Spring til indhold

8 gode tips til førstegangsboligkøberne

første gangs boligkøber

Går du eller I og overvejer at købe en bolig for første gang? Så kan det godt føles som om, at der en million ting som du skal undersøge og finde ud af. Herunder kan du læse om 8 gode tips til hvad du, især som førstegangskøber, skal huske at undersøge inden du køber en bolig.

Snak med familien eller venner om deres erfaringer

Når du har besluttet dig for, at du gerne vil undersøge, hvordan dine muligheder for at købe et hus eller en lejlighed er, så start med at tage en snak med nogle som har prøvet at købe en bolig før. Dette kan eksempelvis være nogle fra din familie, nogle venner eller andre fra dit netværk.

Dette kan typisk klares over en kop kaffe eller måske en frokost. Her kan du stille nogle af alle de spørgsmål, som du selv går og grubler over.

Næste trin er banken

Når du har forhørt dig hos familien og fået svar på de fleste af dine spørgsmål, så er næste trin, at du skal aftale et møde med din bankrådgiver. Her kan du få hjælp til at udarbejde et budget, som kan give dig et overblik over hvor mange penge du kan finde en bolig for, samt hvad du må eventuelt må få lov til at låne.

Sammenlign flere forskellige banker

Husk på at du er kunde hos banken og det altså er dig som har det sidste ord. Dette betyder at du ikke er tvunget til at blive i den bank du allerede er i nu. Det kan være en rigtig god ide at snakke med, og sammenligne tilbud fra flere forskellige banker. Bare fordi den ene bank siger nej, eller siger at du ”kun” må låne X antal kroner, betyder det ikke at alle de andre banker siger det samme.

Skab et overblik over området ved at kigge på nettet

Når du har fået lavet et budget, og derfor ved hvor meget du kan købe bolig for, så undersøg selv hvad du kan finde på nettet, dette giver dig et langt bedre overblik over hvad der egentlig er til salg i det område, hvor du gerne vil bo. Her er det en god ide, hvis du tjekker markedsstatistiker for det pågældende område, så du kan se hvordan salgspriser, liggetider, nedslag osv. tidligere har set ud.

Snak med en boligadvokat

Når du vil købe en bolig, så er det altid en god ide at hyre en boligadvokat, som kan hjælpe dig med alle de juridiske ting, samt give dig gode råd under din boligsøgning. Er du på udkig efter en boligadvokat i København, så skal du have fat på Hviid advokaterne.

Klik her hvis du er på udkig efter en boligadvokat i København.

Få lavet byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport

Inden du forelsker dig i en speciel bolig, så husk altid at få en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport. Dette kan i sidste ende spare dig for tusindvis af kroner. En tilstandsrapport er et dokument, som beskriver boligens faktiske tilstand. Med denne kan du se præcis hvilke ting som skal laves på boligen.

Frygt ikke håndværkertilbuddet

Selvom der i tilstandsrapporten står at der er nogle forskellige ting som skal laves på huset, så behøver dette ikke at skræmme dig væk. Dette kan faktisk være en positiv ting. Hvis og såfremt at der skal laves nogle forskellige ting på huset, så kan du ofte få et stort nedslag i prisen på boligen.

Tjek hvad det koster at få ”fixet” boligen

Hvis du har fundet en bolig, som har nogle ting som skal laves inden du ville kunne flytte ind, så undersøg hvad det vil koste at få disse ting lavet. Tænk hvis du får et nedslag på prisen på 200.000 kr., men det kun koster 70.000 kr. at få lavet de ting som skal laves på boligen. Så har du i princippet sparet 130.000. og så får du endda en nyrenoveret bolig (i hvert fald de ting som er blevet fikset).

Du kan benytte mange forskellige hjemmesider, til at beregne hvad de forskellige reparationer på boliger koster. Er det f.eks. hele taget på boligen som skal udskiftes, så kan du benytte prisberegneren hos Profilmontage.

Ved at bruge tid på at overveje og undersøge alle disse tips, inden du køber en bolig, vil du helt sikkert være bedre stillet, end hvis du ikke gjorde det.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *