Spring til indhold

Tjen penge på valutahandel

Tjen penge på valutahandel

Det 21. århundrede har vist sig at være turbulent for mange landes økonomi: Argentina, Venezuela, Rusland og Grækenland, blandt andre, har lidt af inflation. Valutaens værdi er sjældent statisk – et faktum som mange, ironisk nok, er blevet rige på. Ved at spekulere i om en valuta vil falde eller stige, kan man handle DKK, USD eller EUR til egen fordel. Det hedder FX-handel og kan være en relativ nem måde at tjene penge på, hvis man sætter sig ind i de essentielle trin. Interesseret? Så læs videre om, hvordan man handler med valuta.

Historien bag Foreign Exchange-markedet

I 1876 blev valutaer på verdensplan tilknyttet prisen på guld for at stabilisere markedet. Efter 2. Verdenskrig begyndte man at se bort fra guldstandarden, eftersom europæiske lande ikke længere havde nok guld til at understøtte den printede valuta. I 1944 etablerede man derfor Bretton Woods-systemet, som tog udgangspunkt i den amerikanske dollar. Systemet blev dog lukket ned i 1971, hvilket førte til de nuværende flydende valutakurser.

Valg af platform

Selvom de fleste banker tilbyder valutahandel, er det langt mere fordelagtigt at finde en online platform til formålet. Som nybegynder bør man vælge en handelsplatform, som er let tilgængelig, brugervenlig, social og innovativ. eToro bliver brugt af mange i Danmark på baggrund af deres danske platform. Derudover tilbydes der de mest populære valutaer og værktøjer såsom CopyTrading, der tillader brugere at kopiere førende handlere. Det tager ikke længere end 5 minutter at oprette en konto på hjemmesiden.

Valg af valuta

Desto mere tid og energi man bruger på at sætte sig ind i verdenssituationen, desto større chance er der for at vælge de rigtige valutaer at handle med. En præsidents eller statsministers udtalelser kan have en enorm indflydelse på økonomien og de mest succesfulde investorer har altid en finger på pulsen til fordel for egen lomme. Hvis man ikke følger med i nyhederne, kan man også forbedre sine færdigheder i statistikaflæsning. På de fleste store online handelsplatforme vil der være mulighed for at se en statistik over de mest populære valutasammensætninger såsom USD og EUR, USD og GBP, samt USD og JPY.      

Salg eller køb af valuta

Når man har lavet sine lektier, kan man gå videre med næste skridt, hvilket er at købe eller sælge en valuta. Hvis man regner med at dollaren falder i den nærmeste fremtid, bør man sælge. Hvis man regner med at dollaren stiger, bør man købe. Investeringerne kan enten være langsigtende eller kortsigtede. Nogle foretrækker at tjene på at markedet er turbulent natten over, andre holder på et køb i flere måneder. Det vigtigste er, at man vælger en strategi og holder sig til den. Impulsive salg og køb gavner aldrig i det lange løb.

Terminologi

Som nybegynder på en online handelsplatform kan man nemt blive skræmt af ny terminologi, men det tager heldigvis ikke længe at lære jargonen. Nedenfor finder du eksempler på de mest brugte ord inden for valutahandel.

Gearing: giver dig mulighed for at handle for et større beløb end du i realiteten har. Man kan satse x antal gange på en valutas stigning – således tjener man x antal gange mere end dens reelle stigning.

Stop-loss: forhindrer dig i at tabe en formue. Denne funktion lader dig sælge/købe automatisk, når valutaen rammer en bestemt værdi.  

Pip-værdi: betyder procentdel i point. Hvert pip svarer til 0.01% af den totale basisværdi og bruges til at måle en valutas kursændring.

Kryptovaluta

Siden den globale finanskrise i 2007-2009 er der sket en del spændende ændringer inden for online handel. I takt med at tilliden til det konventionelle banksystem har været dalende, har befolkningen i stigende grad vist interesse for blockchain-teknologi og kryptovaluta. Da Bitcoin først blev introduceret i 2009 var de fleste skeptiske over for den innovative, ukendte form for valuta. De få optimister, som turde at løbe en risiko, endte med at vinde stort. I dag er hundredevis af forskellige kryptovalutaer blevet fast inventar på markedet – selvom bankindustrien fortsat forsøger at kæmpe imod. Antallet af handelsinteresserede er eksploderet på blot få år. Nogle mener kryptovaluta er en fase – andre mener, at det er fremtiden. Uanset udfaldet, så er én ting sikker: valuta afhænger af den værdi, som befolkningen eller regeringen tillægger den.

Fremtiden for valutahandel

FX-handel er det mest værdifulde marked i verden. I gennemsnit bliver der handlet 5 trillioner dollars dagligt. I det 21. århundrede har vi set en stigende interesse for både kryptovaluta og online handel. Hvilken værdi kommer til at styre markedet i fremtiden står endnu uklart, men sandsynligheden for at handlen fortsætter med at vokse er stor.     

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *