Spring til indhold

Sådan handler du med futures på nettet

Har du hørt om futures før? Måske kender du lidt til dem i forvejen, eller også er du blot nysgerrig efter at vide, hvordan aktiefutures fungerer? Hvis det er tilfældet, så er denne artikel lige noget for dig. Her gennemgår vi, hvordan aktiefutures fungerer, og hvordan du kan komme i gang med at handle med futures på nettet.

Inden vi når så langt, lægger vi dog først ud med at se nærmere på, hvad en future i grunden er.

Hvad er en future?

En future er et såkaldt finansielt instrument, der fungerer som en kontrakt. Denne kontrakt indgås mellem to parter – en køber og en sælger. Kontrakten er et bevis på, at køber har lov til at købe et givent antal værdipapirer af sælger til en fastsat kurs på et fremtidigt tidspunkt.

Værdipapirerne kan i princippet være alt fra aktier og obligationer til valuta og råvarer, men i denne artikel fokuserer vi udelukkende på aktiefutures. Det grundlæggende princip bag futures er dog det samme uanset aktivklassen.

Hvorfor handle med futures?

Handel med futures giver en række fordele sammenlignet med almindelig aktieinvestering. En af fordelene er selvfølgelig, at både køber og sælger fjerner potentielle risici for kursudsving, da den allerede fastsatte kurs eliminerer disse. Risikoen ligger i stedet i, at hhv. køber og sælger enten kan risikere at købe for dyrt eller sælge for billigt sammenlignet med den aktuelle kurs på salgstidspunktet. Alt andet lige er det dog en fordel for begge parter at kende den fremtidige kurs på forhånd.

En anden markant fordel ved at handle med futures i stedet for at lave traditionelle aktieinvesteringer er, at futures giver langt bedre muligheder for at geare dine investeringer. Du kan dermed opnå en langt større eksponering mod aktien uden, at det kræver yderligere kapital.

Sådan kommer du i gang med futures på nettet

Hvis du gerne vil i gang med at handle med futures, og samtidig ønsker at lære mere omkring denne investeringsform, anbefales det, at du finder en online udbyder af handel med futures. Et eksempel herpå kunne være danske Saxo, hvor du både kan handle futures og lære meget mere om futures generelt. Her kan du gå til side om futures hos Saxo.

En af fordelene ved at starte hos Saxo er, at de tilbyder en demokonto, hvor du kan prøve at handle med futures for fiktive midler, inden du bevæger dig ud i at investere for rigtige penge. Saxo er dermed et helt oplagt sted at starte, hvis du er ny indenfor handel med futures.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *