Spring til indhold

Er du sparsommelig? 5 ting du ville ønske at andre vidste

Disse dage, så har nærmest alle danskere et eller andet aspekt af en forbrugslivsstil. Det er slet ikke unormalt at familier har den store tv pakke på deres kabel tv, eller at børnene har telefoner til over 3000 kroner, og have sko til 1000 kroner. Og forældrene bytter deres biler til nyere biler efter få år.

Dette er mere eller mindre sandheden over hele landet, og det kan endda også være sådan for dem som er i den lave ende af skalaen med hensyn til indkomst. Fakta er, at let tilgængelige penge har gjort det alt for let, at tro at vi har råd til alt vi har lyst til, selvom vi skal låne os til det.

Men hvad sker der hvis du ikke føler med på denne livsstil? Hvad sker der hvis du faktisk med vilje forsøger at undgå at købe alle disse dyre ting? Hvad sker der hvis du vælger at være sparsommelig? Ikke fordi du er nød til det, men faktisk fordi du gerne vil være det?

Spar i gennemsnit 2700 kroner

Det tager 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer

Jeg kan fortælle dig, med min egen erfaring så får du en masse øjne der ruller, eller forvirrede blikke og måske endda folk der har ondt af dig. Mens nogle folk forstår hvad det betyder at være sparsommelig, uanset om de kan lide det eller ej, så kan de fleste ikke forstå hvorfor du ikke bruger penge ligesom alle andre gør. Altså, hvorfor vil du dog med vilje holde dig og dine familie væk fra ting som de gerne vil have? Og hvorfor vil du ikke have de bedste og nyeste gadgets, telefoner, tøj eller biler?

Og hvis du ikke bruger dine penge på regninger eller ’’ting’’, hvad bruger du så dine penge på?

Hvad storforbrugerne skal vide om en sparsommelig ven.

Nogle gange så ville jeg ønske at mange af dem som bruger mange penge i vores liv, ville forstå at man har alt at vinde ved at påtage sig en sparsommelig livsstil. I stedet for at se hvad vi lever uden, så ville jeg ønske at de kunne se hvordan at være sparsommelig øger værdien i vores liv, ikke bare i dag, men også til vores fremtidige jeg.

Mens der er utallige fordele, så er her 5 ting som andre bør vide omkring sparsommelighed og de pengefokuserede folk i deres liv.

Sparsommelige folk sparer på nogle områder, for at vi kan bruge flere penge på andre områder

Hvorfor er sparsommelige folk villig til at bruge penge på nogle ting i deres liv, men nægter at bruge penge på andre?

Dette er et af problemerne som dem som ikke er sparsommelige ikke kan forstå. For folk som nærmest er villige til at bruge penge på hvad som helst, så er det svært at forstå hvorfor eller hvordan en sparsommelig person kan vælge og vrage imellem ting at bruge penge på.

Sagen er bare den, at vælge nøje om hvor man bruger sine penge, er faktisk grundstenene i at være sparsommelig. Hvis du spare penge på ting som du ikke går op i, så har du pengene til at bruge på ting og områder som du finder interessante.

For sparsommelige folk, så kan dette være mange ting. Måske vælger du at droppe din opgradering af din lidt ældre bil med mange kilometer kørt, og i stedet vælger at bruge penge på flere familieture hvert år. Eller måske så er det helt okay for dig at betale for børnenes sport, men køber kun brugt tøj.

Uanset hvad dit forbrug er, så er du helt okay med det, fordi du ved at du spare penge på andre områder i dit liv, og bruger dem kun på det som er mest vigtigt for dig.

Spar i gennemsnit 2700 kroner

Det tager 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer

Relaterede artikel:

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

Hvis det ikke er i budgettet, så kommer det nok ikke til at ske

Når du ikke er nød til at leve med et budget, eller en forbrugsplan, så er det ret let at bruge penge hvor du lige får lyst. Men når du laver et månedligt og rent faktisk følger det, så kan du ikke lade tilfældige køb eller andre ting få dig ud af kurs.

Så når en med et stort forbrug invitere en sparsommelig familie på en ’’sidste øjebliks’’ familietur, så skal det nok ikke overraske dem at høre ’’det er ikke lige i vores budget denne måned’’. Men det behøver altså ikke at betyde at de ikke har pengene. Det betyder bare, at de ikke har valgt at placere deres penge andre steder.

Hvis det ikke er i dette måneds budget, så sker det nok ikke. Og for en sparsommelig familie, så er det faktisk helt okay.

Relaterede artikel:

Hvordan lægger man et budget?

Mange af de sparsommelige folk, vælger denne livsstil af en grund.

Mens dem som har et stort forbrug ser sparsommelighed som et selvvalgt mangelfuldt liv, så er det faktisk overhoved ikke noget i den retning. Klart de fleste sparsommelige folk, vælger denne livsstil med et mål i sinde – Uanset om det er målet at pensionere tidligt, rejse jorden rundt eller at betale alt i deres liv kontant.

De fleste sparsommelige folk ser deres liv og deres økonomi som en masse ’’byttehandler’’. Vi får måske ikke den nye iphone, som alle er helt oppe og ringe over, men vi sover godt om natten fordi vi ved at vi har en fyldt nødsopsparing. Og vi køre måske i en lidt ældre bil i lidt længere tid, men vi kan godt lide det fakta, at vi kan betale for en bedre sommerferie uden at det ødelægger vores økonomi.

Uanset hvad dine drømme og mål er, så er sparsommelighed intet andet end måden at opnå dem på. Vi er sparsommelige af en årsag, og vi er ligeglade med om det giver mening for alle andre.

Spar i gennemsnit 2700 kroner

Det tager 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer

At få en sparsommelig livsstil betyder ikke, at du ikke kan være generøs.

Her er en ting, som kan irritere mig en smule. Alt for ofte, så antager folk at din sparsommelighed fortæller noget om hvor generøs du er. Hvis du ikke vil bruge noget på det bedste og det nyeste, så er du nok langt fra generøs og gavmild.

Efter mine erfaringer, så er hele ideen om at sparsommelige folk ikke er generøse så langt fra sandeheden som den kan være. En masse sparsommelige folk inkluderer at donere til velgørende formål i deres månedlige budget.

Og her er en anden sandhed: Mange sparsommelige folk vil med glæde give drikkepenge når de er ude og spise også. Hvorfor vil de det? Fordi hvis de ikke har råd til en lækker middag, så ville de være blevet hjemme til at starte med.

Sparsommelig er ikke altid det samme som at være fattig.

Den sidste her, virker endelig ret åbenlys, men det er den desværre ikke for alle. Mens nogle familier er sparsommelige grundet det er nødvendigt fordi de har begrænset indkomst, så er andre sparsommelige efter eget valg.

Bare fordi nogle er sparsommelige, betyder ikke at de er fattige og at de ’’ikke’’ har råd til noget som helst. Det betyder bare at de ikke vil bruge penge på det.

Når alt kommer til alt, så er der i alle indkomstklasser folk der lever sparsommeligt af forskellige årsager. For nogle, så er det den bedste måde at strække deres begrænsede indkomst så langt de kan. Andre så er det et bevist valg som hjælper dem med at få mest muligt ud af deres penge og deres liv. Alle er forskellige og vi er alle sparsommelige på vores egen måde, og vi har alle vores egne årsager.

Konklusionen

Vi vælger alle hvordan vi vil bruge vores penge, og hvordan vi vil spare dem, og måske af årsager som andre ikke forstår. Men når alt kommer til alt, så er det eneste der betyder noget, at vi er glade for vores beslutninger og at vi oplever dem økonomiske fremgang som vi gerne vil have.

Mens sparsommelighed kan være svært at forstå for nogen, så handler det hele bare om prioritering, og de fleste sparsommelige folk har fundet ud af hvad deres prioriteter er og følger dem derefter.

Så uanset hvad du gør, så skal du ikke have ondt af de sparsommelige folk i dit liv. De fleste af os lever livet præcist som vi gerne vil leve det. Og vi vil ikke leve på andre måder.

Spar i gennemsnit 2700 kroner

Det tager 1 minut

Få 3 Gratis tilbud på dine forsikringer

Relaterede artikel: 

15 måder spare penge på din varmeregning

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

5 økonomiske nytårsforsæt

Rate this post