Spring til indhold

Få det bedre med 10 gratis tips

Få det bedre med 10 simple gratis tips

Få det bedre med 10 gratis tips

Nogle dage når du vågner, så har du det bare ikke så godt. Måske har du ikke spist ordenligt på det sidste. Måske har du haft en skrækkelig nats søvn. Måske er det stress som er på vej til at ramme dig, eller måske har du været overbebyrdet på det sidste.

Resultatet af dette, er at du vågner op og går igennem dagen, men du har altså bare ikke ret meget benzin i tanken. Og endnu værre, så sker dette ofte på dage hvor du har en masse, som du skal nå at lave.

Ja, du kan da sikkert godt lave en midlertidig løsning, ved at smide penge efter problemerne for at få det bedre, såsom at købe nogle koffeinholdige drikkevarer, for at få et skud med ekstra energi. Du kan gå til massage eller tage i trænings centret for at få et fysisk skud med energi.

Dog så koster alle disse ting penge og nogle af dem har faktisk nogle problemer der medfølger. Eksempelvis så vil du mærke et crash, når koffeinen stopper med at virke, når du allerede ikke har 100 % energi.

Få det bedre med 10 simple gratis tips

Min løsning på problemet er at tage en omgang armbøjninger, som jeg begynder på når jeg har en dag som denne, hvor jeg ikke kan overskue noget som helst, men jeg heller ikke bare kan ligge i sengen og læse en bog hele dagen.

Disse armbøjninger er fuldstændig gratis – eller næsten gratis, da de kun koster lidt fysisk energi – og de hjælper nærmest altid på humøret og mit fysiske ’’jeg’’. Jeg plejer at kunne finde lidt tid, til at få dem integreret til min dag, som ofte plejer at være efter arbejde, da det trods alt ser lidt fjollet ud at tage armbøjninger på arbejdet.

(hvis du undre dig, så har jeg faktisk sådan en dag i dag. Jeg har ikke sovet særligt meget i nat, jeg er ved at blive ramt af noget influenza og min datter vækkede mig midt om natten, midt i min bedste søvn. Jeg føler mig ikke på toppen, men jeg har stadig en masse ting som jeg skal nå at blive færdig med).

Her er mine bedste tips, så du kan få en eller flere ting du kan gøre for at få det bedre.

Tip 1: Drik et stort glas vand.

Vand hjælper med at undgå at dehydrere, hvilket ofte sker hen over natten, eller i et tørt miljø. Eller når du kort sagt bare ikke har fået nok at drikke i løbet af dagen. En mild dehydrering kan få dig til at føle dig træt og forringe dit humør ifølge dette studie så kan du ved at drikke vand få det bedre og lindre dette.

Når jeg nu vågner om morgenen og ikke føler at jeg har det helt fantastisk, så plejer jeg altid at drikke et stort glas vand i stedet for at drikke noget kaffe for at få koffein. Det er ofte grundet mild dehydrering, at man om morgenen kan have det lidt skidt, og der er koffeinholdige drikkevarer sjælendt løsningen på problemet.

Tip 2: Tag et bad der varer længere end normalt.

Varmen som du får ved at være i bad, har også en positiv påvirkning på hvordan vi føles. Den største påvirkning som varme har på vores krop, er at det reducerer smertesignaler fra hele vores krop og giver muskelafslapning. Derudover så er endnu en fordel ved badet, også at det er godt for din hud (hvis du ikke går i bad, alt for mange gange).

At dvæle en smule i badet, i stedet for at tage et lynbad, er en fantastisk måde at få det bedre på.

Tip 3: Lav et minuts (eller mere) bevægelse

Lav armbøjninger hurtigt, indtil du ikke kan mere. Lav et minuts planke på albuen. Løb op af trappen, Lav noget i et minut eller to, som får dit hjerte til at pumpe hurtigt og få dig til at trække vejret hurtigt. Dette får en masse biokemiske reaktioner på din krop, hvilket resulterer i at du får det bedre med dig selv, både på kort og langt sigt, hvis du gør det jævnligt.

Min ynglings ting er at tage armbøjninger. Jeg lægger mig på gulvet, og tager så mange armbøjninger som jeg overhoved kan i streg, for at få hjertet til at pumpe og få gang i kroppen.

Tip 4: Mediter i 5 til 10 minutter.

Det her tip er let. Bare vælg en enkelt ting på din krop og fokuser på den ene ting i 5 minutter. Jeg plejer at fokusere på min vejrtrækning, andre vælger at bede til gud eller at gentage et bestemt ord eller noget i den retning. Hver gang du oplevet at dit fokus begynder at forsvinde, så få det stille og roligt tilbage til dit udgangspunkt.

Meditation har en tendens til at få en ro og fokuserede stadie skabt for folk, hvilket hjælper dem med at takle de udfordringer i deres liv. Denne positive effekt bliver opbygget over tid og gentagende meditation på daglig basis kan hjælpe med at reducere de negative effekter ved stress og angst.

Tip 5: Giv nogen et kompliment eller et ’’tak’’.

Dette virker måske usædvanligt, men giv det et forsøg. Tænk på nogen i dit liv, som har gjort en forskel og været betydningsfuld for dig, og måske endda hjulpet dig. Ring til personen eller skriv en email eller sms, ja eller udnyt facbook og skriv derover. Fortæl personen hvad de har gjort for dig, og hvordan det har påvirket dit liv. Du kan også alternativt vælge en du bare kender, og giv dem et kompliment.

Nærmest uden undtagelser, så vil denne handling få dig til at føle dig godt tilpas. Det giver et hurtigt skud glæde, men hvis du gør dette konsekvent, så vil det give en bedre dagligdag og hvilket du uden tvivl vil få det bedre af.

Tip: 6 Gå en tur, helst igennem et skovlignende område

Det at gå en tur i skoven kan lede til at mindske stress og forbedre ens humør. Ja det kan endda styrke ens immunforsvar.

Bare gå en tur, og helt ideelt så gå en tur i skoven. Gå i dit eget tempo. Træk noget af den friske luft omkring dig. Se på omgivelserne og se hvilket små ting du ligger mærke til. Du vil næsten med garanti kunne mærke at du får det bedre, særligt hvis du vælger omgivelser som en skov eller en park.

Tip 7: Spis et virkeligt sundt måltid

Et sundt måltid er normalvis et måltid som indeholder en masse planter og hvor de fleste ingredienser er ikke er bearbejdet særligt meget. Noget som grillede kyllinge bryst, små kartofler og gulerødder som eksempel. Spis indtil din krop fortæller dig at den ikke er sulten mere, og stop derefter (i stedet for at spise indtil du er ’’mæt’’).

Måltider som fylder dig med en masse energi, i stedet for at få dig til at føle dig tung. Og denne energi plejer at holde et stykke tid – typisk et par timer.

Når jeg gør dette til morgenmad, så plejer jeg at spise havregryn, med et par hårdkogte æg og et stykke frugt. Det ender med at blive omkring 350 kalorier og efterlader mig mæt, mens jeg føler mig godt tilpas om morgenen.

Tip 8: Lav noget med en du elsker

Når jeg føler at humøret er nede, så er en af de bedste ting jeg kan gøre, at lave noget sjovt med nogen hvor jeg nyder deres selskab. Jeg spiller et brætspil med min bedre halvdel. Jeg leger med min datter. Jeg spiller videospil med min kammerart. Jeg plejer typisk at gøre det uden at blive distraheret, hvilket betyder at jeg slukker min telefon.

Ved at gøre dette, så kan jeg tydeligt mærke at jeg kan få det bedre meget hurtigt. Det er nok den mest effektive humørløfter, og jeg har fundet ud af at det let kan ’’sættes i værk’’.

Tip 9: Slet distraherende spil og luk de sociale medier ned på din computer og telefon, og tag en stor pause fra skærmtid.

Hvis du har spil eller sociale medie apps på din telefon, så slet dem. Slet dem alle sammen.

Ved at have mindre distraktioner på din telefon, hvilket betyder at du vil være mere fokuserede på verden omkring dig. Derudover så har de sociale medier også en kendt negativ effekt på dit humør. Så drop de sociale medier og spillene. Det er bedre for dig.

Og nu vil jeg lave nogle af de omtalte armbøjninger med det samme.

Relaterede artikel:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

Rate this post