Spring til indhold

Sådan kan du diversificere din portefølje

Sponseret

Når man begynder at investere, er det helt centralt, at man forholder sig til diversificering. Et diverst portefølje er ikke noget, du skaber på en dag, men noget der skal opbygges over tid. Det er en måde at sikre dine investeringer og gøre din portefølje robust. Læs mere om, hvordan du gør lige her.

Alle, der investerer, bør være meget opmærksomme på diversificering af deres portefølje. Det betyder nemlig, at man spreder sin risiko. Det betyder, at du passer bedre på dine penge og bygger din portefølje stærkere op. Før man går ud og foretager nye investeringer, er det vigtigt, at man er opmærksom på markedet. Bull og bear er begge betegnelser for markedets tilstand. Når markedet stiger, kalder man det et bull-marked. På samme måde kalder man det bear, når markedet falder. Det er altid vigtigt at være opmærksom på, hvordan markedet ser ud, når man investerer. Når du skal i gang med at diversificere, så skal du være opmærksom på disse ting.

Invester i diverse aktivklasser

En af de bedste måder at sprede sin risiko er ved at investere i forskellige aktivklasser. Aktivklasser er forskellige investeringstyper som eksempelvis obligationer, aktier, råvarer, ejendomme mv. Hvis du kun investerer i en type, så vil du være meget sårbar over for nedgang i denne specifikke aktivklasse. Det kunne eksempelvis være ejendomme, hvor markedet pludselig går ned. Derfor skal du sprede dine penge ud, så du ikke kan mærke nedgang i lige så høj grad. Det vil skabe stabilitet og sikre dine penge bedst muligt.

Spred mellem cykliske og defensive aktier

Langt de fleste investorer har aktier som en del af deres portefølje. Her er det vigtigt, at man spreder sin risiko ud ved at investere i både cykliske og defensive aktier. Det handler egentlig bare om, hvor meget aktierne svinger med konjunkturerne. Defensive aktier er mere sikre, da de ikke svinger så kraftigt. Det betyder selvfølgelig også, at man sjældent får et lige så stort udbytte. Til gengæld oplever man heller ikke de samme tab. Cykliske aktier er lige modsat. De svinger i langt højere grad, og her kan der være større gevinster at hente. Til gengæld er de også følsomme og kan udgøre en stor risiko for dit portefølje, hvis du har mange af dem. Alt efter hvor risikovillig du er, kan du vælge fordelingen mellem de to typer aktier.

Bred dig geografisk og sektorisk

En tredje helt afgørende ting er at sprede dig ud både geografisk og sektorisk. Forskellige lande og sektorer vil blive påvirket af mange forskellige faktorer, men sjældent på samme tid. Når du spreder dine investeringer ud, så er du langt mindre følsom for fald i en specifik sektor eller en økonomisk krise i et land. Vær derfor opmærksom på at brede dig ud over flere kontinenter og køb dig gerne ind i virksomheder fra mange forskellige sektorer. Helt kort fortalt, så er pointen med diversificering altså, at man ikke putter alle sine æg i en kurv.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *