Spring til indhold

3 grunde til hvorfor at lærere er gode investorer

3 grunde til hvorfor at lærere er gode investorer

Den gennemsnitlige Wall Street bonus for investorer var 172,860 Dollar = 1.095.206,39 kroner i 2014. Dette var bare en bonus – og der er mere end 3 gange så meget som den gennemsnitlige nyuddannede skolelæres årlige løn på 325,968 kroner.

Dog har lærere en god grund til at være ret tilfredse med sig selv.

Ja, når sommeren kommer og der med den kommer mere end 2 måneders ferie med god samvittighed for de fleste lærer, eller en chance for at få lidt ekstra indkomst. Men det er ikke den eneste årsag. Det vidste sig nemlig i USA (ja USA er godt nok ikke Danmark, men jeg ser en lighed) at lærerne slå Wall Street mæglerne i deres eget spil. Lærernes investerede afkast overperformede nemlig disse mæglere hen over et år fra 10,2 % til 6,9 % ifølge data der kommer fra app’en Openfolio. Faktisk så havde lærerne det bedste afkast i forhold til de professionelle.

Resultatet er baseret på afkast fra 20.000 Openfolio investorer i en 12 måneders periode som sluttede d.25 februar 2015. App’en tillader nemlig investorer at dele og sammenligne deres investerings porteføljer. Ikke i hvor meget de har investeret, men blot i procent – privat iblandt venner, eller med alle lige fra børsmæglere til kendte investorer såsom Warren Buffet.

Brugere kan nemlig sammenligne deres investering i forhold til risiko, performence og andre parametre.

Så hvorfor kunne lærere og professorer have sådan et godt år? Openfolio viser deres performence og lærer os andre 3 vigtige lektioner som vi alle kan lære noget fra.

gode investorer

1. lærer investerer på langt sigt

Lærerne handler kun 6,1 gange om året sammenlignet med gennemsnittet på 9,1 gange om året. David Ma fra Openfolio siger ’’ Økonomiske undersøgelser har gentagene gange vist at tålmodige investorer overperformer.’’

Jo flere handler du laver, jo større omkostninger og gager betaler du, og jo større er chancen for at du ikke ’’timer’’ marked rigtigt og laver følelsesmæssige beslutninger. De bedste investorer ignorer impulsive handler, laver en masse undersøgelser og efterfølgende køber på den lange bane.

De gode handels beslutninger, er uafhængige af hvordan marked bevæger sig.

2. Lærerne var ’’tungere’’ investeret

Hvis du vil have afkast af dine investeringer, som nok er grunden til at du investere, så er en af grundene til at lærerne var gode investorer, at de havde mindre kontakter i deres portefølje end andre brancher.

Denne strategi ville selvfølgelig give forskellige resultater, hvis marked gik i stå. Men mange økonomiske rådgivere anbefaler dog stadig at de yngre og nye investorer holder en fast og rolig investering strategi selv om marked går i stå.

3. Lærerne var mere diversificeret

Diversifikation – at investerer i ikke kun én enkelt aktie, ikke bare investering i en branche eller kun i danske aktier, og ikke bare aktier, men også obligationer og eks. crowdlending. Dette er en af de letteste måder at forbedre dit afkast og mindske din risiko på samme tid.

Lærerne der brugte Openfolio havde 12 % højere placerede diversificerende midler end den almindelige investor. At investere i investeringsforeninger som investere i Indexer eller globalt er en let måde at opnå en stor diversificering billigt.

Så hvis du søger en god investerings vejledning, så er det måske ikke diverse børsmæglere du skal høre på. Det viser sig, at du måske skal høre det fra en lære.

Konklusion

Som en lille bonus, så er lærer generelt ofte bedre til at spare op og optager mindre gæld i forhold til mange andre. Hvis man er god til at spare op og undgå gæld, så vil man nemlig have flere penge på kontoen til at investere. Der vil naturligvis også altid være folk der kommer ind i en gældsspiral og har svært ved at komme ud af det. Dette er et problem hvis man eksempelvis har fået en afvisning i banken, og derfor bare har valgt de dyreste forbrugslån, fordi det lige var lettest. Hvis du eksempelvis er havnet i RKI, så findes der sider som Denne side(reklame) hvor man stadig kan finde lån, og som du kan bruge til at samle dine lån hos den billigste låneudbyder for at spare renten.
Lærere har også nogle stabile pensioner og en bredere viden, som skaber en stærkere økonomi og et bedre fundament for at påbegynde investering.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *