Spring til indhold

Gratis underholdning – 11 måder at få gratis underholdning på

11 måder at få gratis underholdning

Mens jeg skriver dette indlæg, så er der utroligt dårligt vejr. Der regner og har regnet i nogle timer nu.

Nej, jeg har ikke planer om at forlade huset i dag, og det gør min datter og min bedre halvdel heller ikke. Dette betyder at vi har en ’’doven dag’’ indenfor i dag sammen.

Normalt når vi oplever dage som denne, så plejer vi at ordne alt det som vi mangler at ordne og som vi er bagefter med, og resten af dagen så bliver den brugt på hobbier og underholdning. Sagen er bare den, at selv hvis man er hjemme, så kræver en masse underholdning nogle ekstra udgifter. At se Viaplay eller Netflix kræver internet og et abonnement til en af disse streaming tjenester. At se kabel tv, kræver en tv pakke. At kigge på nettet efter udsalg, ender også med at koste penge.

Hvad mig og min familie ofte ser efter, er ting som vi gerne vil lave, men som ikke koster noget som helst. Vi prøver bare at bruge ting som vi allerede har.

For os, så inkludere det ofte bare vores hjemme internet (som jeg får gratis af arbejdet), almindelig elektricitet, og normale husholdnings redskaber, køkkenudstyr og vand fra vandhanen.

Her er 11 ting som vi laver som underholdning herhjemme, som ikke kræver andet end de ting.

1. Læse bøger fra biblioteket (eller fra min eksisterende samling).

Der er få ting som er bedre end at slappe af en eftermiddag, hvor du ikke vil udenfor (eksempelvis grundet vejret), end at sidde med en god bog og slappe af.

Jeg elsker at læse bøger. Jeg læser personligt mest bøger om økonomi, motivation og investeringer, og jeg lærere en hel masse hver gang jeg sætter mig ned og læser. Stephanie er også en garvet læser, og når vores datter bliver ældre, vil vi også opmuntre hende til at læse.

At læse en bog, behøver ikke betyde at du skal vælge noget udfordrende eller forvirrende, eller kedeligt. At tage på biblioteket og vælge noget, kun fordi du syntes det ser sjovt ud, såsom en krimi eller en novelle er også en rigtig god ide. Hvis du kan lide gysere, så vælg noget i den genre, eller hvis du vil lære noget så find noget hvor du kan lære mere omkring et bestemt område. Du har friheden til at vælge en hvilken som helst bog, som handler om præcist det du er interesserede i.

Derefter så læn dig tilbage i en behagelig stol eller sofa, og bliv helt tabt i siderne i bogen. Hvis du vælger en bog fra biblioteket eller fra dine egne hylder, så koster den dig ikke engang en øre.

2. Lav et kunstprojekt ud af materialer som du har fundet.

Dette er noget som mig og min datter elsker at lave. Uanset om der er varmt eller koldt udenfor. Vi kigger bare efter materialer, hvor vi kan lave noget spændende og smukt ud af, og indsamler dem og laver noget ud af dem.

Nogle gange så laver vi en lille collage af gamle aviser og plakater. Nogle gange så går vi ud og samler blade og andre ting fra haven eller en skov i nærheden. Måske så finder vi nogle tusser og andre skriveredskaber, og laver en tegning sammen.

Det er et gratis kunst projekt, som er lavet ud af hvad vi nu har fundet.

Det er måske sjovt at lave med dit barn, men det er faktisk også interessant at lave selv eller med din partner. Jeg har selv fundet kastanjer og lavet figurere da jeg blev ældre med min bedre halvdel førhen i tiden. Det er gratis underholdning, som de fleste kan få noget sjov ud af.

Det hele handler om at finde nogle ting som du har ved hånden, og lave noget interessant med dem. Jeg kigger efter ting som ser interessant ud, både indenfor og udenfor, og bruger dem til noget som er nyt og cool.

3. Se film fra biblioteket (eller fra min egen samling)

Du kan nærmest lave alt som jeg skrev omkring bøger længere oppe, og indsætte dem her.

De er gratis fra biblioteket. Eller du har måske en samling derhjemme, hvor det også er gratis at se dem.

Alt du skal bruge er en dvd afspiller, for at se dem. Der er sandsynligvis en på din computer, hvis du ikke har andre.

De er en perfekt måde at bruge et par timer, indsvøbt i et tæppe eller en dyne i sofaen eller i en behagelig stol.

Der er film som vil få dig til at grine. Der er film som vil få dig til at græde. Der er film som vil få dig til at tænke. De bedste film er dem som får alle 3 følelser op i dig.

Og så er det gratis underholdning.


Sponseret

4. Hav en brætspils aften

Brætspil aftner med familien er utroligt sjove, og så er de også gratis at have. Alt du skal gøre, er at finde spillet frem fra gemmeren, hvor de fleste har nogle spil liggende, som de ikke har spillet et par gange. Eller find et spil kort, og inviter nogle venner over. Det er gratis underholdning med dine venner, og det kan virkeligt være super sjovt.

Uanset hvad du beslutter dig for at spille, så er det en sjov social ting du kan lave, som ikke involvere at du skal tænke særligt meget, men bare have det sjovt.

5. Besøg en park eller skov i nærheden, og gå af nogle af ruterne som du finder.

Jeg bor i Aalborg, hvor der er en hel masse skove og flere parker. De fleste har også ruter, hvor man kan følge dem, og hvis du følger nogle af de lange ruter, så er de som regel længere end du kan nå at udforske dem alle sammen på en enkelt dag.

Jeg har en checkliste, hvor hver af disse ruter bliver skrevet på. Dem vi vælger er tæt på vores hjem. Vi plejer at pakke en madpakke til os alle 3, og tage ud hele dagen, og komme tilbage til sengetid. Alle har haft en fantastisk dag udenfor, og vi har udforsket nye steder og set nye ting.

Og ja, i den danske vinter, så er det ikke altid, at der er vejr til at komme udenfor, især ikke hvis det er rigtig dårligt (som det ofte er). Så hvad gør jeg i stedet for?

Jeg planlægger. Jeg ser på kort på nettet, for at finde nogle ruter som vi kan tage ud og opleve i weekenden sammen med min familie. Jeg skriver også en liste med ting vi skal pakke på turen, vores destination, hvis der er en legeplads på turen og lignende.

Nu er vi klar til at komme ud og opleve noget, uden at tænke på andet end bare at komme afsted. Jeg tager bare alle tingene som vi får brug for, og så tager vi afsted op får gratis underholdning for hele familien.

6. Lav et komplicerede måltid

En af de madvare jeg elsker at lave mest, er hjemmelavede pasta. Det er faktisk ikke særligt svært, og det kræver faktisk bare mel og æg, som bliver blandet til pasta som bliver rullet virkelig fladt, og skåret op. Sagen er dog den, at det tager ret lang tid at lave, og i en travl hverdag, så er det en af de ting som man let kan komme nemt omkring med. Du kan lige så godt bruge færdiglavet pasta, ikke sandt?

Medmindre jeg har lidt ekstra tid tilovers. Så begynder jeg at lege med mel og æg, og laver det til noget lidt sjovere end bare mel og æg.

At lave noget ekstra specielt til et måltid, er noget som jeg virkeligt syntes er sjovt. At gå igennem de forskellige trin, for at lave noget helt fra bunden, uanset hvad det er, så er det meget tilfredsstillende for mig personligt, og så ender det som regel også med at blive et fantastisk måltid.

Ikke nok med det, så er det også billigere i forhold til materialerne, end at købe et færdiglavet produkt i butikkerne. Det er ikke nødvendigvis meget billigere, men det er dog billigere. Det er dog nok til at indse, at du faktisk spare et par kroner ved at gøre ting som dette selv.

For mig så er det ikke kun noget jeg nyder at lave når jeg lige har tiden til det, men det er også noget som ikke koster særligt meget og det kommer ofte til at spare mig for et par kroner også. Og personligt så gør jeg dette når jeg allerede har ingredienserne hjemme, hvilket også gør det til en gratis underholdning for mig og ofte også resten af familien. Jeg kan eksempelvis godt lide at grille, og hvis du ikke selv er en grillmester, så findes der mange begynderguides til at grille, så der er ingen undskyldninger for at lave et lækkert måltid.

7. Lær noget omkring et bestemt område

På en normal dag, så høre jeg et par ting som jeg ikke helt forstår mig på. Nogle taler om et politisk problem, som jeg ikke forstår eller også så spørger min datter mig hvordan garn bliver lavet, og da jeg gerne vil give hende det korrekte svar, så kan jeg ende med at sidde og undersøge garn industrien, for at få svar på det spørgsmål jeg bliver stillet.

I stedet for bare at trække på skuldrene, og forsætte med mit liv, så plejer jeg faktisk for det meste, at notere det mentalt ned, som jeg ikke forstår. Derefter vil jeg senere bruge noget tid på at finde ud af svaret.

Jeg starter som regel på google, og selvom der findes meget på google som måske ikke passer, så er der som regel mere end nok, til at give mig den basis viden omkring det område, så jeg kan begive mig ud i de mere troværdige kilder på nettet.

Jeg gør faktisk dette ret ofte, som regel flere gange om ugen. Jeg bruger tid på et bestemt emne, som jeg ikke helt forstår mig på, og jagter nettet tyndt for at finde viden omkring det. Sidst jeg gjorde det, ville jeg gerne tjene flere penge, og der blev brugt utroligt mange timer om aftenen, indtil jeg kendte alt på det område.

Kombinationen af google og andre troværdige kilder på nettet, så kan du nærmest lære alt hvad dit hjerte begærer, helt gratis.

8. Tag ud og leg Geocaching

Her er en hemmelighed: Som regel når vi tager i parker eller i skoven, så går vi ikke bare rundt. Vi plejer at lege Geocaching også.

Geocaching er en stor skattejagt for folk i alle aldre. På hjemmesiden geocaching.com er der mange specifikke steder i Danmark, hvor du kan finde disse ’’caches’’ som er små gemte beholdere. Disse beholdere er ikke særligt store, og indeholder som regel en logbog, og nogle af de større indeholder nogle andre ting såsom spændende sten, halskæder som andre har lagt der osv. Ideen når du finder en geocache, er at du skal logge det i din geocaching notebook eller på geocaching.com, skrive i logbogen (med dit brugernavn), og hvis du har lyst, så tag en af de ting som andre har efterladt, og efterlad en af din egen ting.

Der er en masse sjove ting ved at gøre dette. For det første, selvom du kender stedet hvor den er, så kan det stadig være svært at finde den. Du får lokationen via GPS så enten skal du have en GPS med, eller brug din telefon, men når du får koordinaterne så skal du stadig lede rundt i området, for at finde cachen, så du vil føle at det er som en lille jagt.

Og for det andet, så er det sjovt at finde de forskellige caches og holde styr på hvor mange du har fundet. For det andet, så er det sjovt at finde noget interessant i disse caches og endda også sjovt at efterlade noget deri. Og for det tredje, så er det sjovt at have en ’’mission’’ hver gang du skal ud og gå en tur på disse router.

Og det bedste af det hele? Det er fuldstændig gratis underholdning. Det koster ikke en øre, udover at du skal bruge din telefon som GPS, hvilket gør det langt lettere.


Sponseret

9. Lav nogle youtube videoer.

Videoerne på youtube kan både være informative og lærerige men også utroligt underholdene og bizarre. Du kan finde videoer med nærmest alt, og med alle emner som du nu gerne vil se. Alt fra korte film til hjemmevideoer, og det forsætter og forsætter.

Alle med en internet forbindelse kan uploade deres videoer til youtube.

Så hvorfor ikke lave nogle videoer?

Ja, det kræver selvfølgelig også et apparat som kan optage videoer. Måske kunne du tænke dig at lave en video omkring hvordan man jagter dådyr. Måske vil du gerne lave en videoanmeldelse omkring dit ynglings spil eller måske din ynglings film.

Uanset hvad det nu er, så forsøg at lav det. Indspil noget video, og indspil derefter noget mere. Vælg det der nu er bedst, og forsøg at rediger det, med det video redigerings software som du nu har tilgængeligt. Derefter upload det på youtube, og del det med dine venner.

Hele processen er gratis. Det er faktisk ret sjovt, særligt når dine videoer får visninger og kommentarer. Du kan endda også tjene lidt penge, hvis du tillader reklamer på dine videoer.

10. Lær en ny færdighed

Har du nogensinde godt kunne tænke dig at lave dit eget computer program? Eller måske har du godt kunne tænke dig at blive god til at bage kager.

Uanset om det er en færdighed som du altid godt kunne tænke dig at kunne, og uanset om det er en personlig færdighed eller noget på arbejdet, så kan du sandsynligvis lære det i din fritid, helt gratis.

Til at starte med, så er der nærmest youtube videoer til at lære alt, som du overhoved kan forstille dig. Og hvis du godt kunne tænke dig at lære og eksempelvis lave en blog, så har jeg skrevet et indlæg om hvordan du laver en blog og tjener penge på den. Du kan nærmest finde alt på nettet, omkring alle emner som du gerne vil lære mere om.

I stedet for kun at se videoerne eller læse om det, så prøv at gør det selv. Find dine bage redskaber frem, prøv at skriv et computer program, skift olie på din bil.

Uanset hvad det nu måtte være, så gør det. Ja det er svært til at starte med. Du kommer ikke til at klare det særlig godt i starten, Du kommer til at lave fejltagelser.

Forsæt med at prøve. Se flere videoer. Læs flere guides. Prøv igen, og igen, og igen.

Du vil pludseligt blive bedre og bedre. Du ender med at kunne gøre det uden dine videoer, og du bliver bedre til at forbedre dine egne teknikker.

Og pludselig, så har du en ny færdighed, fuldstændig gratis.

11. Skriv et bred

Prøv at skrive et håndskrevet brev eller seddel af den gammeldags slags. Og ja, hvem skriver breve i disse dage?

Sagen er den, at modtage et håndskrevet brev stadig er ret sjovt, og derudover så viser det også at du tog dig tiden til at finde pen og papir frem i stedet for bare at skrive på dit tastatur til computeren. Det viser at du har været omhyggelig, og derudover så er der også den visuelle del ved et håndskrevet brev.

Alt du har brug for er naturligvis et stykke papir og en blyant eller kuglepen, og et par tanker du har i hoved. Bare skriv dine tanker ned, underskriv det og læg det i en kuvert. Hvis personen er langt væk, så skal du nok også bruge et frimærke og derefter så aflever det i en postkasse.

Jeg kan ikke komme på nogen bedre måder at vise at du sætter pris på noget en anden har gjort for dig end et håndskrevet brev. Det er en fantastisk måde at sige tak på, også selvom det er lidt gammeldags.

Det er også en god måde at holde forbindelsen med nogen. Med et brev, så har du mulighed for at vælge dine ord med omtanke, og med et håndskrevet brev, så gør du det også klart at du mener hvad du skriver.

Derudover så koster det også kun et stykke papir og en smule blæk fra kuglepennen.

Konklusion

Som du kan se på denne liste, så er der en hel masse mulighed for gratis underholdning derude, eller i hvert fald meget billig underholdning. Dette er alle ting som vi selv nyder at gøre sammen.

Jeg har ikke engang valgt at inkludere de små ting som vi gør i min familie, for at få gratis underholdning.

Min datter elsker at samle på sten, som hun dekorere ude foran vores hus, eller ude i vores have.

Min bedre halvdel elsker at være ude i haven og ordne den, hvilket betyder at det både er gratis og praktisk for os.

Du kan bruge din fritid med endeløse aktiviteter, som enten er gratis eller koster meget lidt. Ja endda uden fjernsyn. Ja, der er så mange muligheder som du kan vælge iblandt, som nærmest alle kan finde noget de finder interessant at prøve.

Men det korte og det lange er bare, at man ikke behøver at behøver at bruge penge for at underholde sig. Gratis underholdning kan være mindst lige så sjovt som betalt.

Relaterede artikler:

Udbetalingsoversigt – overblik over de offentlige udbetalinger

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

5 økonomiske nytårsforsæt

Ingen bil – 8 måder at gøre det lettere undvære en bil på

5/5 - (15 votes)