Spring til indhold

Sådan kommer du i gang med at handle CFD’er

Sponsoreret indhold:

CFD, den engelske forkortelse af begrebet ’Contract for difference’, er en kontrakt du indgår i. Værdien af denne kontrakt er styret af det underliggende aktiv, og stiger og falder dermed også i takt med denne. Når din CFD stiger, får du et afkast – og på samme måde får du et negativt afkast hvis din CFD falder.

Når du handler CFD’er, investerer du derfor ikke direkte i markedet, men derimod i den underliggende pris i et givent marked.

Hvorfor overhovedet handle CFD’er?

Du kan både åbne købspositioner (gå lang) og salgspositioner (gå kort), når du handler CFD’er. Når du går langt, får du et afkast når det underliggende aktiv stiger, og når du går kort, får du et afkast når det underliggende aktiv falder. Det betyder altså, at du kan tjene penge på både stigninger og fald. Det kræver kun, at du ’gætter’ på en stigning eller et fald. Samtidig betyder cfd handel også, at du ikke behøver at eje et aktiv. Du kan dermed investere lidt bredere, end når det gælder aktier – også fordi du kan handle med ALLE underliggende aktiver.

Har du styr på det finansielle marked, er CFD-handel altså en god måde at investere, især når der er høj volatilitet. Det er også en god måde at risikoafdække din portefølje på.

Find den rette platform

Når du har besluttet dig for at investere i CFD’er, gælder det om at finde den rette platform at gøre det fra. Og hvad er ”den rette platform” så? Det kommer selvfølgelig helt an på dine præferencer. Der er dog nogle parametre, som er interessante at se på for alle investorer. En af disse er f.eks. prisen – altså den pris, du betaler for at gennemføre transaktioner på platformen. Vær opmærksom på, at der også kan være andre omkostninger forbundet med at handle fra en given platform – nogle steder skal du f.eks. betale et månedligt, kvartalsmæssigt eller årligt gebyr uanset, om du handler eller ej.

En anden vigtig parameter er udvalget. Er du interesseret i at investere i CFD’er, er det vigtigt, at du også vælger en platform, der giver dig de optimale betingelser herfor. Når du undersøger de forskellige platforme, er det derfor en god idé at undersøge, hvor stort udvalget af CFD’er hos de enkelte brokere er.

Der kan være andre parametre, som du selv ønsker at kigge nærmere på, men pris og udvalg er uden tvivl de to vigtigste, når du skal i gang med at investere i CFD’ere.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *