Spring til indhold

Sikkerhed for kryptovaluta: 7 måder at forblive beskyttet på

Sikkerhed for kryptovaluta: 7 måder at forblive beskyttet på

Du ruller i Bitcoins, men hvordan holder du din indtjening sikker?

Uanset om du har Ethereum til en værdi af 100 USD, eller din tegnebog er brændende varm, som den fyldes til randen med Bitcoin og altcoins, så bør det altid være topprioritet for dig at sikre dine kryptovaluta..

Landesskabet for trusler online i 2020 er blevet mere intenst, og kryptovalutaer og -børser er nu et primært mål for hackere, der forsøger at udnytte den samme decentraliserede og deregulerede natur bag kryptohandel, der gør det attraktivt for investorer. I 2019 blev ikke mindre end 12 børser hacket, og desværre ser tendensen ud til at fortsætte i år.

Her er syv måder til, hvordan du kan beskytte dine kryptovaluta:

1. Store summer bør opbevares ‘koldt’

Du ville aldrig trave rundt i midtbyen med 10.000 i din tegnebog. I stedet ville du nok vælge smartere måde at opbevare så mange kontanter på som fx i et pengeskab. Det samme gælder for kryptovaluata. Du kan altid opbevare mindre beløb af din investering i en tegnebog online (også nogle gange kaldt e-pung eller hot wallet), så du kan fortsætte med at handle, mens du kan opbevare større summer offline i det. Det kaldes også nogle gange cold wallets eller cold storage, altså kold opbevaring.

2. Følg god praksis inden for digital hygiejne

  • Brug stærke adgangskoder på 12 tegn eller mere.

  • Brug Ikke samme adgangskode på tværs af konti eller børser.

  • Sørg for at logge af sider og tjenester, når du er færdig.

  • Vælg MultiSig-tegnebøger, når det er muligt.

  • Få en administrator til adgangskoder, der kan holde styr på dine.

  • Vælg multifaktorgodkendelse

3. Foretag aldrig handler over offentlige wifi-netværk

Åbne offentlige wi-fi-netværk udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko. Det kan være praktisk at bruge din arbejds- eller uddannelsessteds gratis wi-fi fra tid til anden, men hvis du vælger at handle eller logge ind på din børs eller tegnebog fra et usikret netværk, så er der mere på spil end bare dine data.

Aktørerne bag disse trusler kan placere sig digitalt mellem din enhed og dit forbindelsespunkt, hvilket gør det nemt for dem at opfange alle data, du sender, bl.a. dine loginoplysninger. De kan også bruge åbne netværk som et værktøj til at udsende malware.

4. Få kryptering med VPN

Virtuelle private netværk (VPN) anerkendes som en af de bedste måder til hurtigt og nemt at forbedre din strategi for sikkerhed på nettet. Med funktioner som tunneling og pakkekryptering beskytter VPN’er din internetaktivitet, opretter et privat netværk til browsing og krypterer alle data, du sender ud. Hvis du skal bruge åbne wi-fi-netværk, skal du først sikre dig, at din VPN-app er tændt.

5. Hold dig opdateret oml svindel med kryptovaluta

Hvordan kan du være sikker på, at gode tips, som du så på Twitter, er rigtige eller bare et et rigtigt godt forsøg på at snyde dig for dine investeringer? Kort sagt, så kan du aldrig været helt sikker, men det er bedst, hvis du tænker dig godt om og bruger din sunde fornuft. Hvis tilbud ser for gode ud til at være sande, så er der måske noget om det.

Uanset, om det er en ny ICO, der er offentliggjort på sociale medier eller et tilbud i din indbakke, som fortæller dig, at det er den sidste chance, så prøv at bekræfte oprigtigheden af de tip, du modtager.

6. Hold dine gevinster for dig selv

Der kan næsten ikke herske nogen tvivl om, at det kun er en invitation til problemer, hvis du stiller dig op og råber højt og lavt på campus om, hvordan du har 10.000 i din tegnepung. Behold samme logik med din adfærd online: Hold eventuelle væsentlige gevinster for dig selv, så du undgår at tiltrække opmærksomhed fra hackere og svindlere.

7. Dobbelttjek oprigtigheden af apps til kryptohandel

Desværre er der stadig mange falske apps, der kommer både Apples og Googles kontrol af Tjek altid for appbutikker og når hele vejen ned på brugernes telefon.Tjek altid to, eller endda tre, gange om handelsappen, som du skal til at downloade, er legitim. Hold øje med grammatiske fejl og branding, som ser dårlig ud – det kan begge være et tegn på, at en app er falsk.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *