Spring til indhold

Sådan gør du dit hobbyprojekt til et fuldtidsjob

Sådan gør du dit hobbyprojekt til et fuldtidsjob

Mange ville ønske, at de kunne leve af deres hobby. De gode nyheder er, at det kan du sagtens gøre, hvis du begynder at have fokus på det. Det er ikke let at gøre, da det kræver hårdt arbejde i starten, men det kan lade sig gøre, hvis det er det, som du gerne vil have skal ske i livet.

Første skridt er, at du begynder at behandle din hobby på samme måde, som hvis du havde en virksomhed. På den måde er du klar til at skalere din hobby og gøre den til en forretning. Her er første skridt, at du skal til at have et regnskab kun for din hobby. Så er det underordnet, om der er tale om en blog, eller du vil sælge produkter på en webshop.

Få andre til at stå for dit regnskab

For mange er det alt for hårdt at lave regnskab, så de vælger simpelthen bare at lade være. Det bør du ikke gøre, da det skaber en række problemer for dig senere i livet. Især når du vil skalere din hobby, og du slet ikke har styr på noget i virksomheden. Et regnskab er en form for tilstandsrapport for din virksomhed. Det er lidt her, at det hele starter. Det er f.eks. her, at du kan se, om du har råd til at ansætte andre i din virksomhed.

Hvis du ikke selv kan overskue at lave dit regnskab, vil jeg anbefale dig, at du får en revisor eller bogholder til at gøre det, så du er sikker på, at der er styr på alt. Find bogholder med Ageras så du kan tænke på at øge din indtjening.

Fra selvstændig til leder

Udover dit regnskab skal du også tænke på din hobby på samme måde, som hvis du havde en stor virksomhed. Din hobby har brug for en større vision, hvis den skal udvikle sig til en stor virksomhed en dag.

Her er det også vigtigt, at du løbende får ny viden, så du hele tiden forbedrer din virksomhed. Det betyder også, at selvom du ikke har ansatte i starten, så er det vigtigt, at du gør dig klar til, at det kan blive en mulighed. Når du en dag ansætter, er det en god idé med lederkursus hos IBC.

Start med passion

Det er ikke, fordi du kun skal lave forretning, som du har en kæmpe passion for. Men det er klart, at når det kommer til din hobby, skal du vælge noget, du kan lide. Det er hårdt arbejde at starte en forretning, og du brænder lidt ud, hvis du ikke vælger noget, som du kan lide at lave.

Det er også lettere at være en god leder, når du brænder for det, som du arbejder på. På den måde vil du altid have fokus på de vigtige ting i din virksomhed. Det kan de ansatte også mærke, at det bliver lettere for dig at få vækst.

Start med at lave en forretningsplan om hvor du gerne vil hen. Nu er det vigtigt, at du er fleksibel og arbejder hen mod det, da planer kan ændre sig løbende. Sørg altid for at have styr på din daglige todo liste og regnskab, så du dermed får mere overskud i hverdagen. Det gør det lettere og hurtigere at skabe en succesfuld virksomhed. I dag er der masser af gratis hjælp på internettet med andre, som har stået i en lignende situation som dig, så du kan altid afsatte nogle timer hver dag til at indsamle information om din branche og hvordan  du skaber succesfuld markedsføring.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *