Spring til indhold

Styrk din privatøkonomi med to simple trin

Styrk din privatøkonomi med to simple trin

Hvis du ønsker at styrke din privatøkonomi nemt og enkelt, kan du både revurdere dine forsikringer og overveje fordelene ved en opsparingskonto for at komme skridtet nærmere det ideelle for dig og din økonomi.

Dan overblik over dine forsikringer

Markedet rummer et ganske stort udvalg af forskellige forsikringsløsninger, og de fleste kan nok nikke genkendende til, at når man først har sat sin lid til ét forsikringsselskab, fortsætter dette typisk ganske uændret over en årrække. Selvom du sidder med følelse af at have den forsikring, som bedst muligt opfylder dine behov til en bedst mulig pris, bør du ikke tage fejl af, at markedet ændrer sig, og det samme gør priserne.

Nogle råder også til at samle dine forsikringer et sted for at spare penge. For at afgøre om dette er fordelagtigt for dig, bør du danne dig et bredt overblik over dine fornødne forsikringer og priserne for disse på markedet. Forsikringsmæglere som f.eks. RTM kan hjælpe dig godt på vej, hvis du i privat regi ønsker ændringer for din pensionsforsikring. Det kan du læse meget mere om på RTM’s hjemmeside https://rtm.dk/.

Lav en opsparing

Selvom du oplever tryghed ved dine gældende forsikringer, vil der ofte være en selvrisiko, du skal betale, hvis uheldet skulle være ude. Dette råder kraftigt til altid at have et større eller mindre beløb sat til side for netop at kunne betale den nødvendige selvrisiko for skaden. Har du tilrettelagt din økonomi således, at du er forsikret din månedlige indkomst lige præcis rækker, kan du ende med at være tvunget til at tage et lån for at være i stand til at finansiere selvrisikoen.

Man vil altid gerne undgå at tage lån, da dette vil kræve en tilbagebetaling, som kan virke forstyrrende for økonomien og derved rokke til følelsen af at have en stabil økonomi. Dette kan du undgå ved at oprette en opsparingskonto, hvor du månedligt ligger lidt til side for derved at være forberedt på uforudsete udgifter i form af potentielle betalinger af en selvrisiko. Det beløb, du vælger at indsætte på denne konto hver måned, kan du desuden justere således, at kontoen også kan fungere til at finansiere andre ting end en mulig selvrisiko.

Det kan eksempelvis være mere omkostningstunge gaver, reparation og udskiftning af reservedele til din bil eller noget helt tredje. Kontoen vil være et sikkerhedsnet for dig og din privatøkonomi, så du altid har noget at falde tilbage på, når en uforudset udgift dukker op. For at komme nærmere en realisering af dette kan du nemt og hurtigt kontakte din bank og få oprettet din nye konto.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *