Spring til indhold

3 måder at få en stabil økonomi på som studerende

3 måder at få en stabil økonomi på som studerende

En ny lejlighed, indskud, nye møbler og en hverdag på SU. Budgettet kan være stramt, når man først er flyttet ud og skal bruge pengene på mange praktiske ting fremfor byture, drinks og koncerter. Dette skal du stadig bruge dine penge på, men du skal blot være opmærksom på, at der ikke er ligeså mange penge til dette mere. Du kan herunder få 3 gode råd til, hvordan du sikrer dig en stabil økonomi som studerende, og hvordan du sikrer dig, at du stadig har råd til at feste med vennerne.

1.     Få et arbejde

Du har hørt det før. Et studiejob er i dag nærmest en nødvendighed. Boligpriserne i storbyerne er stigende og du vil gerne bo i noget, med en vis standard. Det er blot ej gratis. Med et studiejob får du mulighed for at øge dit rådighedsbeløb udover din SU og får herigennem råd til flere oplevelser. Et studiejob kan også være med til at udvide dit netværk, da mange studiejobbere er på din egen alder. Hvis du i forvejen har et website, som du styrer, så kan du med fordel få hjælp til at gøre sitet mere set og populært. Det kan ske gennem flere artikler, som vil dukke op ved folks søgeresultater i Google, sådan tjener du penge på dit websites. Et studiejob kan ikke blot sikre dig flere penge, men også gøre godt til dit CV, når du efter endt uddannelse, skal have et fast job.

2.     Lav et budget

Når du har indtægter, så har du også udgifter. Det kan være svært at korrigere rundt i dem alle. Derfor skal du lave et budget, så du ved hvor mange penge du har til rådighed til eksempelvis mad og fester. Hvis du har forskellige kontoer til dette, så vil du undgå at bruge mere end det beløb, som du har sat til side. Du kan her få flere gode råd til at opnå en stabil økonomi, hvor du ikke behøver andre som sikkerhedsnet.
En god ide, kunne være at undersøge denne uges tilbudsaviser. Jagter du tilbud, så kan du spare en masse penge og planlægge dine måltider alt efter, hvad der er på tilbud denne uge.

3.     Få et større rådighedsbeløb

SU og et studiejob kan gøre godt til økonomien. Har du et krævende studie, som tager det meste af din tid, så kan det være svært at overskue et studiejob uden at blive stresset. For at få et større rådighedsbeløb uden et studiejob, kan du undersøge hvilke muligheder staten giver dig, som støtte. Der er forskellige økonomiske ydelser og støtter. Disse ydelser kan, udover din SU, være boligstøtte eller børnepenge mm. Du finder de økonomiske ydelser, som matcher dit liv på borger.dk. Disse kan hjælpe dig til at afstresse i hverdagen for presset om at skulle forberede dig til studiet samtidigt med et studiejob.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *