Tjen flere penge idag – 9 måder som du kan begynde idag

9 strategier til at tjene flere penge - Begynd idag

Jeg har i hele mit voksne liv altid troet på at, for at få en god økonomi kun handler om at ’’bruge mindre end du tjener.’’ Med disse 5 simple ord, så kommer man virkeligt også langt, og få en god økonomi på den lange bane, og på den måde kan du komme til at tjene flere penge.

Det betyder for de fleste, at man skal skære ned på sine faste omkostninger, og især de mindst nødvendige af dem. Der skal gerne være et lille mellemrum mellem indtægt og udgift hver måned, hvor der er nogle penge tilbage i slutningen af hver lønningsperiode, og der skal man gerne gøre noget klogt med disse penge. Derudover så gælder det også for de fleste om at tjene flere penge, for at øge dette ’’mellemrum’’.

Men det er ikke så let som det lyder, og derfor har jeg samlet 9 måder til at tjene flere penge, som rent faktisk kan hjælpe dig, som de har hjulpet mig.

Hvis du er interesserede i at tjene hurtige penge så læs også artiklen:

Tjen hurtige penge – 13 måder som faktisk virker

Tjen flere penge

At tjene flere penge, er dog ikke så let og enkelt. De fleste handlinger som folk tager, når det handler om at tjene flere penge, får ikke den samme effekt som træder i kraft i samme øjeblik. Du er ofte nød til at investere en masse tid og anstrengelser, for at tjene flere penge, for bare at se de første små positive effekter på din indkomst.

Når du skal tjene flere penge, så vil det oftest have en langt større påvirkning på din økonomi, men det kræver tid til at implementere, og tid til at se selve resultaterne. Du kan desværre ikke bare ændre noget, og så ser du resultaterne med det samme.

Det er derfor jeg plejer at anbefale, at folk skal se på den lange bane, når det handler om at tjene flere penge. Planlæg fremad og sæt dig selv i en position, hvor en større indkomst er et sandsynligt resultat, selv hvis det betyder at du skal investere en masse tid og anstrengelser selvom du ikke opnår resultater med det samme.

Har du brug for en plan? Her er 9 strategier, som du selv kan implementere over det kommende år, for at forbedre din indkomst.

Start en lille ekstra indtægt

Der er mange, mange måder at starte med at tjene en smule ekstra penge i sin fritid. Mange af disse strategier, tjener man ikke særligt meget på i starten, men med tiden vil man kunne tjene flere og flere penge, når du får flere læsere, besøgende eller klienter. Mens de fleste aldrig nogensinde vil kunne udskifte sit hovedjob, så vil de ofte tjene mere end nok penge, i forhold til tiden som er investeret, hvis du holder fast i det og ikke bare stopper.

Et rigtig godt eksempel, er at starte en youtube kanal. Til at starte med, så vil youtube kanalen ikke være særligt populær. Den vil kun have nogle få videoer, hvilket betyder at den kun vil dukke op i nogle få søgeresultater, og de besøgende som ser dine videoer vil ikke kunne finde ret mange videoer på din youtube kanal, selv hvis de gerne ville.

Men over tid, så vil du tilføje flere og flere videoer, og de vil dukke op på flere og flere søgeresultater, og du vil have mere indhold som folk kan se, hvilket betyder at du også vil tjene flere penge.

Den vil vokse med tiden, men det tager lang tid. Præcist det samme er gældende for andre former for online indhold, såsom at blogge.

Få inspiration til flere ekstra indtægter på pengeskole.dk som også er en af mine andre sider, hvor der er fyldt med ideer til at tjene ekstra penge.

Jeg har skrevet et indlæg om hvordan du trin for trin opbygger en blog og tjener penge på den også.

Invester i aktier

tjen flere penge

Hvis du gerne vil tjene flere penge, så er en af de mest velkendte muligheder derude at begynde at investere i aktier. Jeg har selv investeret i aktier i et par år efterhånden, og har valgt at investere så automatisk i aktier som overhoved muligt. Hvis du vil vide mere om aktier, så læs artiklen: Tjen penge på aktier – Sådan tjener du penge på aktier

Derfor har jeg valgt at investere igennem platformen Nordnet hvor man kan investere igennem deres Nordnet månedsopsparing, hvor man helt automatisk kan få investeret sine penge, fuldstændig gebyr og kurtagefrit.

Alt du skal gøre er at lave en fast overførsel til din Nordnet konto, og så vil der hver eneste måned blive investeret i de valgte aktier og investeringsforeninger.

tjen flere penge

Tjen penge på spørgeskemaer

Der er en masse websites derude, som giver muligheden for at tjene nogle penge, i din fritid, når du lige finder det passende at logge ind på deres sider. Normalt så er det så let, at du kan se fjernsyn mens du udfylder disse spørgeskemaer, eller hvad der nu kræves før du får betalingen. Den danske side Survee, er nok den mest kendte i.Det tager få minutter at oprette dig og komme i gang, og så skal du bare gå i gang med at udfylde spørgeskemaer.

Opionsland.dk er en gratis medlemsportal, hvor du får kontante udbetalinger, hver gang du besvare spørgeskemaer. Her kan du faktisk tjene rigtigt fine penge, mens du eksempelvis sidder og ser film om aftenen.

Forbered dig på et bedre job

For nogle folk, så kan det være svært at klatre op af stigen, til det næste skridt i deres karriere. Deres færdigheder gør, at de er mere end klar, til at håndtere flere ansvarsområder i deres nuværende job, og de er interesserede i udfordringerne og udbyttet af at klatre op af karrierestigen.

Der er flere måder du kan opnå denne slags karriere forbedring. Den første er helt åbenlys, da man her netop skal finde ud af hvad der præcist er sit næste skridt. Hvor er det næste skridt du skal tage i din karriere? Vil du bare op til næste niveau med det job du har nu, og gå fra ’’specialist 2’’ til ’’specialist 3’’? Vil du gerne udskifte din overtage din chefs stilling, enten når han eller hun rykker videre, eller hvis der kommer en position ledig et andet sted.

Når du har identificerende hvad dit mål er, så undersøg hvad kravene er, for det job. Hvilke af disse krav, kan du allerede håndtere? Og endnu vigtigere, hvilke krav har du ikke mulighed for at opfylde endnu?

De krav som du endnu ikke kan udfylde, skal derefter komme på din to-do liste i det kommende år. Denne liste bør fortælle dig hvert eneste skridt, som du skal tage for at blive klar til de muligheder som du kigger efter.

Når du pludseligt kan møde de krav som forventes, så begynd at jagte den forfremmelse. Søg den i den virksomhed, som du allerede arbejder i, men tøv ikke med at søg den andre steder også.

Husk at dette ikke er et mysterium. Ofte så er det ret tydeligt at finde ud af præcist hvad du skal lave, for at få denne type job, som du gerne vil have. Det er dit ansvar, at få styr på disse ting. Normalt så er det eneste som holder dig tilbage, faktisk dig selv og de valg du træffer.

Skift organisation

Nogle gange, så kan du tage dig selv i at sidde fast i din nuværende organisation. Din chef er ikke interesseret i at give lønforhøjelser. Der er ikke nogen vej, som kan lede til et bedre job. Måske så er det også et dårligt arbejdsmiljø, og måske er lønnen bare lavere end hvad du kan finde andre steder.

Hvis nogle af disse ting passer på dig og dit job, så kan du overveje at ansøge om et lignende job, i forhold til det du har i dag, i en anden organisation/virksomhed. Den slags jobskifte, vil sandsynligvis ende med en lille lønforhøjelse, og det vil også måske komme med flere fordele såsom et behageligt arbejdsmiljø.

Det første skridt, er naturligvis en jobjagt. Hvilke jobs som dit eget, kan du finde derude som også er tilgængelige? Hvad giver de i løn? Har de nogen specielle krav, som du ikke helt kan klare endnu? Sørg for at lave dit hjemmearbejde, og find svar på disse spørgsmål, og så vil du være godt på vej til at finde et bedre job med en bedre løn så du kan tjene flere penge. 

Hvad hvis du er bekymret med at dette vil konflikte med dit nuværende job? Generelt når folk er klar til at komme videre til en anden virksomhed eller organisation, så giver det rigtig god mening at tale med sin nuværende leder. I den samtale, så kan du fortælle hvorfor du bør få en smule mere i løn, og måske endda modtage den lønforhøjelse uden at søge nyt job.

Bliv uddannet

I de fleste jobs og karriereveje, inkluderet min egen, så belønner virksomheder deres ansatte, hvis de bliver uddannet i det fag, som de nu engang er i.

Giver dit nuværende job nogen form for lønfordele ved at tage en uddannelse i din fritid, ved siden af jobbet. Vil der være en uddannelse, som vil åbne nye døre, til en forfremmelse på nogen måde? En smule hjemmearbejde, og en samtale med din chef, kan give dig svar på dette ret hurtigt.

Derefter, så er det næste skridt at begynde på de uddannelser som giver mening for dig. Mange kurser og uddannelser kan ofte klares med online læring, eller som aftenskole eller i weekenderne. Ja, nogle af disse uddannelser koster en del penge, men de bliver hurtigt tilbagebetalt, hvis du kan få en bedre løn med disse uddannelser eller kurser.

En anden bonus: Nogle arbejdspladser betaler endda for disse uddannelser, hvilket betyder at de giver en hjælp til at du kan få en højere løn på arbejdet. Spørg en fra din arbejdsplads HR afdeling, for at finde ud af om de tilbyder økonomisk hjælp til disse uddannelser og kurser.

Tag et deltidsjob

Et deltidsjob er en fantastisk måde at konvertere noget af din fritid til nogle ekstra penge. Jeg har også selv taget deltidsjob førhen, hvor jeg arbejdede i butik i weekenden. Jobbet var ret let, og jeg kunne lægge pengene direkte i lommen.

De fleste byer, er det muligt at finde nogle deltidsjobs, hvis du bare kigger lidt på nettet efter ledige deltidsjobs. Du kan ende med at lave alt fra at lave mad til at blive vagt.

Iblandt flere af mulighederne i denne artikel, så er denne metode måske den mest direkte vej til at tjene flere penge. Mange deltidsjobs kan man starte på ret hurtigt, så du kan tjene flere penge indenfor en måneds tid.

Dog så er deltidsjobs ofte ikke så fleksible. Ja, du kan sikkert få timerne til at passe ind med dit nuværende arbejde, men du skal stadig bytte en del af dine vågne timer og energi for penge, og den byttehandel er ofte ikke lige så god som på dit hovedjob.

Tal med din chef

Ofte, så er din chef den bedste forbindelse til at få mere i løn. Din kan godkende en lønforhøjelse, hvilket vil betyde mere i løn for de opgaver som du allerede laver i dag på arbejdet.

Så hvorfor ikke hop ombord og prøv det? Årsagen er den, at disse samtaler som regel går bedst, når du virkeligt er forberedt på dem. At have en stærk sag, som du har gennemtænkt på forhånd, med nogle håndgribelige beviser, vil hjælpe med at overbevise din chef langt mere effektivt, i stedet for bare at vandre ind til jobsamtale, uden at man er forberedt.

Hvordan kan du så forberede dig? For det første, så sæt dig ned og gennemtænk alt du har opnået på jobbet. Hvad har du gjort for at skille dig ud fra de andre medarbejdere? Hvad du har gjort for at fortjene at få mere i løn? Hvis du ikke let kan svare på disse to spørgsmål, så er du nød til at oppe dig på arbejdet. Uden at kunne sætte ord på de to vigtige grunde til at du fortjener en lønforhøjelse, så har din chef ingen grund til at give dig en.

Jeg fandt personligt selv ud af at det var super effektivt at næve 5 ting som jeg har opnået, og færdigheder som jeg har, som har adskilt mig fra andre, og jeg kunne nævne dem uden at tøve. Uden at have det i tankerne, og uden at have opnået noget særligt, eller nogle færdigheder, så er det langt sværere at få en lønforhøjelse.

Jeg har også fundet det effektivt at gå igennem mødet mentalt, og forstille mig præcist hvad jeg skal slå på, for at få den lønforhøjelse. Jo mere jeg gjorde dette, jo mere naturligt og let føltes det, at gå derind og tale min sag.

Udnyt hvad du har

Dette er en variation af et deltidsjob, men det er noget som er langt mere fleksibelt og som man faktisk kan tjene en del penge på. Du skal simpelthen bare sælge hvad du har, og bytte, købe og sælge igen.

Jeg gør det nogle gange med diverse brugte ting. Det kan være ting jeg finder i second-hand, hvor jeg ved at det kan sælges til en højere pris på nettet. For mig kan det være møbler, som jeg har en god viden om, som jeg udbytter, som jeg ved har en højere værdi på nettet.

Måske så har du en kasse fyldt med garn og kan finde ud af at lave noget ud af det. Bare udnyt disse ting, og lav noget som har en værdi, såsom et halstørklæde eller et par handsker, hvilket kan blive solgt på nettet som eksempel.

Måske har du en samling kort, som har været gemt væk i skabet i årevis. Invester noget tid, til at finde ud af præcist hvad du har og derefter sælg dem til en ordentlig pris, og få omdannet den tid og disse ting i dit skab til penge.

Din tid som du har tilovers, og de ting du har tilgængelige, skal du blot kombineres til at tjene flere penge.

Sidste tanker

Det kommende år giver fremragende muligheder til at få din indkomst til at vokse, uanset om det omhandler start på et deltidsjob, få en lønforhøjelse på jobbet, starte i nyt job eller endda sætte gang i din karriere.

Spørgsmålet som du skal stille dig selv nu, er hvad du vil gøre for at øge din indkomst i det kommende år.

Vil du bruge dine friaftner på at se serier på Netflix, og tænke over hvorfor du ikke er kommet økonomisk foran?

Eller vil du rent faktisk gøre noget aktivt, og virkelig gøre en forskel, når det kommer til din økonomiske tilstand.

Ovenfor vil du finde 9 gode veje, som helt bestemt kan lede dig til økonomisk succes.

Sådan tjener jeg flere penge idag

Jeg ønsker også at tjene flere penge, ligesom alle andre gør. Jeg har valgt at tjene flere penge på at investere og som det første punkt på listen her, så investere jeg i aktier. Du kan se hvor meget jeg tjener på mine aktier og investeringer ved at følge min portefølje som jeg opdatere hver eneste måned.

Se min portefølje ved at klikke her. 

Vil du gerne i gang med at investere i aktier? Så kan du oprette en konto hos Nordnet.

tjen flere penge

Relaterede artikler:

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Invester i dig selv -10 simple investeringer i dig selv med højt afkast

Hvad er Crowdlending? Guide til Crowdlending

mintos banner
Sponseret

stabilokonomi Forfatter