Spring til indhold

Hvornår skal man starte med at investere?

En af de største grunde til at folk frygter at starte med at investere, er fordi de er bange for at lave et dumt valg og ikke får den bedste investering og de bedste afkast, som de har mulighed for. De frygter og bekymre sig omkring den ene eller den anden aktie eller købe fast ejendom, eller købe investeringsforeninger og den frygt og bekymring holder dem fra at investere overhoved.

Du skal investere idag

Det er en gigantisk fejl at vente, og her er hvorfor: Det vil tage meget lang tid for et dårligt investerings valg, at have markant negativ effekt for dig, men det tager ikke ret lang tid overhoved, for et valg om ikke at investere, at have dårlig effekt for dig.

aktier
Klar til at handle? Køb aktier idag

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær Handelsplatform
Køb aktier, Krypto, Indeks, Råvarer, Valuta og ETF’er
Brugervenlig platform

Opret konto nu→ Med denne udbyder kan du også handle med CFD’er. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du forstår hvad CFD’er er, og om du har råd til at løbe den store risiko for at tabe dine penge.

Lad os sige som eksempel, at du har mulighed for at lægge 100 kroner til side om måneden til pension. Du kan enten lægge pengene til side lige nu i en investering der eksempelvis giver 6 % om året (i gennemsnit), eller du kan tage 6 måneder, hvor du studere eller vælger en bedre investering der giver 7 % om året.

Hvor lang tid tager det før 7 % investeringen indhenter 6 % investeringen?

Lidt over 11 år.

Et lignende eksempel: Lad os sige at du bruger en time om ugen på at tænke over dine investeringer for at få dem til at stige med 1 ekstra %. Lad os sige 7 % om året til 8 % om året. Alternativt set, så kan du bruge den time på at finde måder at skære på dit forbrug og ende med at spare 150 kroner om måneden, som du kan investere.

Hvor lang tid tager det studeringen af investeringen indhenter med sparsomligheden?

Lidt over 23 år.

Jeg bliver tit spurgt om ’’Hvornår skal man starte med at investere ?’’.

Pointen er denne: Når du først begynder at investere, så er det langt vigtigere at starte nu og lægge så meget til side som du overhoved kan, end det er at finde den perfekte investering.

Lad os sige, at selvom du har lyst til at investere, så har du også lidt gæld. Hvad så?

Du bør altid træffe det valg som giver dig de bedste langsigtede afkast for dine penge. Lad os antage at aktie investeringer giver dig omkring 7 % om året i afkast.

Så det første du bør gøre, er at stoppe med at opbygge ny gæld ved at tage hurtige lån(reklame). Du skal ikke få mere personlig gæld hvis du vil komme foran.

Efter dette, så skal du betale din højrente gæld. Jeg ser alt som er over 7 % i rente som gæld med en høj rente. Normalt betyder dette, at du skal betale kreditkort gæld/overtræk, og vente med billån og huslån som oftest er væsentligt lavere renter.

Efter det, så bør du investere i din pension med mindst 10 % af din indkomst og mindst 15 % hvis du føler du er bagefter. Som jeg har skrevet ovenfor, så gør det nu. Vælg den bedste investering som du kan finde hurtigt, og start der. Hvis du vil ændre det senere, så kan du ret let ændre det, men du aldrig ændre den tabte tid.

Så spørgsmålet ”Hvornår skal man starte med at investere ?” kan svares med at det vigtigste er at starte nu og bidrag med så meget som du kan, og brug sparsommelighed til din fordel. Uden disse to taktikker, så finder du hurtigt ud af at du er år bagud end hvad du kunne have været.

Få Gratis investeringsplan hos Nord.Investments

NORD.Investments gratis investeringsplan

Kunne du godt tænke dig at komme igang med at investere i aktier og investeringsforeninger, men ved ikke helt hvad du skal investere i, så har Nord.Investments en glimrende løsning, nemlig deres gratis investeringsplan her.

Med investeringsplanen kan du få en fuldstændig gratis skræddersyet portefølje, og jeg syntes faktisk den rammer ret godt plet i forhold til afkast og risiko.

nord.investments  

Få en Gratis investeringsplan

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Få en Gratis investeringsplan hos Nord.Investments
Det tager kun et par minutter

Relateret artikler: 

Hvordan investerer man? -10 ting du skal gøre inden du starter

Stil dig selv disse 8 spørgsmål inden du begynder at investere

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *