Spring til indhold

Hvorfor er crowdlending bedre end at have pengene i banken?

Hvorfor er crowdlending bedre end at have pengene i banken?

Har du nogensinde låst dine penge igennem en indlåns konto? Hvis du allerede har prøvet dette før, så har du nok også lagt mærke til at denne type investering ikke længere er særlig rentabel. Hvis du ikke har prøvet det tidligere, så har du måske overvejet at prøve det en dag. Det er derfor at jeg lige laver dette indlæg, for at hjælpe dig med din beslutning.

For ikke særligt længe siden, så var disse investeringer igennem indlåns kontoer, nogle af de mest sikre måder at spare penge op ved siden af. Dog, så er der i de senere år kommet et stort fald på renten på denne investerings type. Renterne er faldet så meget, at selv de lave afkast som du opnår, vil blive spist af inflationen. En indlåns rente eller at have penge stående i banken er måske et godt sted at opbevare dine penge, men de er ikke rentable og ikke en særlig god investerings mulighed.

Disse opsparinger i banken er bleveto overhalet indenom, af nogle mere fleksible services. Udviklingen af investeringsmulighederne er blevet opgraderet, og investeringsmuligheder som crowdlending og peer to peer lending investering er kommet mere og mere til. En crowdlending eller peer to peer platform bruger teknologiens fordel ved at minimere deres omkostninger og tilbyde den bedste brugervenlighed som overhoved muligt. De kan være en profitabel mulighed for enhver investor, uanset hvor stort et beløb du har mulighed for at investere. Lad os sammenligne denne investerings mulighed med at have penge i banken, og se hvorfor det måske er et bedre valg for dig.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er helt konkret en måde hvor folket, altså ”the crowd” går sammen om at finansiere lån. Med crowdlending får du altså mulighed for at gå sammen med en række andre investorer, og låne penge ud til lånevirksomheder imod at du får et renteafkast, som ofte er over 10 % om året. På den måde kan 100 investorer finansiere et lån på eksempelvis 50.000 kroner, ved blot at investere 500 kroner hver især. Ja ofte så kan du komme ned og investere for under 100 kroner i hvert lån, og efterfølgende får du månedlige tilbagebetalinger.

Højere afkast

Det er kun naurligt at spare penge op i banken med indlånsrenter og opsparinger i banken, da du ser et afkast på alle de penge som du overføre til kontoen. Uheldigvis så er disse opsparinger igennem banken desværre ikke særligt attraktive i forhold til afkast. Et afkast på en bankkonto har som regel under 1 % og nærmest altid 0 % og sådan har det være i flere år efter hånden. Det ser desværre ikke ud til at ændre sig lige foreløbigt.

En crowdlending og peer to peer investerings platform kan i mange tilfælde tilbyde et årligt afkast på helt oppe imod 15 % afhængig af hvilke lån du beslutter dig for at investere i. Hvis du dedikere dig til en langsigtet strategi, så kan du optjene nogle ret stabile indtjeninger på bare få år, og drastisk større end hos banken.

Tilgængelighed af din investering

Eftersom at banken giver et meget lille rente afkast, så du er tvunget til at have en ret stor mængde penge investeret, før det bliver profitabelt. Og her taler vi altså om millioner! Ellers så har du bare dine penge på bankkontoen, hvor du kunne have brugt disse penge på at tjene mere. Dette afskrækker den gennemsnitlige person fra at investere, selvom det er ’’gratis afkast’’

Med crowdlending og Peer to Peer lending, så kan du starte med kun 10 euro (de fleste platforme er udenlandske nemlig), og så kan du eksperimentere med nogle forskellige investerings strategier og finde ud af hvad der fungere bedst for dig. Derefter kan du gradvist forhøje når du føler dig tilpas med den platform du vælger. Du kan også geninvestere dit afkast, og drage fordel af renters rente effekten derved.

Udover at du kan starte billigt ud, så tilbyder crowdlending og peer to peer platformene tusinder af lån som regel, med forskellige typer risiko og renter.

Kontrollerede risiko

Hovedårsagen til at folk vælger at have deres penge i banken er at pengene er i sikkerhed. Du kan sætte dine penge i banken, og vente. Renterne kommer, og så kan du enten trække pengene ud eller geninvestere. Du risikerer ikke at miste dine penge lige pludseligt. Dog, hvis banken går konkurs og deres garanti ikke dækker dit indsatte beløb, så kan du risikere at tabe dine penge.

Selvom de forskellige crowdlending og peer to peer platforme har høje afkast og mange penge bliver flyttet, så er de også nogle meget sikre steder at have sine penge placeret. Som eksempel så kan du sikre din investering ikke bliver tabt, fordi de mange platforme tilbyder buyback garanti. Med buyback garanti så bliver din investering sikret fordi låneudstederen (loan orginatoren) som giver lånet, køber det tilbage igen af dig hvis lånetageren som du låner pengene ud til ikke kan betale lånet tilbage igen, for at kompensere investorerne. Dette betyder at du ikke taber penge, hvis du har dårligere betalere.

Diversifikation (sprede dine investeringer)

Når du har dine penge i banken, så overføre du en stor mængde penge til et enkelt sted. Du kan kun få det afkast, som den aftalte rente giver.

Med crowdlending og Peer to peer lending, så kan du eksperimentere ved at lave nogle forskellige porteføljer. Du kan eksempelvis investere 50 % af din investering i langsigtede lån med højere rente, og de resterende penge i lån med løbetider på under 1 år. Du kan også sprede dig ud på mange lån, så du ikke har alle æg i en enkelt kurv. Derudover så kan du også vælge at diversificere (sprede dine penge) på 2-3 forskellige platforme, for at sikre at du mindsker risikoen.

Konklusion

Til forskel fra bankerne, så forsøger crowdlending og peer to peer platformene konstant at opgradere deres services, og de har skabt stor fremgang på meget kort tid. Du kan starte med den mindste investering, som er muligt på den pågældende platform og vælge imellem forskellige risikoer og afkast. Udover dette, så kan du vælge kun at fokusere på lån med buyback garanti, som sikre at din indledende investering er i sikkerhed. Personligt så har jeg gode erfaringer med crowdlending og peer to peer lending, og jeg får selv et afkast på omkring 12 % om året på mine investeringer.

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve crowdlending investering igennem Mintos, så kan du få 1 % ekstra på alle dine investeringer i 90 dage ved at følge linket her

Vil du prøve at investere igennem Bondora? Få 5 Euro på din konto at investere helt uforpligtende ved at oprette dig igennem dette link 

Relaterede artikler:

Hvad er Crowdlending? Guide til Crowdlending

Mine erfaringer med mintos efter 4 måneder

Mine personlige investeringer

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *