Spring til indhold

Vær sikker på bilkøbet: Læg budget inden

Går du med tanker om at købe en ny bil? I så fald er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i det. I stedet skal det foregå med stor omhu, da det er et stort køb. Det vil også sige, at du skal sørge for at overveje det økonomiske aspekt meget nøje.

Inden du skriver under på en købsaftale, skal du nemlig være helt sikker på, at du har råd til den. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal betale for, når man har en bil, hvorfor det ikke er nok, at du blot sikrer, at du har råd til at betale dine månedlige afdrag.

Tag også højde for brændstof

Din bil er ikke meget værd, hvis der ikke er benzin eller diesel i tanken. Overvejer du at købe en elbil, skal du huske, at den ikke kan køre, hvis der ikke er strøm på batteriet. Derfor skal du også sikre, at du har plads i budgettet til at betale for strøm eller brændstof.

Forsøg derfor at regne dig frem til, hvor meget brændstof eller strøm, du skal betale for hver måned. Det kan du gøre, ved at finde ud af, hvor langt bilen kører på bilen, og holde det op imod, hvor meget du kører hver måned.

Du skal også betale grøn ejerafgift

Når du ejer eller leaser en bil, skal du også betale grøn ejerafgift. Sørger du for at vælge en miljøvenlig bil, er det ganske et lille beløb, der skal betales, men derfor skal du alligevel inddrage i dit budget.

Inden du køb en bil, så tjek grøn ejerafgift på bil, da du dermed er sikker på, at du ikke får en ubehagelig overraskelse, når du skal betale ejerafgift første gang. Vil du spare penge på den halvårlige afgift, skal du vælge en bil, der kan køre langt på literen.

Du skal også have råd til eventuelle værkstedsbesøg

Når du skal lægge budget forud for et bilkøb, skal du også huske, at du skal have råd til eventuelle værkstedsbesøg. Her er der ikke blot tale om service og dækskift, men også i tilfælde af, at der forekommer skader på bilen, der skal repareres.

Selvom du næppe håber på at skulle forbi mekanikeren, er der desværre altid en risiko for det. Derfor skal du også sørge for, at det er noget, du har plads til i dit budget.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *