Spring til indhold

5 gode råd til en luftig økonomi på SU

5 gode råd til en luftig økonomi på SU

Når man er studerende, er penge en stor knapfaktor, og selvom mange studerende får økonomien til at løbe rundt alligevel, er det de færreste, der mener, at de har en luftig økonomi. Statistisk set føler hver fjerde studerende, at de er fattige og mangler penge. Så derfor vil vi i denne artikel give dig 5 gode råd til, hvordan du får en luftig økonomi som studerende på SU.

Dan dig et overblik – Budgetudarbejdelse

Hvis du føler, at det er svært at få økonomien til at løbe rundt, skal du først og fremmest udarbejde et budget over din nuværende økonomi. Det hjælper dig til at danne et overblik over, hvordan dine penge har fordelt sig over de seneste måneder. Det er også i din budgetudarbejdelse, at du kan opdage et eventuelt overforbrug.
Et godt råd til at undgå et overforbrug er at anskaffe dig et Visa Electron hævekort, som man ikke kan trække over på. På den måde ”tvinger” du dig selv til at stoppe forbruget inden det løber løbsk.

Efter du har fået en øjenåbner for din økonomi, skal du have lavet et nyt fremtidigt budget. Det er her, at du selv kan budgettere, hvor du vil prioritere dine penge henne. Bankerne oplever, at flere kunder vil handle med aktier, især blandt unge studerende er aktiehandel blevet et hit. Hvis det er dit tilfælde, er det også en god ide at afsætte et månedlig beløb til den post. På Udbyttejagt, kan du holde øje med mange af C20 virksomhedernes aktieudbytte.

Madplaner på budget

Det er svært at rykke så meget ved dine faste udgifter, da det er nogle konstante udgifter, der skal betales hver eneste måned. Det er derfor i højere grad de variable udgifter, som du kan justere på. En af de helt store variable udgifter Madplanen bør altid blive lavet i samarbejde med tilbudsaviserne fra de mange discountbutikker.

Udnyt studierabatten

Som studerende har du den fordel at mange cafeer, biografer, tøjforretninger mv. tilbyder en studierabat. Det er blevet så omfattende at næsten alle brancher tilbyder en studierabat til de unge. Din procentbesparelse kan altså løbe op i et stort årligt beløb, hvis du lige bruger et par minutter på at undersøge, hvor du kan få rabat. Vi er sikre på, at også din yndlingsforretning tilbyder en studierabat.

Forlæng levetiden på din elektronik

Vi smider i gennemsnit 65.000 tons mobiltelefoner ud hver eneste år, og kun 11% af disse telefoner bliver genbrugt. Denne forbrugerkultur er ufattelig skadelig for vores miljø, og ikke mindst for din økonomi. Fremfor at købe en splinterny mobiltelefon ligeså snart, at du oplever en lille fejl, kan det økonomisk set meget bedre betale sig at få fejlen repareret. På Irep kan du nemt og billigt få repareret din mobiltelefon. Du indleverer din enhed i en af deres butikker eller sender den med posten, og så får du den tilbage i repareret tilstand i løbet af et par dage.

Kom SKAT i forkøbet

Det sidste råd vi har til dig i denne artikel, er at være på forkant med SKAT. Retskat er en meget ubehagelig overraskelse af modtage i starten af maj måned, hvor man måske hellere så at pengene blev brugt på en solrig ferie. Sørg derfor for at indberette til SKAT hver eneste gang, der er den mindste ændring i din indkomst, så du undgår en ekstraregning. Et godt tip er altid at sætte dine indtægter lidt for højt, så du i stedet er sikker på at få en positiv overraskelse d. 1. maj.

Ved at implementere disse tips i din hverdag, vil du hurtigt opleve, hvordan din økonomi vil blive mere luftig.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *