Spring til indhold

Stuen som familiens centrum

Stuen som familiens centrum

Nogle vil mene, at køkkenet er familiens samlingspunkt, men da flere og flere familier i dag er blevet svingdørsfamilier, spiser mange på forskellige tidspunkter og maden er derfor ikke længere samlingspunkt for hele familien på samme måde, som før i tiden. I stedet samles vi omkring fjernsynet i stuen, hvor de fleste aftener slutter. I takt med de længere arbejdsdage og færre fridage, så er stuen også det mest brugte rum i de danske hjem, da meningen hermed er afslapning. Det kan derfor være en god ide, at omarrangere indretningen i stuen, så den kan rumme endnu højere grad af hygge som familiens samlingspunkt. Læs mere om, hvad der skal til for at skabe den perfekte stue til netop din familie.

Find den rette sofa

I forlængelse med talestrømmen om, hvordan vi i dag samles omkring fjernsynet, så skal vi også have noget rart at sidde i. Her er sofaen det vigtige omdrejningspunkt. Det er svært at finde en sofa, som passer ind i den moderne minimalistiske stil, som de fleste går efter. Mange sofaer er tunge at se på, hvis også de skal være behagelige at sidde eller slænge sig i. Derfor skal du overveje, i hvilken grad sofaen skal bruges og hvordan du med puder og frie ben, får sofaen til at fremstå mere let. Placeringen af sofaen er derfor også vigtig, da denne danner udgangspunktet for stuens indretning. Du skal derfor overveje, hvilket slags hjem du ønsker at skabe.

Hjørnesofaer

Når den rette sofa skal findes, er det også vigtigt at indtænke funktionalitet. Det er forskelligt hjem til hjem, hvilken sofa der passer til netop jeres familie. Er I mange, så er en hjørnesofa god. Den er fyldig og der er meget plads. Endvidere er er hjørnesofaer også med til at skabe en ramme om rummet. Med en hjørnesofa er det muligt at skabe det så ofte omtalte hyggehjørne.  Du kan med god grund hænge et par glødelamper over sofaens hjørne med billeder omkring, hvilket vil skabe et flot udtryk og lade sofaen få den rette ramme. Hjørnesofaer er store, men det er ikke ensbetydende med, at de er dyre. Du kan spare penge på hjørnesofaer lige nu. Find dem her og slå til i dag, for at give din stue et nyt udtryk.

Topersoners sofaer

Hvis du har en lille stue, så er en stor hjørnesofa ikke for dig. Heldigvis findes der forskellige typer af hjørnesofaer. Du kan eksempelvis finde en topersoners sofa med chaiselong. Denne fylder mindre, men giver stadig mulighed for afslapning i verdensklasse. Ønsker du ikke en hjørnesofa, da du ikke bruger sofaen til afslapning og ikke har megen plads? En topersoners sofa kan være et godt alternativ til dette. Med en topersoners sofa kan du opnå et minimalistisk udtryk, hvor komfort ej er det vigtigste, hvis ikke du bruger sofaen ret meget.

Indret stuen på ny for få penge

Så snart ordet renovering rammer vores øregange, så stivner vi, da vi forbinder ordet med en masse penge, men det behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene, at renovere eller genindrette sin rum i lejligheden eller huset. Du kan eksempelvis tage dine gamle møbler og sætte dem i stand ved at give dem et nyt look. Du kan også købe gamle møbler på genbrug, på den måde sparer du både penge, men hjælper også miljøet på vej ved, at undgå at smide unødigt ud. Det kræver sjældent dyre designermøbler eller kunstværker for at få et flot hjem. Det handler om kreativitet og sammensætning. På https://stabilokonomi.dk/ kan du finde en masse relevante artikler vedrørende gode måder at spare penge på.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *