Spring til indhold

Ung og fattig: skal du spare din a-kasse væk?

Ung og fattig: skal du spare din a-kasse væk?

Når man ung kan det godt være noget så smat med pengene og man leder som regel efter selv den mindste ting i mit liv, som man kan spare væk. Måske er du lige kommet ud af universitet og du har en kæmpe SU-gæld, som du nu slås med? Eller måske er du stadig under uddannelse men har et lille job ved siden af til at holde dig kørende?

Uanset hvad har du fået kig på din månedlige udgift til din a-kasse og du går nu og overvejer, om du skal fjerne lige den udgift ved at melde dig ud af den. Her giver vi dig nogle gode råd om, hvorfor det kan være gavnligt at stå i en a-kasse uanset hvilken situation du er i. Vi fortæller dig også lidt om, hvordan du finder en billigere a-kasse. Så læs med her hvis du gerne vil spare nogle penge, men ikke er helt klar til at sige farvel til din a-kasse endnu.

Hvorfor skal du stå i en a-kasse?

En a-kasse er ensbetydende med en arbejdsløshedsforsikring, hvilket vil sige at du altså er forsikret i det uheldige tilfælde, at du af den ene eller anden grund bliver arbejdsløs. Arbejdsløshed er noget der kan ramme os alle, lige så vel som tyveri, ildebrand eller ulykker. Og lige som du har en forsikring på disse ting, så er det en rigtig god ide at have en forsikring for arbejdsløshed også.

Hvis du slet ikke er en aktiv del af arbejdsmarkedet, så kan det dog godt være at du lige skal ringe ind og få meldt dig ud. Du tegner jo heller ikke en bilforsikring, hvis du ikke engang har en bil.

Men hvis du er en del af arbejdsmarkedet, så er du nødt til at betegne udgiften til din a-kasse som lige som nødvendig som alle dine andre forsikringer og forudsigelige udgifter. Men bare fordi udgiften til din a-kasse er forudsigelig og nødvendig, så behøver den jo ikke at være dyr.

Den billige a-kasse

I dag er vi som arbejdere så privilegerede, fordi vi netop har så mange forskellige a-kasser at vælge imellem. En hurtig søgning på nettet vil vise dig et stort hav af dem – og hvilken en af dem skal du så vælge?

Du skal selvfølgelig vælge den a-kasse, som passer allerbedst til dig og dine behov. Hvad de behov lige præcis er det må du gøre op med dig selv. En ung deltidsarbejder skal for eksempel ikke have det samme forhold med sin a-kasse som en 45-årig fuldtidsarbejde har. Spørg gerne dig selv hvad det er du helt præcis skal bruge din a-kasse til og så gå ud og fing det tilbud, som matcher dine behov allerbedst.

Brug gerne lidt tid på at finde den helt rigtige. Dit valg af a-kasse er trods alt ret betydningsfuld, da det netop kan ende med at blive din redningskrans den dag, hvor du virkelig står og har brug for den. Så sørg for det er en god én med et godt ry, som stadigvæk er indenfor din prisklasse.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *