Spring til indhold

Spar penge til jul – 10 tips til at spare penge i julen

Spar penge til jul – 10 tips til at spare penge i julen

Spar penge til jul – 10 tips til at spare penge i julen

Uanset om du kan lide det eller ej (de fleste har nu ikke noget imod det), så nærmer vi os den næste ferie. En tid fyldt med familie samlinger, rejser, hygge og oplevelser.

Alt fra at bytte gaver, til at dele måltider er en del af de utallige måder vi udtrykker vores glæde for venner, familie og kollegaer igennem året. Og for det meste, mens denne højtid er helt speciel, så kan den også være ret dyr og nogle gange påvirke din tegnebog langt ind i det nye år.

Så for at sikre at du minimerer dit forbrug, mens du stadig får det maksimale ud af din jul, så har jeg lavet 10 tips til at spare penge til jul.

Afstem forventningerne med familie og venner.

Inden du planlægger dit budget, så få talt med dine venner og familie omkring forventningerne til denne jul. Hvis du har et stramt budget, så forslå kun at købe gaver til børnene i år. Du bliver måske endda overrasket over hvor mange der i familien bliver lettet over at få dette forslag.

Gennemgå sidste års budget.

For at få et bedre overblik over hvad du måske kommer til at bruge i denne juletid, ved at kigge på dine forbrugs mønstre fra sidste år. Dette vil give dig et realistisk billede af dit forøgede forbrug igennem juletiden, så du kan forberede dig på et mere præcist budget i dette år. Hvis du eksempelvis har en masse forbrugsgæld med skyhøje renter, fordi du i tidernes morgen skulle bruge penge øjeblikkeligt og ikke undersøgte markedet ordenligt, så kan du bruge sider som Lånpenge-nu.dk som giver dig et overblik over alle de forskellige lån og renter på hele det danske lånemarket, så muligvis kan samle de helt dyre lån, til et stort og billigere lån. Og få det derefter afbetalt så hurtigt som overhoved muligt.

Lav et feriebudget.

Det er ret let at gå forbrugs amok når du køber gaver til dine venner og familie, men din pung vil takke dig hvis du har en detaljeret liste af dine gaveindkøb og andre forpligtelser som skal købes ind. Du bør lave et budget for alle udskejelser. Sørg for at din konto er klar til afholdelse af julen, med alle udgifter som medføler, som eksempelvis rejseudgifter og gaver. Det hele tilsammen kan hurtigt blive dyrt.

Start tidligt med juleindkøbene og gem dine kvitteringer.

En masse priser ændrer sig, og stiger ofte afhængig af udbud og efterspørgsel. Hvis en butik kan se at en bestemt ting ikke forsvinder fra hylderne, så kan de måske finde på at sætte prisen ned på varen, men hvis et bestemt produkt har høj efterspørgsel så kan prisen måske stige. Hvis du allerede køber dine juleindkøb nu, så kan du måske ende med at spare nogle penge. Udover dette, så har de mange butikker også mulighed for at man kan aflevere helt op til 90 dage efter varen er køb, hvis man finder en bedre handel et andet sted.

Brug kontanter.

Når det er muligt, så betalt med kontanter i stedet for kreditkort. Det er nemlig langt lettere at bruge flere penge med et kreditkort, og man kommer til at tænke en ekstra gang over sit køb, når man skal til at finde sine kontanter frem. Udover dette, så undgå man også at lave overtræk, hvis man betaler alt kontant, da man ikke kan købe mere end man har kontanter til.

Overvej billige og kreative gaver.

Hvis dit budget er virkeligt stramt, så bliv kreativ. Overvej at giv gaver, som kræver tid af dig i stedet for en masse penge. Ofte er det også sådan nogle gaver, som de fleste sætter mest pris på.

Hvis du ikke har en service gave som du kan komme i tanke om, så kan du overveje at lave en gave med et personligt strejf, såsom en hjemmelavet gavekurv eller lignende.

Shop efter deals.

Hvis du vil spare nogle penge på oplevelser, gaver eller lignende så brug deal sites. Tjek dealsales.dk og All2day.dk og hol døje med deres deals. Der er så mange at vælge imellem, at du sandsynligvis kan undgå at bevæge dig ud i butikkerne, men kan sidde og købe gaver på disse sider og der er oftest over 50 % at spare.

Tjek om butikkerne vil prismatche.

Flere og flere butikker er begyndt at prismatche, og tilbyder deres kunder samme pris som konkurrenterne. Ofte så er disse politiker helt ukendte for kunderne, så tøv ikke med at spørge de ansatte eller den butiks ansvarlige om de har prismatch.

Shop online

En god ide er at shoppe julegaver online, da de fleste virksomheder tilbyder fri fragt og nogle særlige online tilbud. Udover det så sparer du også penge på brændstoffet eller bus, da du slipper for at skulle frem og tilbage til butikkerne.

Del omkostningerne for julemaden

Hvis du holder juleaftenen hjemme hos dig selv, så skal du ikke være bange for at fortælle folk hvad de skal medbringe af mad til begivenheden. Tillad andre at tage mad med, så i kan dele omkostningerne. Fokuser på at bruge tid med dine nærmeste, i stedet for at gøre alt perfekt.

Relaterede artikler:

15 måder spare penge på din varmeregning

Ingen bil – 8 måder at gøre det lettere undvære en bil på

Skal du spare op til sommerferien- 5 måder du kan starte idag

Sponseret

Artiklen er lavet i samarbejde med Ekonomi.dk

Rate this post