Spring til indhold

2 gode råd til at finde en lejelejlighed i København

2 gode råd til at finde en lejelejlighed i København

Indholdet i artiklen er udarbejdet i samarbejde med Lejlino og Eventzonen, og artiklen kan indeholde betalte links.

Er du også sulten efter at mærke det pulserende og mangfoldige byliv i København. Uanset om det er i forbindelse med studie eller arbejde, er du måske stødt på kommentaren ”Jamen, så lej lejlighed i København!”? Hvis du allerede har brugt lidt tid på at søge efter en lejlighed, så ved du også godt, at det er som at finde en nål i en høstak. Især hvis det også skal være til en rimelig pris.

I København er der stor efterspørgsel på lejligheder, og i særdeleshed de 2- og 3-værelses af slagsen. Det betyder desværre også, at det kan være enormt svært, og ikke mindst frustrerende, at få fingrene i en lejlighed til leje i København. Når du tjekker boligsider, vil du se et væld af lejelejlighed, og din første tanke er måske ”Det bliver da ikke så svært”, men realiteten er, at stort set alle lejligheder til leje hver især har mellem 50-100 ansøgere (ofte endnu flere).

Når det så er sagt, må du ikke tabe modet. Det kan være hårdt at finde en lejlighed, men det er altså ikke umuligt. Det handler blot om at være kreativ og tænke lidt ud af boksen.

Tjek forskellige boligsider og opret boligagent

Det er en rigtig god idé at tjekke alle de boligsider, du kan komme i nærheden af. Der findes nemlig et væld forskellige boligsider, der tilbyder lejelejligheder i og omkring København. Mange af dem kommer frem med blot én enkelt søgning på Google. Det handler om at få så stort et udbud af lejligheder som overhovedet muligt, da der som tidligere nævnt er 50-100 ansøgere per lejelejlighed. Du skal altså sørge for at se på en masse forskellige lejligheder.

Du kan med fordel oprette en boligagent (denne koster ofte noget), således du altid bliver kontaktet via e-mail eller en SMS, når der er en ledig bolig, som matcher dine krav og ønsker. Det er en nem måde at spare tid på, således du ikke selv skal sidde klar foran skærmen hele tiden. Til gengæld sortere den også mange lejligheder fra, så du skal afgøre med dig selv, hvad der er mest presserende. En lejelejlighed i København, eller en lejelejlighed, der matcher alle dine behov og krav. Der er ingen tvivl om, at sidstnævnte mulighed gør din søgning sværere.

Meld dig på banen på de sociale medier

De sociale medier kan bruges til andet end statusopdateringer og billeddelinger fra årets sommerferie. Mange vælger nemlig også at skrive ud på de sociale medier, når de søger job, gode råd eller anbefalinger, da man kan de endnu bredere ud. Udover dit eget netværk, har du også dine venners netværk og netværket i diverse grupper. Sociale medier som eksempelvis Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram rummer altså hver især store potentialer.

I din lejlighedsjagt bør du altså lave et opslag, smide det ud i dit netværk og opfordre dem til at dele, så du kan nå endnu længere ud til potentielle udlejere. Hvis du er rigtig kreativ, kan du lave en sjov eller hyggelig video eller collage, hvor du præsenterer dig selv samt hobby og interesser. Det fanger ofte øjet og er mere delevenligt end en mur af tekst. Udover delinger i dit netværk, kan du ovenikøbet måske være heldig med at blive sat i forbindelse med nogen, som har en lejelejlighed, de endnu ikke har smidt op på en boligside endnu.

At komme foran i køen på boligmarkedet er en kæmpe fordel, og som med så meget andet er det typisk netværket, der hjælper dig ét skridt tættere på en lejelejlighed i København. Måske undgår du endda helt køen?

Når først lejligheden i København er på plads

Det kan være både drænende og tidskrævende at finde en lejelejlighed i København, men når først det er på plads, flyder alting meget bedre, og du kan slappe ordentligt af. Det skal naturligvis også fejres med en ordentligt indflytterfest. Måske har du gjort dig et kup med en billig lejelejlighed, eller måske ønsker du bare at fejre, at processen er ovre? Så stabl lidt utraditionel underholdning på benene for venner og familie og book en stand-up komiker, en tryllekunstner eller noget helt tredje, som kan skabe grin og glæde i din nye lejlighed.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *