Spring til indhold

Spar penge sammen til en uforglemmelig ferie i Sri Lanka

Drømmer du om at rejse langt væk til krystalblåt vand, varme temperaturer og eksotiske omgivelser? Drømmer du om en rejse til Sri Lanka? En af de mest populære rejsedestinationer indenfor de seneste par år. En destination som både tager dig til smukke strande og fantastisk bjergnatur, delikat asiatisk mad og hyggeligt lokal stemning. Her kan du forsvinde langt væk fra Danmarks kolde vejr, og opleve en fantastisk feriedestination.  

Sri Lanka er en østat beliggende i Sydasien lige ud for Indiens kyst. Ved Indiens spids ligger verdens syvende mest befolkede Ø, der består af en stor, og flere små omkringliggende Øer. Sri Lanka er præget af den omkringliggende asiatiske kultur, men er en selvstændig Østat, der i sig selv har en helt unik charme.  

Her er smukke og eksotiske kystområder der ikke ligner dem vi kender fra Europa, som tager dig væk fra gråvejr og afsted på eventyr. I Sri Lanka kan du opleve et lokalsamfund der, trods præget af naturkatastrofer og fattigdomer charmerende og imødekommende. Lige såvel kan du lade dig opsluge af fantastiske madoplevelser til ingen pengeSri Lanka er særlig, fordi man skal anskaffe sig et Sri Lanka visum for at få tilladelse til at rejse ind i landet – men meget mere om det senere. 

At rejse til smukke feriedestinationer langt væk fra Danmark er ikke altid billigt, og dette er sågar også gældende for Sri Lanka. Drømmer du om at opleve det eksotiske Sri Lanka? Så er det i gang med at skrabe sammen, så den drøm kan gå i opfyldelse. Det vil absolut ikke være en oplevelse som du vil fortryde, og således en oplevelse der er værd at samle penge sammen til.  

Sådan kommer du i gang med at spare sammen 

Det er aldrig billigt at rejse, og for mange kræver de lange rejser lidt opsparing inden at ferien kan bookes. Føles det dog virkelig som en ferie, hvis ikke man har knoklet lidt for den? At rejse til Sri Lanka er absolut ikke en af de billigste rejsedestinationer du kan vælge, men der er sågar også måder hvorpå du kan gøre rejsen billigere. Desuden er Sri Lanka et godt alternativ til fx Maldiverne, der lige nu er, grundet øget populariteten forholdsvis dyr rejsedestination.  

Drømmen om Sri Lanka behøver ikke være langt væk. At få råd til drømmerejsen er ikke mere end et par gode sparetips og lidt tålmodighed væk. Det kræver at man er vedholdende med sin spareplan og så skal drømmen nok gå i opfyldelse. At gå i gang med at spare, handler blot om at tage beslutningen og derefter følge den. Det kan være en god idé at lægge en plan, så man har noget håndgribeligt at følge. På den måde kan det føles som om at drømmen kommer et skridt tættere på.  

Opret en opsparing til formålet 

Når du skal i gang med at spare op er det en super god idé at starte med at oprette en opsparing til formålet. Opsparingen kan du passende navngive som feriekonto eller Sri Lanka opsparing, og det bør være fy fy at fjerne penge fra den medmindre det virkelig er en nødsituation.  

Efter at du har oprettet en opsparing handler det om at få så mange penge ind på opsparingen som muligt. Her er det en god idé at lægge et budget over alle dine indtægter og dine udgifter. Med budgettet kan du nemmere danne dig et overblik over hvor mange penge du får ind om måneden og hvor mange penge der går ud. Her kan du se hvor mange penge du har overskud til at lægge på opsparingen, og desuden også om der er steder hvor du kan spare nogle penge.  

Det er en god idé at sørge for at der overføres et fast beløb til opsparingen hver måned. På den måde bør du indregne de penge der sættes på opsparingen som en fast udgift i dit budget. Overskydende penge kan du altid tilføre til opsparingen, men med den faste udgift er du sikker på at der altid kommer bare lidt ind på opsparingen.  

Skab overblik over rejsens udgifter 

Der er forskellige udgifter forbundet med en rejse. Når du har styr på din opsparing og dit budget, er det en god idé at sætte sig ned og undersøge hvilke udgifter der er forbundet med din rejse. På den måde kan du bedre danne dig en idé om ca. hvor meget din opsparing skal være på, for at din rejse kan blive til en realitet.  

I udgifterne bør du først og fremmest tage højde for ting som er essentielle for rejsen. Disse er fly, hotel, visa og deraf udgifter i forbindelse med mad og aktiviteter under ferien.  

Priser på flybilletter 

Priserne på flybilletter til Sri Lanka varierer med et par tusind, alt efter hvor lang tid du er villig til at bruge på rejsen. De billigste billetter ligger på omkring 5 tusind kr. pr voksen, og tager omkring 16 timer fordi man ikke kan flyve direkte fra Københavns lufthavn til lufthavnen i Sri Lankas hovedstad, Colombo. Vil du gerne prioritere at rejsen tager kortere tid, kan du finde billetter til omkring 7 tusind kr. Pr voksen til kun 12 timer. Her skal man altså tage stilling til hvor man vil lægge sin prioriteter.  

I Sri Lanka skal du have gyldigt visum 

Når du er landet i Sri Lanka, er det vigtigt at du kan komme ind i landet. For at kunne det skal du have et visum, ligesom du skal have hvis du fx skal til USA. Det er nemmest at bestille visum online, således at du får dit visum hurtigt efter bestilling via e-mailEt visum koster omkring 250 kr., og så kan der komme eventuelle gebyrer oveni. Så altså en mindre post i udgifterne, men noget som er vigtigt at huske.  

Hotelpriserne er meget varierende 

Hotel er også en af de store poster i budgettet, og her kan prisen og variere rigtig meget. Priserne på hotellerne er meget forskellige og afhænger først og fremmest af hvad type overnatning du leder efter og hvor de er lokaliseret. De dyre hoteller der ligger helt ud til de flotte kyster, koster 2-4 tusind pr overnatning for 2 voksne, men kan både gøres billigere og dyre. Det er billigere at bo længere fra kysten, og man kan sagtens finde overnatninger til en forholdsvis god pris. Du skal dog alligevel regne med at skulle lægge nogle tusind til side til hotel.  

Maden i Sri Lanka er en oplevelse i sig selv 

Heldigvis er der også nogle ting i Sri Lanka der er billige. For få penge på madbudgettet kan du på Sri Lanka nå langt, her koster maden nemlig ikke det store, og på samme tid får du udsøgt mad for pengene. Hvis du er vild med asiatisk mad, vil du ikke gå sulten i seng når du rejser til Sri Lanka.  

Desiges at maden er et miks i mellem Thailandsk og Indisk med masser af lækre komponenter fra det asiatiske køkken og eksotisk frisk frugt. Her koster en cola 4 kr., en vegetarisk ret med karry og ris på restauranten omkring 5 kr., og en vand under 2 danske kr. Din ferie vil med garanti være fyldt med fantastisk solskin og dejlig mad.  

 

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *