Spring til indhold

3 råd om sikkerhed ved brug af netbank

Brug mindre end du tjener - og brug dine penge klogt

De fleste af os bruger netbank flittigt, og det er naturligvis vigtigt for os alle, at vi føler os sikre, når vi bruger det, så vi ikke pludselig bliver overvåget eller hacket og på den måde mister alle vores penge. Derfor kommer vi her med 3 gode råd til bedre sikkerhed ved brug af netbank.

 

Brug NemID

Selvom NemID er en lidt besværlig opfindelse, der gør håndtering af penge lidt mere bøvlet, er det et yderst vigtigt redskab til at undgå hacking. Det er vigtigt, at du til din netbank vælger din adgangskode og underskriftskode til NemID med omhu, og at koderne er svære at gætte. Koderne skal desuden være hemmelige og ikke kendt for andre end dig selv.
NemID-kodekortet er strengt personligt, og du må aldrig dele det med nogen. Du skal ikke tage et billede af dit NemID-kodekort, da det kan opspores af hackere.

 

 

Åbn aldrig ukendte mails, og klik aldrig på links eller filer i mails

Hvis du ikke kender afsenderen på en mail, bør du slette den med det samme, da der kan være tale om et forsøg på et hackerangreb. Er du i tvivl, om du har modtaget en snyde-mail eller ej, kan du i stedet for at åbne mailen besøge afsenders hjemmeside og få informationerne der.
Du bør aldrig klikke på links og filer i mails. Hvis du i en mail eksempelvis bliver bedt om at logge ind et sted og rette noget, så gå hellere direkte til hjemmesiden, og log på med dit NemID der.

 

Undgå overvågning af din færden på nettet

Mange af de hjemmesider, du besøger, kan se, hvad du foretager dig, og vil du undgå, at nogle holder øje med dig, er VPN en god løsning. VPN er en anonym forbindelse til nettet og giver dig mulighed for, at du kan være anonym på nettet. VPN sørger for, at andre ikke kan bruge din data, og VPN til Mac tilbydes af Mackeeper og kan downloades på Mackeeper.dk.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *