Spring til indhold

Se listen: 5 populære kryptovalutaer i 2022

Investering i kryptovaluta bliver mere og mere populært; både herhjemme og globalt. Det er en udvikling, der er gået rigtigt stærkt. Selvom den første rigtige kryptovaluta (Bitcoin) blev introduceret tilbage i 2009, var det først i 2017, at vi for alvor så interessen stige til uanede højder.

Siden da, er det stort set kun fortsat den vej, hvilket tydeligt eksemplificeres af prisgraferne for stort set en hvilken som helst kryptovaluta. Samtidig vil man her kunne se, at der er op til flere forskellige kryptovalutaer, der har set usandsynligt store stigninger gennem deres levetid.

Det oplagte eksempel er naturligvis Bitcoin, der i 2013 blev handlet til 145 dollars, mens den i 2021 nåede en kurs på hele 68.789 dollars. Det svarer til en værdistigning på 47.440 procent; 1.000 kroner investeret i Bitcoin i 2013 ville på højdepunktet således have været 474.400 kroner værd.

Der er ingen andre kryptovalutaer, der helt kan måle sige med Bitcoin, men det er på ingen måder ualmindeligt, at mange har fået store gevinster gennem handel med kryptovaluta. Nedenstående liste giver et overblik over fem trendende kryptovalutaer lige nu, som måske kan få dig med i gruppen som gevinstrig kryptoinvestor.

Lucky Block (LBLOCK)

En af de nyere kryptovalutaer, som har set en stor interesse fra investorer og medier allerede fra start af, er Lucky Block. Den er særlig interessant, fordi den er baseret på et blockchain-projekt, der skal kapitalisere på det kæmpestore globale marked for lotterispil (som eksempelvis Lotto, Euro Jackpot og lignende).

Helt konkret vil blockchainen danne grundlag for diverse lotterispil, som alle fra hele verden kan deltage i, hvis ellers de har adgang til internettet. Projektet har valgt at gøre brug af blockchainens decentrale egenskaber, og dermed gøre lodtrækningen af vindere fuldstændig decentral.

Det vil sige, at der ikke er nogen, der kan manipulere med eller på anden vis have en indflydelse på resultatet af lotteriet. Det sikrer en fair, sjov og mere sikker spiloplevelse for alle, samtidig med, at det bliver meget mere gennemsigtigt at spille.

Hvis Lucky Block har held med sin mission, hvilket mange tilsyneladende tror på, at de får, så kan vi nok være heldige at se pæne stigninger i prisen på kryptovalutaen. Noget vi i øvrigt allerede har set qua den interesse, som der har været omkring projektet.

Avalanche (AVAX)

Avalance ligger i skrivende stund i top 10 over de mest populære kryptovalutaer via hjemmesiden CoinMarketCap, der giver det fulde overblik over alverdens kryptovalutaer. Den flotte placering er naturligvis et tydeligt tegn på, at der her er tale om en kryptovaluta med stor interesse, og det er ikke helt uden grund.

Den bygger nemlig på en blockchain, der ligger til grund for rigtig mange decentraliserede applikationer. Specialet er især i smarte kontrakter, som er en type af kontrakter eller aftaler, der først bliver udløst, når alle betingelserne er opfyldt.

Men Avalanche kan også bruges til at bygge din egen blockchain, hvis det er det du vil, eller bygge en Ethereum dApp, som kan håndtere tusindvis af transaktioner eller dataoverførsler hvert eneste sekund. Hvis det lyder teknisk kompliceret, så er det ikke helt uforståeligt. Kort sagt betyder det dog, at Avalanche som blockchain er teknisk avanceret og danner god grobund for andre teknologiske projekter, der ønsker at benytte sig af fordelen ved decentraliseret teknologi.

Jo flere der bygger deres decentraliserede apps via Avalanche-blockchainen, jo mere vil prisen på AVAX sandsynligvis stige. Og alt tyder på, at det er en af de mest populære blockchain-teknologier på markedet i øjeblikket.

Ripple (XRP)

Ripple er en af de kryptovalutaer, som har haft masser af tid i medierne og på diverse fora om kryptovaluta. Samtidig er ligger den som nummer 6 på førnævnte liste fra CoinMarketCap, og er derfor helt klart en af de mest populære kryptovalutaer.

Formålet med Ripple er at gøre det nemmere, hurtigere og mere effektivt at lave finansielle transaktioner på verdensplan – uden, at det koster det hvide ud af øjnene. Selv siger de, at de ønsker at skabe muligheden for sikre, øjeblikkelige og næsten gratis global finansielle transaktioner i enhver størrelsesorden uden tilbageførsler.

Det er tilsyneladende noget som finansverden har drømt om. Det er nemlig giganten indenfor finansverdenen, der benytter Ripple til at effektivisere og forbedre deres betalingsløsninger. I flæng kan blandt andet nævnes Bank of America, American Express, Santander og SABB. Men listen er meget længere, og det siger helt klart noget om kryptovalutaens popularitet.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin var den første kryptovaluta og er i øvrigt også den mest populære, nærmest uanset hvilket parameter man måler på. De topper nemlig på volumen, markedsværdi, pris og praktisk alle andre finansielle og tekniske målestokke.

Målet med Bitcoin er kort sagt at skabe verdens første og førende globale, digitale og decentraliserede valuta. Den er altså skabt med det primære mål at være en valuta og som værdiopbevaring – noget der er lidt i modsætning til flere af de øvrige blockchains, som vi har nævnt her, hvor kryptovalutaen er et sideprodukt.

Ethereum (ETH)

Næst efter Bitcoin på popularitetsskalaen ligger Ethereum. Det er en noget mindre kryptovaluta målt på både pris og markedsværdi, men uden tvivl en af de mest populære og trendende. Ethereum er særlig interessant af flere årsager.

Først og fremmest er der rigtig mange andre kryptovalutaer og blockchains, der bygger på Ethereums grundteknologi. Det er en kryptovaluta, der af mange bliver betragtet som moderen til mange af de blockchains, der bliver lanceret i dag.

Derudover er Ethereum også interessant, fordi de er i gang med en omlægning fra Proof-of-Work til Proof-of-Stake, hvilket kort sagt betyder, at de kommer til at blive meget mere skalerbare, effektive og bæredygtige fremadrettet. Derfor er det også en særlig populær kryptovaluta lige nu, og har de succes med omlægning kommer det sandsynligvis til at give populariteten et ordentligt boost.

En diversificeret portefølje med krypto, guld og tech-aktier

Kryptovaluta er på mange måder en spændende verden og en potentiel god investering. Men som du nok ved, så er priserne på selv de mest stabile kryptovalutaer meget volatile – ofte meget mere volatile end de fleste aktier.

Men der er også bare muligheden for at tjene rigtig mange penge, hvis man rammer plet med sin investering. Vi anbefaler dog, at du spreder din risiko lidt ved at diversificere investeringer, hvilket i øvrigt altid er en god idé.

Hvis du er lidt tech-interesseret, så kan en diversificeret portefølje eksempelvis bestå af kryptovaluta, tech-aktier og guld. Det er tre typer af aktiver, der er mindre korreleret end eksempelvis en portefølje udelukkende bestående af aktier. Derfor kan du begrænse risikoen for, at hele porteføljen mister al sin værdi på én gang.

Det er dog fortsat risikofyldt at investere – både i aktier, guld og kryptovaluta. Sørg derfor altid for at lave grundigt research og i øvrigt udvise rettidig omhu inden, at du investerer.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *