Spring til indhold

5 faste omkostninger, som du sagtens kan leve uden

Når folk endeligt har besluttet sig for at komme i gang med at få en bedre økonomi, så vælger de fleste at finde måder at tjene flere penge på eller også så skære de ned på deres faste omkostninger og spare resten op. Begge muligheder kan gøre en stor forskel, men oftest så vil det være lettest at skære på dine udgifter, og det involvere faktisk bare, at du skal lave mindre, i stedet for mere.

Hvis du allerede arbejder på fuldtid, har en familie eller begge dele, så kan det være svært at forstille sig hvordan man skal tjene mere. Der er kun 24 timer i døgnet trods alt, og du vil måske ikke bruge hver eneste vågen time med at jagte flere penge.

Det er derfor mange folk tager et kig på deres faste omkostninger i stedet for at tage overtid på arbejdet, eller at tage et ekstra deltids job. Når du allerede har svært ved at finde tid til at slappe af, så er den letteste måde at spare penge, at bruge mindre penge.

Spar i snit 2700 kroner på 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer tilsendt

Det er Gratis og tager 1 minut

Disse omkostninger kan du godt leve uden

Men hvor skal man skære ned? Udover mad og diverse til hjemmet, så er nærmest alle omkostninger i dit liv, nogle som du nok godt kunne leve uden. Her er 5 månedlige omkostninger som du bør overveje at fjerne.

1. Dit billån

De fleste folk ser deres billån som et ’’nødvendigt’’, men det behøver ikke at være rigtigt. Faktum er, at mange folk lever sundt og gode liv uden disse billån.

Der er mange måder, hvor man kan skabe en livsstil, hvor man selv bestemmer om man vil være billåns fri, hvilket inkludere at spare op til en billig, men pålidelig brugt bil, hvor man betaler kontant, eller ved at låne pengene men betale gælden væk så hurtigt som muligt, eller ved helt at droppe bilen og sætte sin lid til offentlig transport.

Konklusionen: en bil er måske nødvendig til at komme på arbejde, løbe ærinder eller køre dine børn rundt i byen. Men dit billån på den anden side, er fuldstændig valgfrit.

2. Kabel eller satellit tv

5 ud af 6 danske husstande betaler stadig for traditionelle tv pakker, såsom kabel tv eller satellit tv. Og de bruger i gennemsnit 4.700 kroner om året, for det privilegie have non-stop underholdning til rådighed.

Hvis du vil tilføre yderligere 4000kroner eller mere til din opsparing i år, så lad være med at være gennemsnitlig, men i stedet søg andre muligheder for at se nogle af dine ynglings serier, men til en betragtelig lavere pris.

Hvis du er klar på at ændre dette, så er det ikke særligt svært at opsige din tv pakke. Du kan trods alt nemt sætte en bruger op hos Viaplay giver dig 14 dages gratis prøveperiode, og det er klart et godt bud på et billigere alternativ. Derudover så findes Netflix, HBO nordic og lignende streaming tjenester, hvor man kan dele brugerne med sine venner og familie og dele omkostningerne, som endda kan gøre det endnu billigere.

3. En dyr telefonregning

De fleste af os lever travle liv, og en mobil telefon er ikke længere noget som særligt mange kan undvære, som man engang kunne. Mange af os er afhængige af mobil telefon, for at holde kontakten med arbejdet, holde kontakten med dine børn eller at kommunikere mens vi rejser.

Der er stadig en masse måder at skære ned på din telefonregning, og endda skære den ned til halv pris. Og hvis du er træt af de store spillere såsom TDC, Telia og Telenor, så kan du spare en masse på at vælge nogle af de lavpris alternativer som også findes på marked.

Forstil dig, at du kan skære din telefonregning fra 300 kroner om måneden, ned til 150 kroner eller måske endda til 100 kroner, og forstil dig hvad det kan gøre for din økonomi. Tjek eksempelvis Oister eller CBB u som er kendt som et par af de mest valgte alternativer. Du kan endda skifte på nettet, lige efter at du har læst denne artikel, så du slipper på at bruge mere end 5 minutter på at opnå denne besparelse.

Spar i snit 2700 kroner på 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer tilsendt

Det er Gratis og tager 1 minut

4. Dit fitness center medlemskab.

I januar måned, så kommer der en hel masse nye medlemmer til de forskellige fitness centre. Desværre, så er der en masse af disse nye medlemmer, som kommer til at fokusere på andet end deres træning.

Men dit medlemskab opsiges ikke i det samme øjeblik, hvor du giver op. Utroligt mange medlemmer, tror at de kommer i gang igen, og derfor betaler de i et år eller mere uden at de rigtigt kommer til at bruge deres medlemskab. Derudover så er der som regel også en opsigelsesperiode på en løbende måned + en måned, som gør at det tager endnu længere at komme ud af.

Der er en masse måder at træne gratis på. Hvis du er kreativ, så kig på youtube og se de forskellige muligheder for hjemmetræning, eller hvad med at løbe en tur? Der er mange muligheder for at få motion, uden at det skal koste en øre.

5. Unødvendige ekstra betalingsgebyrer og rykkere

Hvis du betaler regninger for sent, så kommer der som regel rykkere og ekstra gebyrer på din regninger, men der er en masse måder, hvor du kan få disse dårlige vaner under kontrol. Start med at kigge overordnet på din økonomiske situation, for at finde ud af hvad der er gået galt. Hvorfor betaler du alle disse rykkergebyrer som eksempel? Næsten alle unødvendige gebyrer er mulige at undgå, hvis du begynder at få et overblik over din økonomi.

At betale dine regninger for sent, og bruge penge som du ikke har, er et symptom på at du ikke er organiseret eller disciplinerende nok til at holde dig på den rette kurs. For at undgå disse rykkergebyrer og ekstra regninger, så bør du fokusere på at få et månedligt budget, og rent faktisk lægge en plan over dit forbrug.

Relaterede artikel:

Hvordan lægger man et budget?

Konklusionen

Selvom at det måske virker nemt at holde styr på sine faste omkostninger, så er det måske på tide at kigge på det igen. For hver person som betaler deres faste månedlige billån, så er der den person som overfører disse penge til deres bankkonto i stedet. Og for hver person som betaler en mindre formue for deres store tv pakke, så er der en person som nøjes med Viaplay eller netflix, og finder ud af at de får meget mere fritid og flere penge, som de kan spare op.

Hvis du har en presset økonomi, og gerne vil have styr på din økonomi, så har du to muligheder. Tjen flere penge, eller skær ned på dine faste omkostninger på en måde som giver mening. Hvis du ikke kan gøre begge dele, så er det som regel lettere at skære ned på dine faste omkostninger til at starte med. Det kan måske gøre lidt ondt i starten, men måske er den besparelse du finder, det bedste som overhoved kunne ske for din økonomi.

Spar i snit 2700 kroner på 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer tilsendt

Det er Gratis og tager 1 minut

Relaterede artikler: 

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

15 måder spare penge på din varmeregning

Hvordan spare man penge på forsikringen?

5/5 - (14 votes)