Spring til indhold

Sådan bliver du mere bæredygtig – både på den miljømæssige og økonomiske måde

Dette indhold er sponsoreret

 

Der er et fokus på bæredygtighed som aldrig før. Vores jord er udfordret på mange måder og vores mange overdrevne og forskruede forbrug hjælper ikke på den kritiske tilstand, tværtimod forværres den kontinuerligt. Ligeledes kan vores forbrug være usundt for bankkontoen, hvilket selvfølgelig mærkes på en mere personlig og økonomisk måde. Hvis du derfor vil hjælpe på planeten og bekymre din bankrådgiver lidt mindre, kan du læse med videre i artiklen her.

Genbrugselektronik er det nye

I den vestlige verden, men i voksende grad også i fattigere dele af verden, er elektronik blevet mere tilgængeligt. Men bestemt også, og i særlig grad, har vi danskere et højt forbrug af elektronik. Der går efterhånden langt imellem mennesker, der intet fjernsyn eller ingen computer har, men der går nu nok endnu længere imellem mennesker uden en telefon. Samtidigt bliver elektronikgiganterne ved med at spytte ny teknologi ud og mange vil gerne følge udviklingen og specifikke trends, hvilket kan være skadeligt for miljøet og pengepungen ligeså. Dog kan man efterhånden finde rigtig gode og holdbare løsninger med brugt elektronik. Dette betyder, at man ikke skal ud og tømme hele sparegrisen eller tære mere på klodens ressourcebank, men at man for eksempel kan købe en iphone 11 brugt.

Tag et kig i gemmerne

Mange mennesker bruger også gerne penge på tøj, interiør eller lignende og ligeledes er der mange mennesker, som smider ud, giver væk eller sælger ud af deres brugte ting. Dette bør man gøre brug af, da man derved ikke skaber ny efterspørgsel hos forhandlere eller producenter, men i stedet erhverver sig materialer, som allerede er i omløb. Samtidigt tager folk sjældent fuld pris for brugte ting eller ting, der har fortrudt at købe, hvorfor man på samme tid kan spare penge. Man kan også med fordel kigge i sine gemte og gamle ting og sager, for mange gange kommer ting på mode igen eller får en fornyet funktionalitet.

 

Vurdering af behov og budget

Når man vil være mere miljømæssigt og økonomisk bæredygtig, må man også se indad. Køber jeg af lyst eller behov? Ville disse penge være investeret i en spritny computer eller kunne de have bedre af at trække renter på bankkontoen? I Danmark er vi generelt priviligerede og relativt velhavende, hvilket i mange tilfælde fører til overforbrug. Derfor kan det være en rigtig god ide, at kortlægge og måske endda sortere i sine behov. På baggrund af denne kortlægning vil man være bevidst om sine behov og derudfra bedre kunne styre sit forbrug. På denne måde formindskes chancen for at både du og moder jord går i overtræk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *