Spring til indhold

Samlelån – læg lån sammen, skab bedre overblik og færre gebyrer

Samlelån – læg lån sammen, skab bedre overblik og færre gebyrer

Er du ved at være træt af at din private økonomi ikke altid er til at gennemskue? Så kan det være at du har brug for lidt guidning til at få et godt overblik én gang for alle. Det kan i første omgang lyde ldt besværligt, men følger du de gode råd du her kan få med på vejen, så har du i det lange løb en rigtig god mulighed for at holde dit overblik over din økonomi.

Kend til dine indtægter og udgifter og få et bedre overblik

Først og fremmest handler et godt overblik om at vide hvad det er for nogle beløb der går ud fra kontoen og hvad det er for nogle beløb der kommer ind på kontoen. For at starte det lette sted, så kan du printe kontoudtog ud for de sidste 3 måneder, og derfra er det mest overskuelige at se på hvad der kommer ind på kontoen.

Det der kommer ind på kontoen, er dine indtægter. Dem er der som regel ikke så mange af og det er de beløb der angives med et plus foran eller er et grønt tal. Det afhænger meget af hvilken bank du bruger, hvordan dit kontoudtogs layout ser ud.

Når du har styr på dine indtægter, er det tid til at se på dine udgifter. Det kan være at du har været inde på hjemmesider som f.eks. Refinansiere.net – samlelån, for at give et bedre overblik en chance, men i stedet måske er havnet i en situation, hvor du bare har endnu en ekstra post på udgiftssiden hver måned.

Fjern unødvendige udgifter i fremtiden og spar penge

Dine udgifter kan være alt fra husleje, vand og varme til mad og biludgifter. Mange har faste betalingsaftaler der hver måned automatisk trækkes via. PBS. Hvis du har dette, kan du undersøge hvad du f.eks. har i restgæld i det seneste brev du har modtaget fra PBS i din e-Boks.

Nogle udgifter er ikke mulige at se specifikationer for på udskriften i e-Boks og du kan derfor blive nødt til at logge på det system der er hos den kreditor du betaler penge til. Det er oftest set når man f.eks. har købt en telefon på afbetaling eller bare gerne vil se en specifikation fra teleudbyderen, at man bliver nødt til at logge ind på deres eget system for at se hvad der er hat og briller.

Når du har fået dannet dig et overblik over hvilke udgifter du har dig, kan du gøre dig selv den tjeneste at fjerne dem der kan fjernes til fremtidig fakturering. Har du f.eks. HBO men ser du kun Viaplay, så kan du spare mange penge ved at opsige dit abonnement hos HBO indtil du skal bruge det igen. Man kan hurtigt få streamingtjenesterne igen, så det er værd at overveje.

Saml dine lån med høj rente, ét sted med lavere rente

Det kan være at du nu efter en grundig gennemgang af alle dine udgifter har opdaget at du faktisk har flere lån ved op til flere forskellige långivere. Det er et område, hvor du både kan spare penge og give dig selv et bedre overblik på samme tid, hvis du vælger at få et samlelån.

Et samlelån er et lån, hvor du samler alle dine lån. Dette kræver at du finder én långiver der er villig til at stå for alle de beløb du skylder. Det kan f.eks. være din egen bank eller Coopbank.dk som du tager kontakt til. Husk dog at bankerne og långiverne også er virksomheder der skal tjene til dagen og vejen og der er som regel mulighed for at forhandle en bedre aftale end hvad de i første omgang tilbyder dig.

Finder du en långiver der er villig til at samle alle dine lån, skal du sørge for at du får den bedst mulige rente. Det er ikke alle lån der vil give mening at hive over til banken, for har du f.eks. et studielån så giver det ingen mening at betale det ud med penge du betaler mere for at låne et andet sted.

Et studielån er som regel det billigste lån du kan have dig og det er nærmest umuligt at finde et andet sted hvor du ikke skal betale mere i rente eller i gebyrer. Et samlelån vil være fordelagtigt, hvis du har mange mindre lån med en højere rente.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *