Spring til indhold

Vil elektriske biler være dominerende i fremtiden?

Vil elektriske biler være dominerende i fremtiden?

Miljøet er i mere fokus for tiden end nogen sinde før. Internettet tillader os at kommunikere med hinanden på en måde, hvor budskaber spredes med lynets hastighed. Det er altså både på godt og ondt, hvorfor det er helt naturligt at miljøforurenings-problemet også diskuteres grundigt på de sociale medier. Det er med til at skabe opmærksomhed på problemet, hvilket giver et politisk såvel som menneskeligt pres, der gerne skulle skubbe os alle sammen mod en mere skånsom tilstedeværelse på kloden.
Af selvsamme grund er el-bilen blevet opfundet. Den er ikke blev opfundet fordi den er hurtigere eller billigere at producere end brændstofs motoren – nej tværtimod. Den er dyr at producere, og er ikke hurtigere end en benzin eller dieselmotor. Men den forurener ikke, hvilket er hele essensen bag el-bilens eksistens. Spørgsmålet er så, om el-bilen er kommet for at blive? Eller finder vi et helt andet alternativ? Det er svært at spå, men umiddelbart ser udsigten ud til, at el-bilen stille og roligt indtager markedet. Tesla er klare markedsledere med deres designmæssige flotte biler, der skåner miljøet. Men de er dyre, og det er der problemet ligger!

Hvorfor er elektriske biler dyrere end normale?

Elektriske biler er generelt en del dyrere end den normale bil. Det er de fordi det stadigvæk er en forholdsvis ny teknologi, og der er investeret mange kroner og øre i, at udvikle netop denne teknologi. De traditionelle virksomheder som VW, Kia, Audi mv. bruger rigtig mange penge på at udvide deres produkter med helt nye redskaber og teknologier, ikke at nævne alle de penge som de bruger i forskning. Derfor er prisen helt naturligt meget høj, i forhold til den almindelige bil, som har været på markedet i mange årtier. I løbet af disse årtier, har de store virksomheder opbygget en del knowhow, og har kunnet skubbe produktionsomkostningerne ned. Af den grund forventes el-bil priserne selvfølgelig også at falde i fremtiden, når det bliver mere almindeligt at køre i el-bil.

Udleder en el-bil overhovedet ikke CO2?

Kort sagt – ja. Men det er dog ikke så simpelt alligevel. Selve bilen udleder slet ikke noget CO2 når den kører på vejene, men det betyder ikke at der ingen CO2 udslip er forbundet med at købe en el-bil. For der bruges meget energi i forbindelse med produktionen af en el-bil. Faktisk er den eneste virksomhed, som udleder tæt på ingen CO2 ved produktionen af en el-bil kun TeslaMotors. De henter deres energi fra solceller og andre miljøvenlige ressourcer, hvorfor de udleder meget lidt CO2. Andre fabrikanter som f.eks. VW udleder faktisk mere CO2 ved at producere en el-bil, end en normal bil!

Overvejer du at skifte til el?

Hvis du går med tankerne om at skifte din gamle bil ud med en el-bil, så er det vigtigt at man undersøger hvad det ville tilbagesætte en økonomisk. De er nemlig meget dyre, men koster heller ikke så meget at køre rundt i. Markedspriserne på elbiler er svære at gennemskue, hvis man køber en brugt. Derfor er det vigtigt at man får en objektiv bilvurdering, hvis man mener at prisen på den bil man har interesse for, er urealistisk.
Det er også vigtigt at man ikke kan ’tanke’ bilen over det hele, som man jo kan med en traditionel bil. Man skal altså ikke have en el-bil, hvis man kører landet tyndt ugentligt.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *