Spring til indhold

Hvad har risiko og afkast ved investeringer og forhold til fælles

Hvad har risiko og afkast ved investeringer og forhold til fælles

Med investering, som med familie og venner, så acceptere du både det gode og det dårlige.

Har du nogensinde været i et meningsfyldt forhold med en anden person?

Det kunne være en ven, en forælder, en søskende, eller en helt anden.

Uanset hvem du tænker på og hvor meget værdi dit forhold til den person er, så er mit gæt at det ikke altid er roser og solstråler.

Der er altid kampe. Der er uenigheder. Der er øjeblikke hvor du ikke føler dig støttet eller forladt.

Du kan måske endda huske en længere periode, hvor i ikke talte særligt meget og hvor jeres forhold var mere stramt end normalt.

Men trods det hele, så holder dig og personen stadig sammen. Og det er der en god grund til. Fordi de gode tider gør det hele værd.

Ja, du kan selvfølgelig gå gennem livet uden at risikere den smerte som nogen gange kommer, ved at bekymre sig for en anden person.

Det er disse meningsfyldte relationer som hjælper dig igennem hårde tider og gør de gode tider endnu bedre. Det er igennem disse forhold at du finder ud af hvem du er, og at du får selvtillid og lever et lykkeligere liv.

Du accepterer faktisk at der kommer til at være hovedpiner, fordi du ved at fordelene er det hele værd.

Investering er på præcist samme måde.

Vi vil alle have fantastiske afkast

Problemet med at investere er, at det er lige som et forhold. Der kan være problemer hen af vejen.

Der er intet løfte om at du faktisk får de 8 % – 10 % i afkast. Det kan være bedre, men det kan også være værre.

Og det er særligt over de korte perioder. Aktiemarked er tidligere faldet med op til 22,6 % på én enkelt dag og har år hvor afkastet har været så dårligt som 46,2 %.

De hårde tider er ikke nemme. Det er skræmmende at se alle de penge du har arbejdet så hårdt for at spare op forsvinde så hurtigt.

Så ville det ikke være perfekt, hvis du kunne få alle fordele ved at investere, uden at have nogen risiko for at miste penge.

Du kan ikke få afkast uden risiko

Her er sandheden: Når det kommer til investering, så er risiko og afkast altid en samlet pakke.  Du kan kun få muligheden for højere afkast, hvis du er villig til at tage mere risiko.

Sådan er det bare.

Der er dog nogle simple måder at minimere din risiko og sikre at du nøjes med at tage den risiko som du behøver.

Uanset hvad du gør, så vil investering med håbet om bedre afkast hele tiden, faktisk øge dine chancer for at du ikke får disse afkast.

Med andre ord, så kommer investering med en masse op og nedture. Og lige som med venskaber, så er du nød til at tage det gode med det dårlige.

Brug denne information til din fordel

Heldigvis for dig, selvom du ikke kan undgå den fakta at investering har risiko, så er der nogle simple måder, så du kan bruge denne information til din fordel og ende med flere penge på din konto i sidste ende.

1.      Undgå salgstalerne

Der er en masse folk derude som vil elske at sælge dig ideen, om at de kan give dig fantastiske investerings afkast uden risiko.

Deres salgstale lyder måske god og lokkende. Men mange af dem vil være bakkede op at en masse data og vil se virkeligt sofistikeret ud. Og det vil være fristende at tro på dem. Trods alt, hvem vil ikke gerne have gode afkast uden risiko?

Bare husk på, at hvis de taler om ting som asset allocation (Punkt 3.) eller diversificering, så er de fulde af L***. Spar dig selv pengene og smerten, og løb væk så hurtigt som du kan.

2.      Risiker kun hvad du har råd til

Du behøver ikke at risikere alle dine penge når du investere. Der er nogle gode grunde til at holde tingene sikre og acceptere faktaen, at mens du måske ikke får skyhøje afkast, så vil du have en smule mere sikkerhed omkring hvor mange penge du har når dagen er slut.

En af grundende til at undgå risiko, er hvis du ikke har brug for det. Lad os kigge lidt på tallene. Hvis du kun har brug for et afkast på 4 % for at opnå dit mål, hvorfor så tage den risiko, for at jagte de 8 % i afkast?

Det ville give meget mere mening at holde sine ting konservative og øge dine odds for at opnå dit mål til sidst.

En anden grund til hvorfor du bør undgå risiko, er hvis du ikke kan holde til det. Husk at du ikke behøver at have alle dine penge på aktiemarkedet. Hvis du ikke har det godt med alle de op og nedture, som du vil blive udsat for, så kan du dele dine investeringer i både aktier og obligationer. Dette er kaldet asset allocation (Punkt 3.) og det er en fantastisk måde at håndtere risiko.

3.      Tag det roligt og invester videre

Du ved at tætte relationer til andre folk uden tvivl vil lede til smerte og hjertesorg fra tid til anden. Og alligevel så taler du stadig med dem, fordi fordelene er det hele værd.

På samme måde, så er succesfulde investorer dem som kan se fremad, og vide at der vil være dårlige dage, dårlige måneder og endda dårlige år.

I stedet for at blive bange ved disse dårlige tidspunkter, og droppe hele sin plan, så husker de sig selv på at de vidste at dette ville ske. Og det er bare en del af det hele.

Så de holder sig til planen. De forsætter med at spare op. Og de kan til sidst høste fordelene.

Du kan ikke undgå risikoen ved at investere, men du kan lære at leve med den. Faktisk så er det den eneste måde at investere succesfuldt.

Rate this post