Spring til indhold

4 tips til at komme i gang med aktieinvesteringerne

aktier

De sidste mange år har rigtig mange tjent penge på aktier. Du kender formentlig også en, der har tjent nogle fordelagtige penge på aktier. Og hvis du tænker dig om og har is i maven kan det blive dig. Vi har samlet 4 tips til, hvordan du kommer i gang med at investere i aktier, så det bliver en god forretning for dig.

Hold hovedet koldt

Hvis du skal handle med aktier, er det vigtigt, at du kan holde hovedet koldt. For aktier vil naturligt stige og falde hele tiden, og det er vigtigt, at man her ikke panikker i disse situationer. Noget af det værste du kan gøre, er at sætte dine aktier til salg, hvis det går dårligt på aktiemarkedet.

Ved at investere i aktier frem for obligationer eller lade pengene stå på en konto, vil du kunne opnå det største afkast af din investering. Men det kræver, at du ikke skal bruge pengene igen, i hvert fald ikke inden for den nærmeste fremtid.

De bedste udbytter af aktieinvesteringer sker, når man har aktierne i længere tid. Og man skal derfor også have råd til at lade pengene stå i aktier i mange år. Hvis du endnu ikke har en opsparing, der kan hjælpe dig i gang med aktiehandel, så kan du på Kviklån Guide undersøge muligheder for at låne penge til at komme i gang.

Du kommer til at eje en del af virksomheden

Når du køber aktier i en virksomhed, vil du blive medejer af virksomheden. Og når virksomheden så tjener penge, vil dine aktier stige i værdi. Du kan herefter vælge at sælge dine aktier dyrere, end hvad du købte dem til.

Som tidligere beskrevet falder og stiger aktiepriserne konstant. Men hvis man kigger på den lange bane, vil man som regel opleve, at aktierne stiger. Men dette er der selvfølgelig ikke nogen garanti for, og hvis virksomheden klarer sig dårligt, vil aktierne naturligvis også gøre det.

2 måde at tjene penge på aktier

Når du har aktier i en virksomhed, er der to måder, hvorpå du kan tjene penge.

Enten tjener du penge på, at virksomheden klarer sig godt. Dine aktier vil derfor stige i værdi, og du vil have mulighed for at sælge dem dyre, end hvad du købte dem. Her afgiver du aktierne og tjener så de penge, du har solgt dem for.

Den anden mulighed er, at virksomheden udbetaler en del af overskuddet til aktionærer. Her vil du modtage pengene fra virksomheden, og samtidig beholde din aktier.

Kom i gang med køb og salg af aktier

Hvis du gerne vil købe aktier, kan du gå ned i banken. Her kan de hjælpe dig med rådgivning og køb. De kan enten købe aktierne for dig, eller du kan selv købe dem over netbanken. Hvis du lader banken købe aktierne, skal du betale forskellige gebyrer. Dette slipper du for, hvis du selv køber dine aktier.

Når du køber aktier, bør du gøre dig nogle overvejelser. For hvis du ved, at du står og skal bruge pengene om et par år, så kan det ikke svare sig at begynde at investere i aktierne. Dette vil nemlig være med til at øge risikoen for tab. Sørg for at have aktierne i mange år og sælg dem enten, hvis du skal bruge pengene. Eller når du mener at de ikke stiger nok, så kan du investere i en anden virksomhed.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *