Spring til indhold

Sådan gør du et kup og sparer penge på at shoppe børnetøj

Sådan gør du et kup og sparer penge på at shoppe børnetøj

Børn vokser som kvikgræs. Det ene øjeblik kan ens søde lille knægt passe størrelse 92 og ser kær ud. Så taler man lige i telefon, og næste gang du ser sønnike, skal I pludselig skifte hele garderoben ud.

Hvad gør man så, når børnepengene kommer, og udgifterne til støvler, vinterfrakker, huer, jeans, gymnastiktøj og strømper ser ud til at blive højere i år end nogensinde før?

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får børnepengene til at række længere.

Hvis du gerne vil have helt styr på børnebidrag og børnepenge, så læs denne grundige guide.

Impulsshopping er din fjende.

Der er ofte masser af lokkende ting og sager i dit supermarkeds bure med ”Ugens Tilbud”. Billige halstørklæder, smarte neonfarvede løbesko og Spidermanhuer.

Ofte er supermarkedets tøj til børn lavet i super smarte print med kendte tegnefilmsfigurer, der virkelig appellerer til børn.

Men tænk på, at der altid er en grund til, at tøjet er så billigt som 6 køkkenruller.

Du får altid, hvad du betaler for.

Også når det kommer til børnetøj.

Så inden du lader dig friste af at supplere dit barns garderobe med tøj til vanvittige priser fra et supermarked, så check, hvad tøjet er lavet af. Kig på syningerne. Vær sikker på, at det er sandsynligt, at tøjet også kan holde til at blive brugt.

Det er desværre sjældent tilfældet, og så er det ærgerligt at have brugt børnepengene på dårlig kvalitet.

Gå efter tilbud udenfor sæsonen.

Overtøj og fodtøj vejer meget tungt i budgettet. Du kan nemt komme til at bruge alle børnepengene på kun disse to poster, hvis du ikke ser dig godt for.

Men der er en måde at være smart på. Det handler nemlig om at være på pletten, når sæsonen går på hæld.

Når vinter bliver til forår, sælger mange webshops ud af deres lagerbeholdning. Det samme gælder i slutningen af sommeren. Der skal nemlig gøres plads til alle de nye varer, og derfor er der ofte virkelig gode tilbud at hente.

At købe vinterstøvler i marts måned, som dit barn først skal bruge det følgende efterår, kan være en kunst.

Det kræver, at du har styr på, hvilken størrelse dit barn bruger. Her kan du se på den enkelte webshops FAQ-side, hvor der ofte er en størrelsesguide.

Du skal stille dit barns bare fod på et stykke papir, og så tegne en streg foran og bagved. Nu har du en angivelse af, hvor lang dit barn fod er.

Læg så halvanden til to centimeter til, så der er noget at vokse af.

Nu ved du, hvilken størrelse, du skal købe, hvis du skal shoppe sko og støvler til et halvt år frem i tiden.

Det samme gælder naturligvis med overtøj – her skal du også oftest købe en størrelse større, end dit barn passer nu.

Køb genbrugstøj

Mange forældre bryder sig ikke om tanken om at deres børn skal gå i arvetøj. Men genbrug i dag er noget helt andet end da vi var små. Mange familier bruger kæmpe beløb på børnetøj, og rigtig meget af det kommer til salg i genbrugsbutikker og på nettet som ganske nyt eller måske kun brugt et par gange.

Ofte kan du finde samlede pakker af børnetøj, hvor du kan købe en hel sommergarderobe for ingen penge. Selv de dyreste og lækreste mærker sælger folk til meget lave priser. Så du kan roligt kigge efter genbrugsguld, næste gang dit barns bukser stumper.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *