Spring til indhold

6 gode råd til at få hverdagen til at fungere med SU

6 gode råd til at få hverdagen til at fungere med SU

Er du i gang med at tage en uddannelse, og lever derfor på SU. Så har du nok prøvet at skulle spise spaghetti 4 dage i træk sidst på måneden, fordi kontoen er tømt. Dette er ikke en sjov fornemmelse, du kan derfor læse 6 gode råd til, hvordan du kan få hverdagen til at fungere på SU.

Læg et budget

Den første ting du skal gøre, er at prøve at skabe dig et overblik over, hvad du rent faktisk får ind på din konto hver måned, samt hvad du betaler for dine månedlige udgifter. Så find ud af hvad alle dine faste regninger ligger på om måneden. Og træk så dette fra din indkomst. Husk også at regne eventuelle indtægter fra fritidsjob, studiejobs og/eller andre jobs med.

Lav en madplan

Når du så har fået dannet dig et overblik over din økonomi. Så ved du også hvor mange penge du har om måneden, til at købe mad for. Her vil det så være en god ide, hvis du begynder at lave nogle madplaner over hvad du skal spise hver uge, både så du kommer ud og handler mindre, så chancen for impulskøb bliver mindre, men også så du kan planlægge at bruge nogle rester fra dagene før, så du kan udnyttet alle dine indkøb.

Undgå impulskøb

Som nævnt før, så er impulskøbet din værste fjende. Når du står nede i supermarkedet efter skole eller arbejde, med en stor sult, så kommer der ofte lige et par ekstra ting ned i kurven. Prøv derfor at minimere dine impulskøb så meget som muligt.

Tjek din lønseddel

Har du et job ved siden af din uddannelse? Så er det EKSTREMT vigtigt at du både skriver dine timer ned, og så faktisk tjekker din lønseddel hver måned. Der er mange unge danskere i dag, som ikke tjekker deres lønseddel, og måske går glip at tusindvis af kroner. Forestil dig at din chef har lavet en fejl, og har glemt at skrive en af dine vagter ind i lønsystemet, og du derfor ikke får løn for denne vagt.

Find et billigt sted at bo

Et af de steder som du kan opnå den største månedlige besparelse, er ved at finde et billigt sted at bo. Hold dig derfor altid opdateret, om ledige lejeboliger som du måske kan flytte ind i, til en billigere husleje. Du kan også overveje at finde en roommate, som kan hjælpe dig med at betale omkostningerne i din bolig. Du kan finde begge dele på Findrommate.dk.

Klik her for at se Findroommates boligportal.

Brug studierabatter med dit studiekort

Det er næsten lige gyldigt hvilken uddannelse du går på, så længe den er SU-berettiget. Så vil du næsten altid få et studiekort. Med dette studiekort, lige meget om det er fra CBS, CPH Business eller DTU, kan du opnå mange rabatter, mange forskellige steder.

Skal du ud og spise, måske en i biografen eller noget helt tredje? Så husk altid at tjekke om du kan opnå en studierabat, ved at fremvise dit studiekort.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *