Spring til indhold

Sådan skærer du ned på dit overforbrug

sådan skærer du ned på dit overforbrug

Vi lever i et rigt land, hvor vi køber og forbruger som aldrig før. Denne køb-og-smid-væk-kultur er imidlertid hverken sund for vores privatøkonomi eller for planeten. Hvis vi fortsætter overforbruget, er der ingen jord tilbage til vores børnebørn. Vestens overforbrug bliver ofte nævnt som den helt store synder, når det kommer til miljøforurening, men hvordan skal man egentlig skære ned på det? Der er de senere år kommet mere fokus på klimaforurening, og der kommer hele tiden flere og flere oplysninger frem om, hvordan vores livsstil ødelægger planeten. Som enkeltperson kan det dog være svært at finde ud af, hvad man selv kan gøre for at modvirke overbruget, og er du én af de mange, der kan se problemet, men som ikke ved, hvad de skal gøre? Så læs med her, når vi kommer med 3 idéer til, hvad du kan gøre for at skære ned på dit overforbrug.

Betal med kontanter

I dag er det blevet så nemt at betale for sine varer, man bipper bare dankortet på terminalen, og så er det klaret. Man behøver ikke engang at taste sin pinkode længere, og derfor kan det være svært at holde styr på, hvor mange penge man bruger. Hvis du vil have styr på dit overforbrug, så kan du begynde at betale med kontanter i stedet for kreditkort på de poster, hvor du kommer til at overforbruge. På den måde får du mere kontrol over din økonomi.

Spis op

Madspil er én af de helt store syndere, når det kommer til overforbrug. For at få styr på overforbruget, skal du, når du handler, kun købe det, du ved, du kan nå at spise, og når du laver mad, skal du kun lave den mængde, du rent faktisk kan spise – og gem altid resterne.

Læs nyheder på nettet

I stedet for hele tiden at investere i en avis eller dyre Tv-kanaler for at få de seneste sportsnyheder, så kan du med fordel bruge internettet og tjekke det hele der. På den måde sparer du mange penge!

Du kan finde flere tips til at spare penge her.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *