Spring til indhold

Tjen penge online – det starter med et budget

Tjen penge online – det starter med et budget

Ønsker man at tjene penge online, starter det alt sammen med at man får lagt et budget. For skal der tjenes penge, skal der også være tilgængelige midler til rådighed som kan benyttes til dette. Den nemmeste måde at tilegne sig midler, der kan benyttes til investering, er at få udarbejdet et budget.

Har du allerede styr på budgettet, kan du læse dette indlæg: aktier for begyndere.

Dette indlæg kommer til at forklare fordelene ved et budget, og hvordan man bedst muligt udarbejder sådan et, som ligeledes også er holdbart og nemt at benytte sig af.

Læs med.  

Regn i procenter

Skal der lægges et budget, kan det være en stor hjælp at regne i procenter. På den måde bliver det nemmere at skalere og tilpasse sit budget, men også at følge sin strategi.

Regner man i kroner og øre, kan det være nemmere at komme udenom sin strategi, da man i gode måneder ”måske” ikke lægger det fulde beløb til side, ligesom man i dårlige måneder kan komme til at lægge for meget til side. Begge scenarier er ikke urealistiske og i høj grad ikke optimalt for et budget.

  1. Når man tjener mere, kan man føle at man har fortjent lidt ekstra, men tanken er ikke rationel, for man har jo i forvejen beregnet hvor meget der kan lægges til side. Så stiger ens månedsløn eksempelvis til 18.000 kr. fra 15.000 kr. udbetalt, og man ved ifølge sin strategi, at 10% går til opsparing jævnfør budgettet, så er det også en stigning på 300 kr. Men havde man på forhånd blot sat beløbet som fast i kroner og øre, og ikke regulerer efter eventuelle lønstigninger, vil man principielt gå glip af 300 kr./mdl. hvilket over 10 år vil blive med en rentes rente effekt på 7% (investeret i værdipapirer) til tabt opsparing på lige knap 55.000 kr.
  2. Omvendt – falder man i udbetalt løn, og forkert holder fast i kroner og øre strategi, kan det blive det som ødelægger budgettet og lysten til at spare op og have 100% styr på sin økonomi, og bruge opsparingen til at tjene penge online. Derfor skal man regne i procenter, sådan opsparing afspejler udbetalt løn – og ligeledes gør øvrige udgifter – altså dem som kan kontrolleres (de variable omkostninger).

Tips til at skabe luft og overholde budget  

Der findes en række tips man kan gøre brug af, for at udarbejde og kontrollere budgettet til punkt og prikke. De spørgsmål som oftest opstår, er dem der egner sig til, hvad nu hvis uheldet er ude, og man er nødsaget til at anskaffe sig en ny opvaskemaskine, fordi den gamle er gået i stykket, men budgettet tillader ikke et køb heraf.

I sådan et tilfælde, kan det snildt give mening at kigge efter en afbetalingsmulighed. Køb på afbetaling, er nødvendigvis ikke en dårlig ting, hvis man er indforstået med sin ÅOP med købet og har kontrollen over økonomien, som simpelt opstår ved at regne i procenter.

Derudover er det en god ide at gøre et budget til en husholdning-ting. Det skal ikke være noget man selv sidder med (med mindre at man bor selv), men hvis ikke – er det godt at begge voksne parter i husholdningen involveres. På den måde kan det blive nemmere at holde hinanden op på budgettet, og sådan kommer man lettere i mål og tættere på sin beslutning om at begynde at tjene penge online.

For der findes faktisk en række nemme måder som alle kan benytte sig af, hvis der skal tjenes penge online. Det behøver ikke kun at være for økonomer, med lange uddannelser – men det er et krav at man har noget opsparet – samt løbende opsparer før det overhovedet kan lade sig gøre.

Hvilke måder findes der for at tjene penge online?

Der findes en række forskellige muligheder, men nogle af de mest gængse er blandt andet:

  • Investering i værdipapirer
  • Crowdlending
  • Kryptovaluta
  • Ejendomme
  • Blog
  • Affiliate marketing

Ovenstående er nogle af de muligheder der findes, men husk på at dette ikke er investeringsrådgivning, men blot inspiration. Man skal sætte bruge den nødvendige tid til at sætte sig ind i tingene. Det nytter ikke noget at man blot kaster sine penge efter blinde investeringer, men gør det velovervejet. Husk altid på – det vigtigste man skal have gjort klart inden sine investeringer, er hvilken type risikoprofil man har. Ligeledes her, bør det være en fælles ting man drøfter, hvis det missionen om at tjene penge online er fælles.

Men er der endnu ikke styr på økonomien og budgettet, kræver det at I går skriftet tilbage.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *