Spring til indhold

Så meget koster det at lade en elbil

Så meget koster det at lade en elbil

Skal du have ny bil, så kan det sagtens tænkes at du som mange andre studser over muligheden for at eje en elbil. Men hvad er der egentlig af prismæssige ting, der er gode at vide i forhold til forskellen på en bil der ikke kører på el og en elbil?

Kend til dine personlige forhold for at regne dig frem til din pris

Der kan være mange spørgsmål forbundet ved køb af en elbil og det skyldes at det stadig er en forholdsvis ny ting for danskerne at skulle overveje. Det kan være spørgsmål som der handler om afgiftsfordele i forhold til staten, hvor langt kan de køre på en ladning og hvordan hænger det lige i sammen med at du skal lade din elbil, når du bor på 4. sal i et boligkompleks?

Men hvad koster det at lade en elbil egentlig? En tidligere udregning der er lavet, hvor der er sammenlignet flere typer bilers priser pr. kørte kilometer, har man fundet frem til en pris på 3,02 kr. pr. kilometer. Det har selvfølgelig stor betydning hvorvidt du har en billig forsikring, hvilken alder du har og hvor du bor henne, hvilken endelige pris der vil gøre sig gældende for lige netop dig.

Elbiler er forbundet med uvished endnu, da det stadig er relativt nyt i Danmark

Der findes elbokse, som man som ejer til en elbil kan lease sig adgang til. Hvis du kører en del, vil en sådan leasingaftale være at foretrække, da du betaler et fast beløb hver måned for at kunne få adgang til at lade op til et bestemt antal kWh som du har behov for.

At købe en splinterny elbil, kan være svært for mange at springe ud i, da det stadig er meget nyt med elbiler og der ikke helt nøjagtigt kan udregnes, hvor meget bilens værdi falder i løbet af de år man selv ejer den. Det kan holde mange tilbage fra køb af elbil.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *