Spring til indhold

Tror du at du er forsinket med Bitcoin? Tænk igen

Sponsoreret indhold:

Da Bitcoiner ser tilbage, indser de, hvor meget en bitcoin allerede er steget i værdi i forhold til dollar eller andre fiat-valutaer. Den første registrerede transaktion af bitcoin for amerikanske dollars skete i 2009 gennem New Liberty Standard, en primitiv bitcoin-udveksling oprettet af en BitcoinTalk online forumbruger, der gik under samme navn. I denne transaktion blev 5050 BTC købt i bytte for $5,02 betalt via PayPal, hvilket satte den første registrerede bitcoin-pris til $0,00099. 

I 2010 blev bitcoin mere handlet, og 1 BTC kostede omkring $0,07. Det var også i det år, at bitcoin først blev byttet til dagligvarer. BitcoinTalk-medlem Laszlo tilbød: “Jeg betaler 10.000 bitcoins for et par pizzaer… som to store, så jeg har nogle tilovers den næste dag.” Efter transaktionen blev Bitcoin Pizza Day etableret og fejres bredt den dag i dag. Men måske var et af de mest ikoniske BitcoinTalk-indlæg i 2010 fra en bruger, ichi, der sagde, at han følte, at det var for sent dengang og ikke havde nok bitcoin.

Det er rigtigt, ichi troede, at det allerede var for sent, og at 600 bitcoin ikke var meget. Men i dollartal var det faktisk ikke en stor stak; 600 BTC ville koste dig mindre end $50. I de sidste 11 år er bitcoin-prisen imidlertid steget med over 700.000% til det nuværende niveau på $50.000. Så nu er den 600 bitcoin-stak uden tvivl en enorm stak. Desuden kan det virke absurd at tro, at et sådant aktiv vil blive ved med at værdsættes i fremtiden og ligeledes sandsynligt, at hvis du har købt BTC i 2021, ja, du er forsinket. 

Men du kigger måske på det fra den forkerte vinkel. At overveje den påskønnelse, bitcoin har haft siden det forumindlæg er vigtigt, men vigtigere er at indse, at ichi virkelig følte, at bitcoin allerede var værdsat for meget, hvilket fik dem til at føle, at de havde gået glip af bussen. Men set i bakspejlet ser vi, at ichi faktisk ikke havde savnet bussen, og at deres “lille” bitcoinstak blev en kæmpe cirka et årti senere. Så ved at tro, at du er sent nu, kan du gå gennem ichis trin. 

Investering i kryptokurrency er en alvorlig forpligtelse. Derfor bør du altid bruge regulerede platforme som Bitcoin loophole.

Husk dit perspektiv

Noget, der kan være kontraintuitivt for nyankomne, men kan hjælpe meget i processen, er at tænke på bitcoin i bitcointermer. Vi kan nu se tilbage og vurdere, at ichi måske var naivt til at tro, at 600 bitcoin ikke var nok tilbage i 2010, men du kan se, vi gør det, fordi at 600 bitcoin er steget i dollar. De er ikke steget i bitcointermer. I bitcointermer, der udelukkende tegner sig for den faste samlede forsyning på 21 millioner BTC, var og vil altid 600 bitcoin være det samme beløb. Tankegangen er alt divideret med 21 mio. 

Selvom det forventes, at bitcoin fortsat bliver vedtaget mere bredt, efterhånden som tiden skrider frem, og flere mennesker indser dets særpræg og overlegenhed som en butik af værdi og byttemiddel, kan det ikke være kendt med sikkerhed. Så i 2010, hvor langt færre mennesker kendte til og brugte bitcoin, var 600 BTC lettere at få, sammenlignet med 2021, hvor 1 BTC koster næsten $50.000.

Vi er stadig tidlige

I Bitcoiner kredse kan vi ofte glemme, hvordan de fleste af jordens indbyggere stadig ikke aner, når det kommer til Bitcoin. Og du behøver ikke kende til statistik for at indse det; bemærk, hvordan almindelige medier regelmæssigt siger, at Bitcoin ikke har nogen brug som penge, med henvisning til de allerede for gamle argumenter om volatilitet og skalerbarhed. Bitcoinere ved allerede, at volatilitet vil passe på sig selv som adoption vokser, og Lightning Network løser allerede skalerbarhed; det gør resten af ​​verden dog ikke. 

På samme måde fandt en nylig Gallup undersøgelse, at kun 6% af amerikanske investorer – defineret som voksne med $10.000 eller mere investeret i aktier, obligationer eller investeringsforeninger – ejer bitcoin. Det er mindre end 10 procent af et allerede begrænset prøveunivers – dem i et af ​​verdens mest udviklede økonomier, der også har en betydelig mængde penge investeret. Adoption kan imidlertid have større betydning i andre lande. I Singapore sagde f.eks. 40% af borgerne, at de ejer bitcoin, og bevidstheden er stor. 

Men når vi træder tilbage, bemærker vi, hvordan Bitcoin kun er lidt over et årti gammelt. Det er begyndende penge, der stadig finder vej i en kompleks verden med forskellige kulturer, baggrunde og behov. Så Bitcoinere, der har arbejdet med at forstå netværket, økonomiske incitamenter, spilteori, samfundsmæssige og politiske implikationer og den tekniske side af protokollen og dens nuancer, tror, ​​at Bitcoin allerede er kendt af hele verden. Det er imidlertid ikke tilfældet. 

De fleste mennesker, virksomheder og lande vil vedtage bitcoin som følge af en adoptionsdominoeffekt. Det tager naturligvis tid for nye aktører at forstå fuldt ud, hvad Bitcoin er, hvordan det kan forbedre menneskeheden og de ting, det kan – og ikke kan – rette. Men efterhånden som flere mennesker falder ned i Bitcoinkaninhullet, vil samfundet lære at forstå fordelene ved at holde fast i den bedste form for penge, der nogensinde er skabt.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *