Spring til indhold

6 grunde til at du skal starte med at investere lige nu

Du bør virkeligt starte med at investere lige nu.

Det er lige meget hvor mange penge du har. Det er lige meget hvor gammel du er.

Det er lige meget hvor meget du ved om at investere eller om du er bekymret for hvordan marked ændre sig, eller om du overhoved har hørt om marked.

Du bør starte med at investere lige nu, uanset hvad. Her er syg grunde til hvorfor.

Grund 1. Din frihed er på spil

Investering handler ikke om at blive ring. Det handler om en dag at opnå økonomisk uafhængighed ved at kunne klare sig selv uden en indkomst.

Sandheden er denne: På et tidspunkt kommer du til at stoppe med at arbejde. Spørgsmålet er blot om du er tvunget til at stoppe inden du er økonomisk forberedt til det, eller om du selv kan vælge at stoppe på dine egne betingelser.

Den eneste person der kan sikre at du har mulighed for at gøre det på dine egne betingelser er dig selv. Ingen kommer til at give dig penge til at hjælpe dig uden en indkomst. Udover de almindelige offentlige tilskud, så er det kun dig selv der kan spare så meget op som er nødvendigt.

Så din frihed er faktisk på spil her. Og der er ingen bedre tid at starte end lige nu.

Grund 2. Det betyder ikke noget hvis du kvajer dig

En masse folk er aldrig startet med at investere fordi de har bekymret sig om at lave fejl. Det føltes som en stor kompliceret ting som kræver en masse tid og energi, og hvis du ikke rammer rigtigt, så taber du måske en masse penge.

Sandheden er den, at det første årtis afkast i dit investeringsliv faktisk ikke betyder ret meget. Godt eller dårligt, så har det ikke den store påvirkning på hvor meget du ender op med til sidst.

Hvad der virkeligt betyder noget er hvor meget du spare op. Jo mere du spare op til at starte med, jo flere penge ender du sandsynligvis op med, selv hvis dit afkast ikke er fantastisk i de tidlige år.

Dette er virkeligt gode nyheder for dig. Fordi det fjerner nemlig alt pres fra dig, for at ’’ramme rigtigt’’ første gang og al risiko for at lave en stor fejl.

Selv hvis du laver en fejl og ikke får det afkast du skulle have haft, så er det helt OK så længe dit opsparings tempo er som det skal være.

Så lad ikke frygten holde dig fra at starte. Fakta er, at komme i gang er meget vigtigere end at gøre det rigtigt.

Grund 3. Øvelse gør mester

Med dette sagt, som tiden går og pengene vokser, så vil din specifikke investerings beslutninger blive vigtigere og vigtigere. Jo flere penge der er på spil, jo mindre tid har du mellem nu og hvornår du skal bruge dem, og derfor er det vigtigt at du træffer smarte investerings beslutninger.

Og jo før du starter, jo mere tid har du at øve dig i, til at træffe disse beslutninger før det virkeligt begynder at betyde noget. Du kan lære hen af vejen, og lave fejl nu som giver dig de færdigheder og den erfaring som du har brug for, når du skal træffe de rette beslutninger senere hen.

Grund 4. Renters rente

’’Penge laver penge. Og de penge som de penge laver, laver flere penge.’’ –Ben Franklin.

Lad os sige at du investere 1000 kroner i år og du får 10 % i afkast. Dette betyder at du tjener 100 kroner og ender med at have 1100 kroner på kontoen.

Lad os sige at du ikke bidrager yderligere med noget som helst det næste år, men stadig får de samme 10 % i afkast. Ja, så vil du i stedet for 100 kroner få 110 fordi afkastet på 10 % nu er større end dine 1100 kroner.

Dette er renters rente. Uden du overhoved skal gøre noget som helst, så vil dine penge sørge for at du tjener endnu flere penge helt af sig selv.

Det er den sande styrke ved renters rente og jo længere du benytter dig af renters rente effekten, jo større afkast ender du med.

Grund 5. At starte med at investere kan være nemt

At starte med at investere behøver ikke at være særligt kompliceret eller tidskrævende. Og du behøver heller ikke være rig.
Der er en masse måder lette måder at starte på uden at have en masse penge og uden at man skal være verdens fornemmeste ekspert.

En måde er at starte med din pensionsopsparing. Det er simpelt, det er let og der er ingen minimums investering. Hvad er der ikke at kunne lide?

Du kan åbne et aktiedepot hos eks. Nordnet.dk eller ved din bank, som giver dig adgang til kvalitets investeringer billigt. Og så kan du holde din investerings strategi simpel og stærk, ved at vælge investeringsforeninger der invester i Index eller globalt.

Mulighederne er derude, så du kan starte med en super god investerings strategi uden særlig mængde penge eller viden.

Grund 6. Det bedste tidspunkt er i dag

’’Det bedste tidspunkt hvor du kan plante et træ. Det andet bedste tidspunkt er nu’’.  -Kinesisk ordsprog.

Alt dette passer naturligvis hvis du er i 20’erne eller 30’erne med årtier før din pensions alder. Men hvad hvis du er en smule ældre end dette? Er det så for sent at starte?

Absolut ikke!

Du kan ikke ændre hvad der allerede er sket, men du kan begynde at gøre ting anderledes lige nu. Og hver lille ændring tæller. Uanset hvor du er i livet, så bør du starte med at investere nu.

Husk, din frihed afhænger af det.

Relateret artikler:

Hvordan investerer man? -10 ting du skal gøre inden du starter

Tjen penge på aktier. Sådan investerer man i aktier

Hvad er fordelen ved investering i investeringsforeninger?

Rate this post