Spring til indhold

Skab struktur i din jobansøgning med den rette skabelon

Skab struktur i din jobansøgning med den rette skabelon

Som dimittend kan det være frustrerende, når man kommer ud fra universitetet med masser af gåpåmod, men gang på gang får afslag på de jobs man søger. 

Når du går i gang med din ansøgning, er det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i en eventuel kommende arbejdsgivers sted. Mange begår nemlig et par gennemgående fejl, som gør at deres ansøgning ofte bliver sorteret fra.
Det kan f.eks. være, at de kompetencer og informationer som ansøgeren fremhæver, ikke er noget arbejdsgiveren lægger særlig stor vægt på. Derudover er der mange, som stiller deres ansøgning helt forkert op. En ansøgning uden struktur kan hurtigt blive meget rodet, hvilket gør den svær at læse.


Man kan derfor med fordel anvende en skabelon til sin jobansøgning. Ved hjælp af en skabelon, sikrer du dig, at du har opsætningen af ansøgningen på plads, således den er overskuelig for modtageren. En overskuelig ansøgning giver plads, til at modtageren kan danne sit indtryk af dig ud fra indholdet, og ikke ud fra hvordan ansøgningen er stillet op. 

3 gode råd til din jobansøgning 

Når du har styr på opsætningen og skelettet af skabelonen, kan du begynde at fokusere på indholdet. Her kommer vi med 3 gode råd, til hvordan du kan fange og bibeholde arbejdsgiverens interesse.

1.      Fremhæv din motivation

Det er vigtigt at din motivation bunder i noget, som arbejdsgiveren også tænker han/hun kan drage fordel af. Fortæl derfor hvad der fangede din interesse ved jobbet, samt hvad der gør at det er lige netop dig, som vil passe bedst ind i den pågældende stilling. 

2.      Overvej dit sprog i ansøgningen 

I en jobansøgning er sproget ofte meget formelt, og det vil være en god idé at holde den formelle tone hele vejen igennem ansøgningsprocessen. Undgå floskler som ikke passer ind i en jobansøgning, og forsøg at gøre sproget så let læseligt som muligt. 

3.      Forklar, hvordan dine kompetencer passer ind 

Inden du skriver ansøgningen, er det altid uhyre vigtigt at læse stillingsopslaget ordentligt igennem. Ved at have læst beskrivelse af arbejdsopgaver nøje igennem, kan du nemlig lettere holde opgaverne op mod dine kompetencer, og dermed fortælle hvordan du kan bidrage til at skabe værdi. 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *