Spring til indhold

Spar op til den nye computer eller de nye støvler

Spar op til den nye computer eller de nye støvler

Det er ingen hemmelighed, at danskerne er storforbrugere af alt fra elektronik til modetøj. Vi vil gerne have det nyeste grej, de nyeste gadgets og det nyeste tøj. Oftest bliver disse dog impulskøb, og man skal derfor tænke sig godt om, før man køber en ny smartphone eller en smart, dyr læderjakke. Men hvad gør man, når man bare ikke kan vente med at købe?  

Få en opsparing

Vi har børneopsparing og pensionsopsparinger af en grund. Det er nemlig en god idé at spare op, når det er en større investering. En god hovedregel er, at hvis man har en idé om at købe en ny computer, så vent en måned. Hvis du stadig gerne vil have den, så kan det måske godt betale sig at købe den. Oftest forsvinder tanken om f.eks. at købe de lækre læderstøvler efter en måned, så det er en god idé lige at vente lidt. I mellemtiden er det en god idé at spare op. Når du har en stabil indtægt, kan du f.eks. lægge bare 10% af din indtægt til side til en opsparing, og hvis man venter længe nok, kan det godt give pote.

Når du ikke kan vente

Selvom det er anbefalelsesværdigt at lave en opsparing, så kan man altså også foretage køb på afbetaling og derved anskaffe sig en ny, funktionel computer hurtigt. Når man shopper i adskillige butikker, kan ens første tanke være afbetaling. Det er jo nemt nok, køb den nye computer og betal senere. Hvis du vælger delbetaling, hvor man deler beløbet op i små beløb, så slipper du for at skulle vente på at spare op. Men man skal være opmærksom, når man køber på kredit, da det er vigtigt, at man husker at betale til tiden. Derfor er det en god idé generelt at spare op til ens ønsker, men der er ingen tvivl om, at afbetaling er en nem og hurtig løsning.        

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *