Spring til indhold

Styrk din virksomheds økonomi med disse hurtige råd

Styrk din virksomheds økonomi med disse hurtige råd

Din virksomheds regnskab danner hele kernen for din virksomhed. Hvis der ikke er styr på regnskabet er der sjældent styr på virksomheden. Det er vigtigt at have styr på, hvad der går ind og ud af virksomheden, for hele tiden at kunne optimere på den bedst mulige måde. Få styr på regnskabet og vlr ikke bleg for at spørge om hjælp. Sørg samtidig for, at du er sikret i fremtiden, hvis der skulle opstå økonomisk svære tider. 

Virksomhedens økonomi i fokus

Det er lovpligtigt at holde øje med sit regnskab, som virksomhed. Det betyder desværre ikke, at alle virksomheder er gode til at holde øje med deres udgifter, indtægter og andre elementer der har betydning for deres økonomi.

Mange har fuldstændig misforstået, hvad et virksomhedsregnskab går ud på, og denne misforståelse påvirker den måde, de administrerer deres penge og økonomi op. Der er især mange, som tror, at et regnskab bare handler om, at holde styr på de penge, der kommer ind og de pende, der går ud. denne opfattelse er ikke helt forkert, men den er mangelfuld og det kan føre til alvorlige fejltagelser i forhold til en virksomheds økonomiske situation.

Få hjælp til at samle trådende

Alle virksomheder, store som helt små, skal føre regnskab. Oftest er det en stor hjælp at overlade regnskabet til en revisor eller bogholder. Det skaber ro i sindet at vide, at det med regnskabet fungerer. Samtidig giver det dig overskud til at bruge mere tid på salg og de andre vigtige virksomhedsaktiver, du skal tage dig af.

Det kan være en stor fordel at benytte en revisor, der kender til den branche virksomheden har med at gøre. Det kan blive dyrt for dig, hvis din revisor laver fejl, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge den rette revisor. En revisor varetager nemlig ikke kun din økonomi, men er også en sparringspartner, som skal hjælpe dig med at træffe de rette beslutninger. Kontakt eventuelt en virksomhed som Ageras.dk, som ved hvad det kræver, at være en god revisor. De arbejder med at matche virksomhed op med den revisor der er med oplagt. Med en revisor er det ofte bedre at gå med kvalitet frem for en billig pris, så er man sikret et ordentligt stykke arbejde.

Invester i virksomhedens fremtid

Kviklån har længe været et omdiskuteret emne. Nogle politikere har gennem tiden ønsket at forbyde kviklån, og nu har erhvervsminister Søren Kollerup meldt ud, at han gerne vil have sat et loft på renten for lån. Hvis du selv har prøvet at tage et kviklån, ved du at renterne er skyhøje.

Nogle virksomheder ser sig nødsagede til at tage et kviklån, også kaldet et forbrugslån, for at deres omsætning kan løbe rundt i en eller flere måneder. Det resulterer i, at disse ejere skal tilbagebetale over det dobbelte af, hvad de har lånt, hvilket ikke kan betale sig på den lange bane. Hvis ejerne ikke har fundet en måde at optimere økonomi, er et kviklån ikke vejen frem, da samme problem vil melde sig måneden efter, og der skal der endda betales renter.

Der er heldigvis mange andre måder at sikre sig på, hvis der opstår svære tider for virksomheden. Invester penge når det går godt for virksomheden. Der findes mange ting man kan investere i, det handler bare om, at der skal være en prognose for, at man kan sælge igen og få mere end man betalte i sin tid. Dette kan eventuelt være noget, som man igennem Pantsat.dk også ville kunne pantsætte, hvis man har brug for et hurtigt lån.

Man kan også vælge at forelægge aftaler med sine kunder, hvor man kører abonnomenter eller andre former for kontrakter, der strækker sig over længere perioder. Et længere abonnoment giver dig en højere omsætning gennem længere tid. Derfor kan det være en fordel at undersøge mulighederne for længere bindinger.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *