Spring til indhold

Køb brugt bil – 10 grunde til at købe en brugt bil

Køb brugt bil - 10 grunde til at købe en brugt bil

De nye bilmodeller fra 2018 er flotte, skinnende og fyldte med lækre gadgets – som du uden tvivl vil blive mindet om i diverse bilreklamer. Men hvis du er i marked for at købe en ny bil, så kan du spare rigtig mange penge, hvis du vælger at købe en brugt bil i stedet.

Hvor meget kan du spare på at købe en brugt bil?

Det er meget mere pris effektivt for dig at lade andre tage det store tab, som man oplever ved at købe en ny bil til markedspris igennem det første år.  CARFAX, som sporer historiens biler, siger at en typisk bil taber 10 % af sin værdi direkte efter købet. Igennem det første år, falder prisen med yderligere 10 % og en gennemsnitlig ny bil taber 60 % af deres værdi inden for de første 5 år.

Hvis du køber en bare lidt brugt bil, så kan du spare dig, for det store dyk i prisen som sker, når en ny bil køre ud fra forhandlerens gulv. Økonomisten Erik Tyson som har skrevet den bogen ’’Personal Finance for Dummies, ‘’ fortæller at det giver økonomiske mening at købe en brugt bil, særligt hvis du tager dig tid til at finde ud af om den er helt velfungerende.

Kan man købe en brugt bil af god kvalitet

Fra et rent økonomisk synspunkt, så kan du få en rigtig god kvalitet, selv om du køber en brugt bil, hvilket er en langt bedre investering. Så længe du har fået den tjekket efter, og ved hvad du køber, så bør det være en god bil for dig.

En brugt bil, som er købt ved en forhandler, med mindre end 80.000 kilometer kørt, vil sandsynligvis kun have en lille smule mere vedligeholdelse, end en ny bil skal.

Disse omkostninger vil være langt mindre, end forskellen på prisen på en ny og en brugt bil, hvilket er et stærkt argument for at købe en brugt bil.

Her er yderligere 9 grunde til hvorfor du bør købe en brugt bil:

Du undgår den ny-bil lugt

Nogle folk elsker den ’’ny-bil lugt’’ så meget, at du faktisk kan købe luftfriskere med den samme duft. Det du lugter, er måske dampe fra kemikalier, som er brugt ved fremstilling af din nye bils interiør. Denne duft formindskes dog over tid. Undersøgelser om at disse dufte er farlige har igennem tiden været ufyldestgørende igennem utallige forsøg, men hvis du ønsker at være sikker, så bør du købe en brugt bil.

Du har måske råd til at købe din drømmebil

Fordi du betaler mindre for en brugt bil, så kan du sandsynligvis købe en højere klasse af biler. En Mercedes eller en BMW, som ville have været for dyr for dig som ny, ville du måske kunne få råd til, efter at den har været på vejene i et år eller to. Dette er den billigste måde at købe bilen som du altid har haft lyst til at eje.

Du bekymre dig ikke så meget om mindre skader

Når du køre en ny bil ud fra en forhandlers parkeringsplads, så er det super spændende. Men det er også ret stressfyldt. Mange bilejere har det med at være ekstra forsigtig, hver gang de skal holde på en parkeringsplads på et tætparkeret sted. Med en brugt bil, så kan du lidt lettere slappe af, og tænke på mindre skader som en del af kørselsoplevelsen.

Du kommer ikke til at opleve følelsen af at køre en helt splinterny bil ud fra forhandleren, men du undgår ubehaget ved at opdage små skrammer på din nye bil.

Det er aldrig fedt at komme ud til sin bil, som har fået nogle skrammer, men det er et langt større problem hvis der er kommet ridser i din helt nye bil.

Der er langt mere information tilgængeligt

Der findes langt flere guides og andre gode informationer, som eksempelvis almindelige eller potientielle problemer, som er fundet i eksisterende modeller, så du ved hvilke vedligeholdelses udfordringer som kan dukke op inden du køber en brugt bil. I kontrast til dette, så dukker problemer med nye biler ofte først op efter et år eller to.

Du betaler mindre for bilforsikring

Nye biler koster som regel mere at forsikre, end de lidt ældre modeller. En af grundende er naturligvis også at de gamle biler slet ikke er lige så meget værd som de nye biler. Hvis en brugt bil blev totalskadet i en ulykke, så koster det ikke så meget for forsikringsselskabet at udbetale til reparationer eller udskiftning af den brugte bil.

En af grundende til hvorfor de nye biler er dyrere at forsikre, er også at de nye biler har flere elektroniske gadgets. Mange nye modeller bliver hele tiden dyrere at reparere, fordi der er så meget ny teknologi.

Relaterede artikel:

Hvordan spare man penge på forsikringen?


Sponseret

Forbedret fremstillingsproces gør brugte biler mere pålidelige

I fortiden så begyndte mange bilmodeller at falde fra hinanden inden de har kørt 150.000km. Nutidens biler er bygget til at holde langt længere tid. Dette betyder at de nye brugte modeller, kan blive på vejene i længere tid. Dine chancer for at få en brugt bil i fantastisk stand er bedre end tidligere.

Dine månedlige afdrag på billånet bliver lavere

Hvis du vælger at købe en brugt bil i stedet for en ny en, så er chancen for at du har en langt lavere afbetaling på dit billån. Eller måske kan du helt undvære et lån. Dette vil hjælpe på din økonomi hver eneste måned, og derfor give dig flere penge til at bruge på andre ting. Eller måske endnu bedre, bruge dem på at spare eller investere til dine større økonomiske mål.

Du kan tjekke op på bilens historie inden du køber

For at hjælpe bilkøbere som kigger efter brugte biler, for at sikre at de ved hvad de køber, så kan man undersøge bilens historie på nummerplade.net. Her kan du se synsrapporter, se om der er gæld i bilen og generelle informationer om bilens som er baserede på nummerpladens tal.

Du har mindre chance for at købe en bil med fabrikationsfejl

Forbrugere som køber brugte biler, har mindre chance for at købe biler med fabrikationsfejl. Mekaniske problemer kommer ikke altid til overfladen før de nye modeller har været på vejene i flere år. Redesignet og moderniserede, er nogle flotte ord, men de kommer ofte med en del fejl og hovedpiner, som bliver overset indtil de bliver solgt til forbrugerne.

Relaterede artikler: 

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Huskøb – 10 gode råd inden du køber dit første hus

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

5/5 - (27 votes)

2 tanker om “Køb brugt bil – 10 grunde til at købe en brugt bil”

 1. Fedt indlæg og ret gode grunde. Vi købte vores brugte bil (Renault Megane stationcar 1.6l). Med mange af de samme tanker Et ekstra punkt kunne være at tænke over gensalgsværdien. Så den gamle bil kan gå med i de financielle overvejelser, med en ny(brugt) bil, når den tid kommer. God dag til dig

  1. Hej Lise,

   Mange tak for rosen, og tak for dit feedback.
   Rigtig fint feedback, og jeg er helt enig. Ens gensalgsværdi er helt klart også noget man bør have i tankerne når vi snakker at skulle skille sig af med sin brugte bil, den har jeg lige i tankerne til næste gang jeg laver et indlæg om fordele ved brugte biler.

   Rigtig god dag til dig også.

   Mvh
   Mark

Der er lukket for kommentarer.