Spring til indhold

Invester i dig selv -10 simple investeringer i dig selv med højt afkast

Invester i dig selv -10 simple investeringer i dig selv med højt afkast

Ofte så tænker vi om investeringer, at det eneste det handler om er kroner ind, og kroner ud. Hvis du investerer 10.000 kroner i en investering, med et gennemsnitligt afkast på 7 % om året. Hvor meget bliver det så om 10 år? Er det bedre at betale skat af de penge nu, eller når du trækker dem ud senere?

Det er også super fint selvfølgelig, men jeg kan godt lide at tænke på investering i bredere forstand. For mig, er en investering når du bruger nogle ressourcer – penge, tid, energi, gaver, osv. – og modtage noget tilbage for dine ressourcer, tid, energi, gaver, osv. Med andre ord, så er næsten alt vi gør til dagligt, som en form for investering af en slags.

Jeg kan godt lide at tænke på et godt liv, som et som er fuld af gode investeringer. Hvis du bruger dine ressourcer (penge, tid, energi, osv.) på en smart måde, så giver de et langt bedre afkast tilbage til dig i fremtiden. Derfor har jeg skrevet denne artikel ”Invester i dig selv

Jeg vil dele denne liste med 10 af mine favorit ’’invester i dig selv råd’’ som jeg føler giver mig det bedste afkast, i forhold til hvad jeg investere i dem i mit liv. Alle disse råd, kræver at bruge nogle af mine ressourcer, men udbyttet jeg for ud af det er langt større end prisen.

Invester i dig selv råd 1:

Få en god nats søvn, hvor du ikke bliver vækket af en alarm

Den bedste nattesøvn som du kan få, er den som du får når du falder i søvn i sengen, og sover indtil din krop bestemmer at den er fuldt opladt og vækker dig naturligt. Det er næsten den direkte modsætning til et søvnmønster af en travl person, som normalt får utilstrækkelig med søvn, og bliver vækket med en alarm, som forstyrrer et normalt søvnmønster.

Prisen: Prisen ved at gøre dette, er at miste en time eller to af din dag. Det er genneralt tid, hvor du er ret træt alligevel og ikke laver noget særligt produktivt. Du mister sikkert lidt af den tid, hvor du kunne have set tv serie eller noget i den retning, men det er tid hvor mange falder hen på sofaen, eller hvor du laver noget husholdning med meget lav produktivitet.

Fordelen: Efter en dag eller to med denne tilpasning, så føler du dig væsentligt bedre, og mere fyldt med energi, opmærksomhed og klarhed i hoved. Måden jeg beskriver det på, er at jeg skifter fra at være vågen i 18 timer til 16 timer, med næsten dobbelt så meget energi og meget mere klarhed i hoved. Du mister også den forfærdelige følelse af lyden af en alarm som ringer, når du virkeligt ikke er klar til at vågne endnu. Dette gør også at dagen starter en smule bedre.

Invester i dig selv råd 2:

Brug tid udenfor med at lave noget, hvor du bevæger dig rundt

Hvad jeg ofte gør, er at jeg går med mine øretelefoner, hvor jeg lytter til podcasts eller lydbøger. Jeg går udenfor og lader noget solskin ramme min hud, og bevæger mig rundt. Jeg går selv rundt i kvarteret i stabilt tempo, og nyder området, og når jeg kommer tilbage efter en halv til en hel time senere, hvor jeg har taget podcasten eller lydbogen til mig, og føler mig meget mere tilfreds. Hvis jeg har tid til det, så tager jeg længere væk i en skov og går og går på en mindre vandretur i skoven. Det tager længere tid, men giver et endnu højere udbytte.

Hvorfor?  Der er mange faktorer. En lille mængde sol hver dag, er meget sundt og hjælper med at frigive naturligt vitamin D og giver god serotonin balance i din krop. Mild motion er utroligt god for dig. Serotonin kommer ind i billedet her, men der er en masse andre biokemiske og psykiske fordele. Her er bare en smagprøve af de fordele (på Engelsk). Du bruger tiden på at lære, og holder dit sind i form også.

Hvis du rent faktisk skal lave noget praktisk udenfor, så er det endnu bedre. Gå ud og gør det! Riv blade sammen, klip græsplænen, trim hækken, plant noget, vask bilen. Alt der får dig ud og bevæge dig en smule hver dag er en god ting.

Prisen: Det tager mellem 30 minutter og en time hvor du kunne lave noget andet. Hvis den anden ting er mere værdifuld for dig, så er prisen at vælge dette i stedet.

 

Fordelen: Der er en masse biokemiske og psykiske fordele, som i teksten overover. Vitamin D produktion, fordele med synet, Serotoni produktion, forbedret søvnmønster, psykiske sundhedsfordele, og de andre fordele som at tabe sig og bygge muskelmasse oveni alt dette. For at samle alt dette, så vil du få det meget bedre næsten hver eneste dag, særligt hvis du gør det til at mønster. Derudover følger der også nogle langsigtede sundhedsfordele med.

Invester i dig selv råd 3:

Spis simpelt men varierede måltider, som er mest frugt og grøntsager

Der er en masse studier og teorier derude omkring dette emne, men der er få ting som de alle er enige om: Spis varieret mad og sørg for at størstedelen er frugt og grøntsager, mens du bør prøve at spise så meget uforarbejdede mad. Argumenterne omkring at man skal udgå hvede og omkring kulhydrat indtag og så videre skifter hele tiden, men disse regler forbliver de samme stort set. Så hold dig til dem.

Det er ikke særligt hårdt. Bare spis noget nyt til hvert måltid. At prøve noget nyt er sundt og kan gøre at du finder ud af at du kan lide flere grøntsager som du tidligere ikke har spist. Sørg for at spise en masse grøntsager og frugt. Du behøver ikke spise noget du hader. Prøv at undgå overforarbejdede mad, såsom fastfood eller frysemåltider, men du behøver ikke at blive fanatisk.

Prisen: Jeg syntes det er svært at finde en pris her. Du kan vel nærmest ikke gentage bare et enkelt eller to måltider går jeg ud fra? Det kan dog forøge tiden det tager at forberede maden, hvis du normalt benytter dig af take out eller fastfood.

Fordelen: Denne rapport på engelsk fortæller fordelene rigtig fint: Lavere lipid niveuer i blodet og højere niveuer af kortkædede fedtsyrer i maven, hvilket resulterer i lavere risiko for hjertesygdomme, inflammatorisk sygdomme, og type 2 diabetes. Der er stærke beviser for bedre hjerne helbred med en varieret diæt som inkluderer fisk også. Du får det bedre og tænker bedre på kort sigt. Med andre ord, så er det en væsenligt forbedring af dit langsigtede helbred.

Invester i dig selv råd 4:

Undskyld når du kvajer dig, i stedet for at give skylden videre

Tænk på den sidste gang du hørte en dårlig undskyldning fra nogen som lavede en fejl, men som ikke ville acceptere skylden eller konsekvenserne. Kom du til at få høje tanker om den person? Hvad med sidste gang nogle undskyldte for en fejl eller tog fejlen på sine skuldre? Hvordan tænkte du om den person?

Godt, nu skal du overføre disse følelser over til at du er personen som lavede denne fejl. Beslutningen du træffer omkring du undskylder for din fejl eller ikke, får faktisk andre til at beslutte om hvordan de tænker om dig. Kommer de til at føle som du gør, når du er vidne til nogle der giver skylden videre? Eller kommer de til at føle sig overrasket og respektere, at du giver nogle en gyldig undskyldning for deres fejltrin og se ud som om du angre.

Prisen: Det er svært at gøre det. Det er virkeligt svært at tilstå, at vi har lavet en fejl imod andre. Det virker meget lettere, bare at give skylden videre. At undskylde for en fejl du har lavet, gør at man skal sluge en masse stolthed og det kan give nogle konsekvenser for fejlen du lavede, dog er ’’dommen’’ som regel mildere, da du giver en ærlig undskyldning.

Fordelen: Respekt. En masse af det. Næsten alle har en tendens til at respektere nogen som indrømmer en fejl og spørger hvad de kan gøre, for at ordne problemet. Særligt hvis du gør det ærligt, og uden at forsøge at sende bolden videre. Stort set alle venskaber i dit liv, bevæger sig i en bedre retning, hvis du undskylder for dine fejl i stedet for at lægge skylden over på en anden, selvom det ikke er nogen særlig stor fejl. Denne slags respekt er grundlaget for stærke relationer. Folk som respekterer dig, vil hjælpe dig på mange områder, og du vinder denne respekt ved blot at vise din karakter såsom at undskylde for dine fejl.

Invester i dig selv råd 5:

Lyt til andre folk og svar dem

Folk kan lide at blive lyttet til. Folk kan lide at blive sat pris på. Folk kan lide at blive husket. Folk kan lide at føle sig vigtig. Når du kan gøre dette for folk, så kan de lide dig. Slut.

Det er ikke engang svært. Alt du skal gøre, er at lytte til den person der snakker. Ikke bare stå der, og tænk over hvad du skal sige næste gang. Bare lyt. Fokuser på hvad de siger. Prøv at forstå det, så godt som muligt, og spørg efterfølgende ind til det de har fortalt, så de kan uddybe det som måske var uklart.

Når du gør det, så kan personen som du lytter til, helt naturligt lide dig. De vil sætte pris på din opmærksomhed. De vil som regel begynde at spørge efter din mening omkring tingene. De respektere dig en smule, og vil lettere kunne respektere dig endnu mere i fremtiden.

Prisen: Det tager lidt tid at lytte til nogen. Det betyder også, at du ikke bidrager med så mange af dine egne tanker til samtalen, som du måske ellers havde gjort, men når du bidrager, så betyder dit bidrag til samtalen endnu mere.

Fordelen: Det styrker enhver relation du har. At lytte er som magi når vi snakker at bygge venskaber og relationer. Det styrker dit omdømme også. Udover dette, så lære du ret ofte en masse ting når du lytter i stedet for at tale, fordi folk giver en masse brugbar information når de taler.

Invester i dig selv råd 6:

Bo et sted, med nem adgang til arbejde og mad og sociale forbindelser

Hvis du bor tæt på din arbejdsplads, så kan du gå eller cykle på arbejde, hvilket jo faktisk er investering nummer 2 ovenfor. Det er langt, langt billigere end at eje og køre en bil. Du kan jo endda skille dig af med din bil. Hvis du bor tæt på en god discount butik og endnu bedre, hvis du bor tæt på dine sociale forbindelser, så gælder de samme fordele. Du investere mindre tid og mindre penge, ved at tage de steder du er nød til og har lyst til at tage hen. Det er en stor ting.

Prisen: Du bliver måske nød til at opgive nogle af de planer du havde planlagt angående hvor du skulle bo. Det betyder måske, at du skal bo et mindre sted eller i et område som ikke er ideelt. Du får måske nogle højere omkostninger i forbindelse med husleje/Lån, afhængig af hvor din arbejdsplads er.

Fordelen: Du skære ned på dine pendler omkostninger. Du skære ned på tiden du bruger på at pendle samt at handle ind. Du skære ned på tiden det tager at mødes med dine venner. Du skære ned på den sociale pris, da det bliver meget nemmere bare at hænge ud i hinandens hus eller lejlighed. Det er enkelt. Dette valg sparer en masse penge og en masse tid.

invester i dig selv
Sponsoreret

Invester i dig selv råd 7:

Skriv i en dagbog omkring hvad der bekymrer dig i dit liv

Uanset hvilket aspekt i dit liv som du kæmper med, så er tid du bruger på seriøst og evaluere problemet, og finde ud af hvad årsagen til problemet er, for efterfølgende at lægge en plan for at løse problemet, utroligt værdifuld tid brugt. Det koster intet andet end et stykke papir og en pen, og det kan hjælpe med at løse eller fjerne alle de store stress faktorer i dit liv.

Prisen: Det tager noget tid løbende. Du er nød til og være villig til at kritisere dig selv.

Udbyttet: Du får mindre stress. Næsten alle problemer bliver reducerede, enten ved reduktion af styrken på problemet, eller også ved reduktionen på dit liv. Du føler at du har langt mere kontrol og føler meget mere klar til de ting, som nu måtte komme din vej.

Invester i dig selv råd 8:

Byg et forhold til en mentor op

En mentor er kort sagt, en person som statuerer som et eksempel på hvordan man bør leve og som kan hjælpe dig i livet. En mentor er måske en professionel mentor, som hjælper og guider din karrierer eller firma, eller også så er det en personlig mentor, som hjælper dig med at navigere i dit personlige liv eller spirituelle liv. At have et stærkt forhold til en mentor er utroligt brugbart, da det bliver en som kan hjælpe dig med at styre dit skib gennem hårde vande, og kan pege dig i den rigtige retning i livets skilleveje.

Prisen: Det tager tid og anstrengelse og nogle gange penge at bygge et godt forhold til en mentor. Du vil gerne betale tilbage noget af den værdi som de giver til dig, og måden du gør dette på, er ved at bruge tid og at have en oprigtig samtale. Dog kan en gave måske være passende. Det kommer virkeligt an på det forhold som det ender med.

Udbyttet: Du får personlig vejledning i næsten hver eneste udfordring i dit liv. Alt fra karrierer skilleveje til personlige udfordringer. Fra at finde ud af hvad din destination er i livet er eller til at få dig ud af et problem. En menter gør alle knuder i dit liv lettere at binde op og det er utroligt værdifuldt.

Invester i dig selv råd 9:

Få en færdighed som du ikke har, men som du ville ønske at du havde

Ingen i verden har alle færdigheder til at håndtere alle problemer som givet kaster efter en. Jeg er virkeligt elendig til at starte en samtale med folk jeg ikke kender, som eksempel. Der er nogle professionelle færdigheder, som jeg uden tvivl ville ønske jeg havde, såsom at blive hurtigere til at rette fejl i tekster. Jeg kan nævne mange færdigheder jeg ville ønske jeg havde, men som jeg kort sagt ikke har.

Prisen: Det kræver tid og anstrengelse, at mestre disse færdigheder, og det kræver også penge når du hyrer en lærer.

Udbytte: Du får en ny færdighed til dit repertoire. Denne færdighed, hvis den er valgt ordenligt, vil hjælpe dig i dit personlige og professionelle liv, og hjælpe dig videre i din karriere, bygge bedre relationer osv. Fordelene kommer meget an på hvilken færdighed du lærer selvfølgelig. Derudover vil processen ved at lære disse færdigheder, også ændre din attitude ved at lære selv, gøre det lettere for dig at forsætte med at få flere færdigheder.

Invester i dig selv råd 10:

Tag en friddag men brug den meningsfuldt

Friddagen høster næsten altid fordele. Den tillader dig at slappe af og fjerner den byrde det er, at have en masse ansvar fra dig, i hvert fald for en periode. Dog er det meget fristende, bare at spilde dagen med at lave ingenting. Der er intet galt med at have lidt hobby tid eller fritid, men det er når du vælger aktivt at lave noget der betyder noget for dig. At lave ingenting er når du bruger din tid på noget som intet meningsfuldt betyder for dig overhoved. Vælg meningsfyldte ting, uanset om det er en personlig opgave, hobby tid, general fritid eller noget andet. Hvad der nu giver dig glæde i løbet af dagen.

Prisen: Du mister en dag, som kunne være brugt på andre opgaver.

Fordelen: Det fjerner stress og bekymring som intet andet. Det kan være ret produktivt, afhængig af hvad du vælger. Det kan helt klart fjerne fristen til at købe ting, fordi lysten til at købe noget, ofte kommer fordi man har en lyst til bare at lave et eller andet.

Sidste tanker

Igen og igen igennem disse små investeringer i mit liv, har jeg fået trefoldigt igen af investeringen. Disse små biddrag af tid og energi og en smule penge når det var nødvendigt, har gjort det til de bedste dage i mit liv, nogle af de bedste professionel valg der er blevet truffet og de bedste personline og professionelle relationer jeg har og mange andre ting. Uden disse investeringer, så ville jeg ikke have de personlige eller professionelle succeser jeg har været heldig at opnå.

At træffe nogle gode økonomiske valg er et stærkt valg i livet, men det bliver endnu mere stærkt når du får det til at passe med gode valg angående dine ressourcer, din energi, din opmærksomhed, dit personlige kapitel osv. Invester alle klogt og alle disse punkter vil give dig det bedste afkast vildere end din vildeste fantasi.

Relaterede artikel:

Hvad er Crowdlending? Guide til Crowdlending

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

Rate this post