Spring til indhold

Sådan arbejder du dig op ad rangstigen på jobbet

Annonce for iba.dk

Nogle arbejder for at leve, mens andre lever for at arbejde. Hører du til de sidste, som har store karriere-planer, vil du sikkert gerne stige i graderne. Ikke alene giver det bedre økonomiske forhold med en større stilling, men det giver også karrieremennesket en stor tilfredshed med hverdagslivet. Her guider vi til, hvordan du med efteruddannelse kan klatre op ad rangstigen.

Uddannelse, uddannelse og uddannelse

Før i tiden var det kutyme, at man fik et job og blev i firmaet resten af ens arbejdsdage. Her kunne man – selvom man begyndte på det laveste trin – arbejde sig op og komme langt op i hierarkiet. Sådan forholder det sig ikke længere de fleste steder, og derfor er uddannelsen din bedste ven.

Uddannelsen giver dig bevis på dine kompetencer og viser hvilket ambitionsniveau, du har. De fleste vælger deres uddannelse som ung, og det kan være, at det er nogle år siden for dig. Ærgrer du dig over dit valg i dag, kan du starte forfra med en ny uddannelse, men det er en stor omvæltning. Er det for uoverskueligt, kan du i stedet overveje at supplere med en diplomuddannelse eller akademiuddannelse.

En diplomuddannelse tager du ofte på et erhvervsakademi, hvor uddannelserne er fokuseret på erhvervslivet. Der er typisk tale om tre-årige uddannelser på deltid, hvilket betyder, at du stadig kan arbejde ved siden af. Her får du nye færdigheder, som du kan skrive på dit CV eller anvende i dit nuværende job. Kommer der for eksempel en ledig stilling, kan du forklare din chef, at du har fået nye kompetencer, og at du gerne vil i betragtning til jobbet.

Har du leder-ambitioner?

Vil du gerne frem i arbejdslivet – enten der, hvor du allerede er, eller i en ny virksomhed – bør du se mod stillingerne som leder. Lederstillingerne giver mere ansvar og højere løn samtidig med, at der bliver stillet højere krav til dig. Får du sommerfugle i maven af de tanker, bør du overveje at tage en lederuddannelse som Master of Business Administration in General Management.

Det vil gøre dig i stand til at varetage en lederstilling i fremtiden – enten der, hvor du er nu, eller et nyt sted. Kombineret med din erhvervserfaring vil du stå stærkt på jobmarkedet. På nogle arbejdspladser bliver medarbejderne ligefrem tilskyndet til at dygtiggøre sig, og her vil du kunne efteruddanne dig som en del af dit job.

Fordele ved at tage mere uddannelse – i korte træk

  • Uddannelse giver dig kvalifikationer til at kunne varetage højere stillinger
  • Lederuddannelser giver dig kvalifikationer til at kunne udføre jobbet som chef
  • Uddannelse giver grundlag for en højere løn
Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *