Spring til indhold

Skal du spare op til sommerferien- 5 måder du kan starte idag

Skal du spare op til sommerferien- 5 måder du kan starte idag

Skal du spare op til sommerferien- 5 måder du kan starte idag

En undersøgelse der blev lavet i 2016 viste at kun 17 % af danske familier rejste til udlandet og mens 53 % holdte det hele eller det meste af deres sommerferie indenfor Danmarks grænser. Og det er økonomien som sætter en stopper for de danske udlandsdrømme i sommerferien.

Start med at spare op til sommerferien med det samme – Begynd din opsparing i dag

Hvis du er klar til at komme væk til denne somme, men ikke helt har pengene til det, så er det klogt at komme med en realistisk opsparings strategi med det samme. Og husk at din ferie ikke behøver at være super eksklusiv – selv en campingtur kan være nok, eller en tur hvor du besøger nogle venner, kan være den pause du har brug for.

Uanset om hvilken type rejse du håber på at få råd til, så er det bedste du kan gøre for en potentiel sommerferie, at starte med at finde ud af den økonomiske del af opsparingen. Her er nogle trin som kan hjælpe dig med at spare op med det samme.

Sæt ugentlige automatiske overførsler i gang

Med kun et par måneder indtil sommerferien starter, så er det muligvis ikke nok med den månedlige opsparing. Hvis du virkeligt har lyst til at få råd til din drømmesommerferie, så skal du virkeligt også tage dig sammen når du spare op til sommerferien. Det hjælper måske, hvis du finder ud af hvor meget du kan spare op hver uge og lave ugentlige overførsler i stedet.

Hvis du gerne vil spare 10.000kroner op til en tur i juli, så kan du eksempelvis spare 625 kroner op hver uge hvis du begynder i starten af marts til slut juni.

En af de bedste og letteste måder at starte med denne strategi, er at åbne en målrettet opsparings konto og sætte en direkte overførsel op automatisk. Med separerede opsparings kontoer, så er du måske ikke så fristet til at bruge din ferie opsparing på almindelige regninger i hverdagen. I mellemtiden, så vil du sikre at med en automatisk overførsel, kan spare op til sommerferien, selv om du ikke husker det.

Det vigtigste at huske på, er at man skal holde øje med din konto balance hver måned, for at sikre at du ikke får et overforbrug og går i minus.

Start på en sparebøsse

Hvis du stadig bruger kontanter i din dagligdag, så kan det godt betale sig at begynde en opsparing med en sparebøsse. Ved at lægge alle dine småpenge i din sparebøsse, hver gang du kommer hjem, så kan du tilføre ekstra penge som du kan spare op til sommerferien, med 20kr, 50kr, 100kr eller mere hver uge.

Hjemme hos os benytter vi os selv af denne taktik. Vi lægger i gennemsnit 5 kroner i vores opsparing, på en gennemsnitlig hverdag, hvilket ender med at blive 150 kroner om måneden. Det er måske ikke et helt vildt stort beløb isoleret set, men sådan en sparebøsse kan være en fremragende måde at spare op til sommerferien, eller i hvert fald bidrage til en opsparing.

Lav midlertidige livsstils ændringer

Hvis du gerne vil få bedre råd til sommerferien i år, så kan det kræve at du er nød til at skære ned på diverse forbrugsvaner i et par måneder, for at det bliver lettere at spare op til sommerferien. Dette kan muligvis betyde at du skal holde igen med at besøge den lokale tank efter en kop kaffe, eller at lave mad hjemme en ekstra gang om måneden i stedet for at spise på restaurant. Eller måske skal du droppe alkohollen i en periode. Du bestemmer fuldstændig selv, hvilke forbrugsvaner du vil skære ned på til gengæld for at spare op til sommerferien i stedet.

Eftersom at spise på restaurant og andre former for underholdning er luksus som er ret let at finde i sit budget, så er det også lette ting at skære væk til at starte med. Nøglen for at få det hele til at fungere er netop at rent faktisk, at lægge penge til side. Uanset om du vælger at skære ned på dine restaurant besøg, tage i biografen, spille golf eller en anden hobby, så kræver det at du lægger de penge du spare op til sommerferien til side, helst på en opsparings konto som er målrettet til sommerferien.

At overføre penge til din sommerferie opsparing på nettet, er klart den letteste måde at forøge dine opsparinger med det samme. Lad os antage at du måske spiser ude 3 gange om ugen, hvor du bruger 200 kroner hver gang. For at spare op til sommerferien, så kan du skære dette antal ned til 1 gang om ugen, og spare de 400 kroner op, som du normalt ville have brugt. For at få dette til at virke i praksis, så bør du overføre de 400 kroner til din opsparings konto efter hver eneste uge, hvor det er lykkes.


Sponseret

Start med at tjene penge ved siden af

Hvis din nuværende indkomst efterlader dig med ’’brødkrummer’’ som du kan spare op hver eneste måned, så kan det være at du skal forsøge at tjene nogle ekstra penge. Og hvis du ikke har lyst til at tage et ekstra deltids job, så bare rolig. Der er en masse måder at tjene nogle ekstra penge hver eneste måned, uden at du skal stå som opvasker eller tjener på en restaurant eller i butik.

Mulighederne for at tjene flere penge er endeløse, men du må ikke glemme at tænke ud af kassen. Hvis du har et emne du interessere dig for, eller bare kunne tænke dig at skrive om din hverdag på nettet, så kan du starte en blog let og tjene penge på din blog relativt hurtigt. Her kan du godt komme til at tjene en pæn sjat penge hver måned, hvis du ikke giver op.

Der er endda nogle hjemmesider, som betaler dig for at lave undersøgelser såsom Opionsland.dk. Survee har jeg ikke selv brugt, men jeg kender dog flere som har benyttet det regelmæssigt og har fået ganske udmærkede beløb udbetalt fra dem. Du kan oprette dig her og teste det af, og se hvor meget du kan tjene på diverse undersøgelser.

Hvis du ikke har særligt meget tid, så kan disse to måder at tjene ekstra penge på, klares når du har tid og du kan sagtens tjene en pæn sum penge, hvis du bruger lidt tid på dem.

 

Relaterede artikel:

Hvordan laver man en blog og tjener penge på at blogge?

 

Ryd fuldstændig op i dit hjem og sælg dine ting

Når du mangler penge til sommerferien, så kan et loppemarked hjælpe dig på rette vej. Den gode nyhed er at du kan kombinere det med at du får en komplet oprydning i dit hjem, og måske endda finder ting som du fuldstændig havde glemt du ejede, som du lige så godt kan sælge.

Få samlet alle dine uønskede ting såsom tøj og diverse tilbehør, træningsudstyr og lignende og find den bedste måde at få fleste penge for dine ting. Det afhænger selvfølgelig lidt af hvor du bor, men du kan jo have et traditionelt loppemarked, eller sælge dine ting på nettet. Begge måder virker rigtig fint, så længe du får penge for de ting som du alligevel ikke bruger mere.

Her er det vigtigt at du (som altid) sørger for at alle pengene går direkte til din sommerferie opsparing, og ikke til flere ting som du alligevel ender med at have i en bunke i et år eller to uden at bruge det.


Sponseret

Begynd at spare op nu, til sommerferien som du fortjener

Hvis du er klar til at slappe af når du kommer til den næste sommer, så er det bedste du kan gøre, at tage handling nu. Ved at spare op hver uge, eller at tjene lidt mere på den korte bane, kan nemt være et forspring på en sommerferie opsparing, selvom du starter sent. Du kan også vælge en kør selv ferie, som ofte er en smule billigere.

Den rette strategi afhænger utroligt meget af din livsstil, men det er værd at prøve de forskellige af. Over tid så kan det endda være at du får nogle faste vaner som forbedre din økonomi på den lange bane. Og så behøver du ikke få en klump i halsen hver gang du tænker på den kommende sommerferie.

Uanset om du kan lide det eller ej, så vil sommeren komme før du ved af det. Hvis ideen af sommerferie inkluderer at du kommer væk med din familie, så bør du begynde at spare op til sommerferien nu.

Relaterede artikler: 

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

5 økonomiske nytårsforsæt

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

Rate this post