Spring til indhold

Anmeldelse af Plata – Læs vores ærlige mening

Plata er en ny peer-to-peer-lending platform, hvor investorer har mulighed for at få deres penge til at arbejde for dem, i stedet for at de står på kontoen og blot trækker minusrenter. Her er der mange danskere, der har en opsparing, som blot mister værdi ved at stå på bankkontoen, hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt.

Jeg vil i denne artikel fortælle omkring Plata’s fordele og ulemper.

Invester dine penge hos Plata

Få et stabilt afkast på 5,3%
Få månedlig tilbagebetaling
Hjælp dine medmennesker med refinansiering af lån

Hvad er Plata?

plata anmeldelse

Plata er en helt ny dansk peer-to-peer-lending platform, hvor man som investor, kan få sine penge ud at arbejde. Det kan man gøre ved at låne sine penge ud til lånetagere, som har behov for at få refinansieret deres lån.

Plata er et bindeled mellem investor og låntager, hvor de står for at skabe kontakten, og her er det en fordel at have en ”mellemmand” som bidrager til at sikre gode vilkår for begge parter, og sørger for at processen fungere optimalt. Dette står Plata for.

Hvem henvender Plata sig til?

Plata henvender sig til både investorer og låntagere.

Investor:

For investorer så er Plata interessant, fordi man kan få et årligt afkast for penge som på 5,3%, som er en hel del højere end hvis du f.eks. havde dine penge til at stå i banken, hvor du taber penge grundet en minusrente, men også grundet inflation. Derudover hjælper du også låntageren med at få refinansieret et lån og bidrager derved til at låntager får en bedre økonomi, hvilket giver et socialt afkast udover det økonomiske.

Låntager:

For låntageren, så har du mulighed for at få refinansieret dit lån, og derved skabe mere luft i din økonomi, hvis du f.eks. har nogle dyre lån i forvejen. På den måde kan du sikre dig selv nogle bedre vilkår, samtidigt med at en privatinvestor får et afkast af deres formue.

Win-win.

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Løbende afkast på 5,3%
 • Direkte tilbagebetaling på långivers konto.
 • Ingen skjulte gebyrer
 • Nem oprettelse på under 5 minutter
 • Ingen misvedligeholdte lån til dato

Ulemper

 • Kort historik
 • Fast afkast, så ingen mulighed for højere afkast ved højere risiko

Sådan kommer du igang

Plata er en af de letteste platforme at komme igang med. Det tager omkring 2 minutter, og så vil du kunne se de aktuelle lån.

1. Gå til Plata’s forside ved at klikke her

2. Klik på ”Sign up” og derefter ”Tilmeld”

plata

3. Udfyld dine oplysninger og klik på ”Næste” i bunden af siden.

Så snart du er færdig med at oprette din konto, så er du klar til at udlåne dine penge.

Plata er uden tvivl en af de letteste platforme at komme i gang med for dig som investor.

Nem investering – Investering i et andet menneske

Der er ingen tvivl om at man med Plata, får muligheden for både at få et flot afkast af sin investering, men også får muligheden for at hjælpe sine medmennesker.

plata investering

Det er ganske nemt at komme i gang, og du får en sikkerhed for at Plata har gennemgået økonomien for den private låntager, for at sikre at det ikke er en historisk dårlig betaler, og at der er en stærk nok økonomi til at tilbage betale lånet.

Proces for låntager

Låntager kvalificeres således: Både gennem deres bankintegration, der gør det muligt for Plata at se, at de har mødt deres gældsforpligtelser til tiden. Og ved at indsende følgende dokumentation:

 • Dokumentation for eksisterende lån
 • 3 seneste lønsedler
 • Årsopgørelse
 • Årsbudget
 • Bevis for at, man ikke er registreret som dårlig betaler

Plata holder automatisk øje med at tilbagebetaling sker til tiden og adviserer låntager, såfremt der er forsinkelser.

Plata er ikke en bank og må ikke bedrive inkasso, derfor har de allieret sig med et inkassofirma der gør det muligt at sende låntager til inkasso med långivers accept. Alle omkostninger til inkasso tilfalder låntager.

Lån penge her

Hvilket afkast kan du forvente?

Når man som investor investerer sine penge, så ønsker man naturligvis et så højt afkast som muligt. Og da det er umuligt at spå om afkastet på langt de fleste investeringer, så bliver en peer to peer platform som Plata interessant, da du allerede ved starten af din investering, ved præcist hvad du kan forvente at få i afkast, i modsætning til f.eks. aktier.

Afkastet hos Plata for dig som investor er fast 5,3%. Du vil løbende modtage afbetalinger på lånet, som sikre at du hele tiden kan se en passiv indkomst der tikker ind hver eneste måned.

Holdet bag

Holdet bag Plata har en masse erfaring indenfor forretningsverdenen, og udover teamet bag Plata, så er der også en række investorer, som sikre at der er likviditet til forsat udvikling af platformen.

Konklusionen

Plata er en flot og brugervenlig platform, som gør investering virkeligt simpelt.

Platformen er ejet af en række investorer, med en stor erfaring fra flere store virksomheder, hvor de kan trække deres store erfaring med ind i Plata.

Plata er et frisk pust for enhver investor, som gerne vil have en god smag i munden, ved at hjælpe andre mennesker, mens de på samme tid kan tjene penge ved at låne deres penge ud.

Invester dine penge hos Plata

Få et stabilt afkast på 5,3%
Få månedlig tilbagebetaling
Hjælp dine medmennesker med refinansiering af lån

5/5 - (1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *