Spring til indhold

Fem tips til at investere i den bedste computer

Fem tips til at investere i den bedste computer

For mange af os almindelige danskere, er det at købe ny computer ikke bare lige så let en opgave. Vi ved at der er mange ting man skal tænke på og at computeren skulle kunne. Men hvad var det nu lige og hvad betyder de forskellige fagbegreber som for eksempel RAM, SSD og CPU. Det vil vi hjælpe dig med her.

I dag er computere blevet gode allierede for mange mennesker, der ser dem som en teknologisk grundpille, der er nødvendig for os, så vi kan gro som samfund. Dette kan ses i væksten af streaming platforme såsom Twitch, platforme der tilbyder tankesport såsom PokerStars eller endda andre typer tjenester såsom arbejdsplatforme til gruppearbejde osv.

En anden ting der er vigtig at tage med i sine overvejelser, er selvfølgelig også prisen. En god computer kan hurtigt blive en halvstor udgift og noget vi måske bliver nødt til at spare op til. Derfor er det også vigtigt at være bevidst om præcis hvad du har brug for i en computer så du ikke betaler for noget der er ligegyldigt for dig. En sidste ting ang. pris, hvos du for eksempel er studerendeog budgettet er lidt stramt, så er der mange butikker der tilbyder at sælge en computer på månedlig afbetaling og tit uden renter.

Fem tips til at investere i den bedste computer

Nå hvis vi skal i gang med nogle af de der fagbegreber, så lad os starte med RAM. RAM står for (Random Access Memory). Det handler om at computeren skal gøre din daglige brug (altså de programmer og apps du bruger mest) så hurtig som muligt. Spørgsmålet her er selvfølgelig, hvor meget skal du bruge? Hvis vi bare snakker streaming, brug af internettet og e-mails så er 4-8GB RAM mere end nok. Hvis du skal bruge den til større grafiske opgaver og/eller spil så skal der bruges mere.

Solid State Drive SSD er en lagerpladsenhed. Man kan montere en ekstern harddisk i stedet hvis man ender med at få brug for det, men det siger sig selv at der er større risiko for skader og overophedninger med en sådan. Plus at de larmer mere. SSD øger hastigheden og ydeevnen af din computer og af disse grunde stiger prisen også hvis du køber en computer med en SSD-disk. Disken gør at computeren hurtigere behandler filer og programmer, og indlæser data hurtigt og effektivt. Kort sagt kan man sige, har du råd til SSD, så køb det. Det vil højne din computeroplevelse.

CPU – processoren, også kendt som Central Processing Unit, kan du tænke på som computerens hjerne. Igen skal du være bevidst om dine behov. Processoren er vigtig, men afgørende for dig og din computer. Hvis du til gengæld spiller meget grafiske spil eller har et arbejde der kræver de samme ting, så skal processoren være kraftig nok til at håndtere det. For dig der bare surfer på nettet og ser film er en i3- eller i5-processor med for eksempel 4BG RAM nok. 

Okay det var et par af de vigtigste begreber at tage med i betragtning når du skal investere i en ny computer. Husk også at det altid er godt at læse anmeldelser og gerne fra mere end ét sted og èn person. Der kan nemt ske en lille fejl online, som så kan have stor betydning for dig og dit liv og økonomi.

Sidste gyldne råd herfra, altid prøv computeren før du køber den! Det er altid godt at have produktet i hænderne og på den måde kan du også tjekke størrelse. Du kan også sammen ligne den med en anden model du måske har kigget på. Udover det har der en mulighed for at få en professionel, altså endnu en anmeldelse af produktet. Husk at du ikke er forpligtet til at købe din computer i den butik hvor du prøver den. Det skal være en del af processen om at finde den helt rigtige computer. Når du så har fundet den og besluttet dig kan du jo tjekke priser og finde den billigste online. Husk også at være opmærksom på garantier og om computeren bliver solgt med service.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *