Spring til indhold

Sådan sparer du penge som studerende

sådan sparer du penge som studerende

Som studerende på en SU-ydelse, så har man ikke mange penge at gøre godt med i hverdagen, medmindre man har et arbejde. Det er derfor vigtigt at spare penge der hvor du kan, hvor der stadig skal være plads til aftener med vennerne ved siden af. Læs med herunder for gode tips til at spare penge på dit sparsomme budget.

Find en studiebolig

Når du skal flytte hjemmefra og påbegynde studie, har du ofte høje forventninger til det hjem du skal til at indrette. Virkeligheden er blot den, at det ikke er billigt at bo i de store universitetsbyer, så derfor er tilbuddene for studieboliger vigtige at være opmærksomme på. Pladsen er lidt mindre, du kan udelukkende have boligen så længe du er under uddannelse, men til gengæld sparer du rigtig mange penge.

Lav et klart budget

Når pengene er små, så er du nødt til at vide præcist, hvilket rådighedsbeløb du har. Lav derfor et skema over alle indtægter, samt udgifter så du kan se hvor mange penge du kan tilsidesætte til bolig, mad, fritid og en eventuel opsparing. Hvis du skal have helt styr på dette, så kræver det et godt program til din computer, som kan holde orden i alle de ellers så uoverskuelige tal. Du kan her finde den bedste software som passer perfekt til dig. Du finder på siden både softwares til virksomheder, men også til privat brug, som du i dette tilfælde behøver. Til dig som studerende er Parallels Desktop Pro Edition det rette valg. 

Undgå studielån

Tager du et studielån, så kræver det at du betaler af på lånet. Det kan tage mange år og det vil kunne hænge dig over hovedet i længe, hvilket blot gør dit økonomiske jeg mere presset. Tager du et lån, får du derigennem automatisk et mindre rådighedsbeløb i måneden, derfor er det bedst at du i god tid spare en god sum penge op, som du kan bruge i de perioder pengene er små.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *