Spring til indhold

15 billige date ideer – Find inspiration her!

15 billige date ideer – Find inspiration her!

Skal du på date, og har ikke det store budget til ekstravagante middage eller ekstreme oplevelser? Så er du kommet til det rette sted. 

Selvom at min bedre halvdel og jeg har været sammen I 6 år, så prøver vi stadig at holde romantikken kørende i vores liv. Vi tager noget tid ud af kalenderen, hvor vi bruger tid alene, uden vores datter. Vi laver ting som vi begge to syntes er sjovt, men nogle gange gør vi også ting som den anden af os primært syntes er sjovt.

Vi kalder det vores ’’date aften’’. En gang eller to om ugen, så vælger vi at lave noget sammen når vores datter er kommet i seng. Som regel så plejer vi at gøre det på aftner hvor vi kan sove længe dagen efter, så vi ved at når vi vågner dagen efter så er dagen ikke ødelagt, og på den måde får vi flere timer sammen.

Nøglen til at få dette til at fungere, er at vi selv tager noget tid ud af vores kalender, hvor vi bare bruger tid med hinanden. Hvad vi rent faktisk laver er faktisk mindre vigtigt. Det vigtigste er at vi vælger at bruge tid sammen. Dette er faktisk også det vigtigste, når vi skal have få vores billige date ideer til at fungere og være værd at have. Det er altså tiden som man bruger sammen, som gør vores forhold så stærkt som det er.

Hvad koster vores billige date ideer?

Vores date aftner er som ret billige. Vi har fundet ud af igennem årene, at det sjove ved vores date aftner er tiden som vi bruger sammen, og det handler altså ikke om at gøre noget som er dyrt. Selvom det er sjovt at gå på en dyr restaurant engang i mellem, så er de fleste af vores date aftner baseret på at vi laver simple ting sammen.

Mange af vores billige date ideer er faktisk derhjemme. Dette er primært fordi vi har vores datter. Når vi skal ud, så skal vi finde en babysitter til hende, hvilket kræver ekstra planlægning plus at mange aktiviteter ude af huset også medføre en omkostning.

Over de seneste år, så har jeg lavet en liste med vores billige date ideer. Vi har naturligvis gentaget mange af dem og mange andre ideer, er bare varianter af disse, som bare er ændret en smule.

Disse dates har holdt magien i vores forhold i lige og stærkt. Det er ikke fordi disse ideer er helt utroligt fantastiske, og nogle man husker resten af livet, men det er fordi vi bruger tid sammen og fokusere på hinanden.

Jeg håber at du kan få lidt ud af nogle af disse billige date ideer:

1. Vi popper en masse popcorn og ser en film eller en netflix/viaplay serie under et stort tæppe sammen.

Dette er den mest brugte af vores billige date ideer. Det er den fordi den er perfekt efter en lang dag på jobbet. En af os putter vores datter, mens den anden finder noget af se og får poppet popcorn og finder et tæppe eller to, så den anden kan hoppe direkte op på sofaen og så er vi klar til at se film eller serie sammen.

hvordan investerer man
Sponseret

2. Vi går en lang tur under stjernerne.

Når vores datter nogle gange er på ferie ved bedsteforældrene, så kan vi sagtens finde på at gå en tur sammen om aftenen i vores kvarter, hvor vi bare går en tur og taler om vores liv og hvad der nu ellers kommer os på sinde. Det behøver ikke at være noget vildt, men en lille aftentur på en times tid, kan virkeligt få snakken til at gå.

3. Vi laver en lækker snack sammen.

Nogle gane så bager vi cookies eller andre kager sammen, eller også så bager vi brød eller scones til morgenmaden næste dag. Vi tager ingredienserne frem og så snakker vi mens vi ælter det hele sammen, derefter bager vi det i ovnen. Det er en undskyldning til at tale sammen, mens vi laver noget og til sidst så er resultatet også at vi laver noget lækkert at spise.

4. Vi pakker en frokost og tager til en park og leder efter et sted hvor vi kan holde picnic.

Dette er en af de billige dates som vi faktisk gør mest, når vi ikke har vores datter hjemme. Vi pakker et måltid i en rygsæk om morgenen, og tager til en park eller en skov en times tid væk fra vores hjem, og går på vandretur. Normalt så laver vi en smule research inden, for at finde ud af om det er nogle gode områder til at holde picnic, evt. med en god udsigt eller lignende. Vi forsøger at finde et sted hvor vi kan sidde på en bænk eller i det mindste et område, hvor vi kan bruge et tæppe. Vi føler som regel en vej, og taler om livet og nyder området omkring os, og til sidst så når vi vores destination og spiser vores frokost sammen, og når vi er færdige, så går vi hjemad igen.

5. Vi arbejder på et stort kunstprojekt sammen.

For ikke så lang tid siden, så havde vi en aften herhjemme hvor vi talte om livet, og tegnede en stor tegning over byen til et spil vi spillede. Vi gik fra at snakke om bygninger og lokationer i byen, og så kom vi til at tale om hvad der sker i vores liv. Det var en af de bedste aftner, som vi har haft sammen i meget lang tid. Vi har haft lignende aftner, hvor vi malede små figurere og tegnede billeder.

6. Vi tager til gratis koncerter i nærheden

En gang imellem, så er der gratis koncerter i byen eller i en af de nærliggende byer. Hvis muligheden kommer, så pakker vi en picnic kurv til om aftenen og et tæppe, og tager til koncerten. Vi spiser maden sammen og ser solen går ned og stjernerne kommer frem mens vi høre musikken spille.

7. Vi spiller et brætspil sammen, mens vi som regel deler en flaske vin.

Hvis vi har en flaske vin derhjemme, så kan vi sagtens finde på at finde et brætspil eller to frem, og spille dem, mens vi langsomt deler den flaske vin. Vi spiller spil, eller spiller kort og taler om livet og bliver lidt beruset sammen. (Hvis aftnen bliver fuldendt, så husk kondomer (reklame)

billige date ideer
Sponseret

8. Vi kravler under et tæppe sammen, hver af os med en bog i hånden.

Vi er begge ivrige læsere, så en af de billige date ideer vi gør ofte brug af, er at vi kravler under et stort tæppe, og putter os på sofaen, mens vi læser bøger. Vi putter os under tæppet sammen, mens vi bliver helt væk i vores bøger.

9. Vi sidder på terrassen med noget musik der spiller i baggrunden, mens vi deler en flaske vin.

Dette ligner lidt vores spilleaften, bare uden musikken og stjerne over vores hoveder i stedet for spillet mellem os på bordet. Vi taler om livet, kærlighed og andre ting, og nyder bare hinandens selskab.

10. Vi arbejder på noget hjemmeforbedring eller et reparations projekt sammen.

Nogle gange, så finder vi nogle små projekter derhjemme, såsom noget hjemmeforbedring eller andre ting som skal repareres, såsom at reparere et hul i vægen, eller ordne vores datters legetøj og ofte også havearbejde, og så gør vi tingene sammen. Dette involvere også at vi finder ud af hvordan vi skal gøre det, og så tager en af os styringen og den anden agere som assistent. Vi har udskiftet ting, reparere legetøj, maler, gør rent, fjerner ukrudt og mange andre ting igennem tiden.

11. Vi gør noget aktivt sammen, som at spille tennis

Vi bor ret tit på en tennisbane i vores karter, så der har vi mere end en gang gået over og spillet tennis, og spillet frem og tilbage, mens vi griner af hinandens fejl. Det er et venskabeligt spil, som får blodet til at pumpe og så er det ofte forbundet med en gåtur under den blå himmel.

12. Vi går på tur i dyre hjem, når der er åbent hus.

Vi har mere end én gang, taget pænt tøj på og så taget på tur, for at se hvordan de fine huse ser ud. Det var ofte en undskyldning for os, for at ende med at tale om hvilke udseende og design vi godt kan lide, fordi vi i fremtiden godt kunne tænke os at bygge vores eget hjem en dag.

13. Vi går på geocaching.

Dette er også en af de billige date ideer, som vi ender med at falde tilbage på hvis vejret er godt og vi plejer at have vores datter med, men nogle gange så gør vi det selv. Vi går kort samt bare på geocaching.com, finder en liste med lokale geocaches og går derefter ud og finder dem og ser hvad der er. Det er en fantastisk måde at komme på et lille eventyr sammen og se nogle kendte områder fra en ny vinkel og opleve noget nyt.

14. Vi laver et bål i baghaven og rister skumfiduser.

Vi har en bålplads i vores baghave, så hvis vi har noget ekstra træ som vi kan brænde, så kan vi godt finde på at lave et lille bål på bålpladsen og riste nogle skumfiduser. Vi er begge med til at få ilden i gang og derefter så henter vi nogle stole, så vi kan sidde ved siden af hinanden, se ilden og mærke den holder os varm om aftenen når der er lidt køligt, og så kan vi riste en skumfidus eller to og spise dem sammen.

15. Vi bygger en stor hule af lagner.

Dette lyder endeligt fuldstændigt skørt, men det er faktisk ret sjovt. Vi samler faktisk bare alle tæpper i huset og laver en gigantisk hule. Vi gemmer os deri med lommelygter og griner som små børn igen.

En date aften handler ikke om at bruge penge, men det handler tværtimod om at bruge tid sammen. Et godt forhold bliver drevet af samvær, ikke penge eller ting. Sæt hinanden først, og ikke nok med at du får et stærkere forhold sammen, så får du også en stærk økonomi, med disse billige date ideer.

Relaterede artikler:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Huskøb – 10 gode råd inden du køber dit første hus

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

5/5 - (28 votes)