Spring til indhold

Lav en opsparing på 90 dage eller endnu hurtigere

Hvis jeg bare vidste førhen, hvad jeg ved nu omkring at opspare penge hurtigt. Så havde jeg tidligere altid en opsparing på mindst 6000 kroner.

Hvis du vil have en opsparing at falde tilbage på, så læs denne artikel, som gennemgår præcist hvordan du opbygger en opsparing på 6000 kroner på 90 dage eller mindre.

aktier
Øg din formue med CopyTrading
Kopier en professionel investor

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handelsplatform
Få din opsparing til at vokse ved at få investeret dine penge automatisk
Få passiv Indkomst

Lav en opsparing. Trin 1. Slip af med alle begrænsende overbevisninger

Hvis du allerede tror det er muligt, at spare 6000 kroner op på 90 dage eller mindre, så starter du rigtig godt ud, og kan gå videre til trin 2. Men hvis du tvivler, eller tager dig selv i at tænke ’’åh det kan jeg ikke fordi______’’, så læs videre.

Tro mig, jeg ved hvordan det er at kæmpe med at få enderne til at mødes hver måned. Jeg har prøvet og fejlet med at spare en enkelt krone op igennem længere tid, og følt mig som om en taber, når jeg trak penge ud. Men det er muligt at få ting til at ændre sig, og at blive bedre, så du kan spare op. Ved at tro på dette, og slip af med ’’jeg kan ikke’’ er det første skridt.

Hvis du tager dig selv i at tænke eller sige ’’jeg kan ikke fordi… ‘’, så sig stop! Til dig selv i stedet. (sig det højt!) Derefter ændre det til at sige ’’jeg kan’’ Det kan måske ’’Jeg kan ikke se hvordan jeg kan spare op endnu, men jeg kommer tættere hver eneste dag.’’ Eller ’’jeg lader være med at dvæle ved det. Lige nu fokusere jeg på at finde måder at gøre det på alligevel.’’ (så har din mentalitet ændret sig.) arbejd på det, mens du går videre til trin 2.

Lav en opsparing. Trin 2. Find et sted at start din nødsopsparing.

Hvis du allerede har en konto åben til din opsparing, så kan du gå videre til trin 4. Hvis du ikke har, så læs videre…

Folk bruger nogle gange alt for meget tid, på at tænke over hvor de skal lave deres opsparings konto. Sagen er den, at det betyder ikke særligt meget, så længe du vælger et sted der er sikkert og uden gebyrer.

Hvis du startede fra 0 som jeg gjorde, selv en sparegris eller et glas som du gemmer væk i huset, vil fungere indtil du får en konto sat op et sted til formålet.

Du skal ikke bekymre dig om omkring renter, og at tjene penge på dem, eller på at investere dem. (bestemt ikke invester dem.) Målet er ikke at tjene penge på din opsparing, men det er at undgå gæld og give en sikkerhed. Tænk på det, som en investering i dit sind i stedet for.

Lav en opsparing. Trin 3. Start opsparings processen.

Hvis du åbner en konto hos din bank, så kan alle banker lave en automatisk overførsel fra din lønkonto. Jeg har automatisk sat overførsler til diverse opsparinger igennem min egen bank.

Hvis du ikke har så mange penge på din opsparing så start bare med at overfør 100 kroner. Så føler du at du er i gang.

Lav en opsparing. Trin 4. Lav din plan, så du kan opnå din 6000 kroners nødsopsparing.

Lad os lige tænke på dette i et minut. 6000 kroner på 90 dage bliver 66,66 kroner om dagen. Dette beløb skal du sætte til side, for at opnå din opsparing på 6000 kroner.

Hvis det beløb lyder muligt for dig lige nu…

Så sæt et kryds i kalenderen hver dag i de næste 90 dage, og overfør til din opsparings konto manuelt (hvis du ikke kan sætte den til at overfører dagligt automatisk). Du kan selvfølgelig gøre det i større bidder og mindre overførsler hvis det er lettere, men det kan være sjovt og motiverende at se din opsparing vokse på daglig basis også.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du får pengene endnu…

Der er to måder at gøre det på, og du kan lave en kombination af begge for at få de 66 kroner om dagen. Du kan bruge mindre og/eller tjene mere.

Lad os tale om at bruge mindre først.

Start med at overvej din nuværende situation. Hvor meget bruger du typisk på en dag lige nu, og hvad bruger du det på? Hvis du ikke er sikker (det er de fleste ikke) så hold øje med dit forbrug en dag eller to – Start nu og find ud af det.

At holde øje med dit forbrug er ikke kompliceret. Alt du har brug for, er et stykke papir eller en note app på telefonen. Når du køber noget, så skriver du ned hvad det var og hvor meget det kostede. Spørg dig selv om du hellere vil have tingen, eller flere penge på din opsparing.

Husk på at det kun er for en kort periode! Du opgiver ikke noget som helst for evigt, og om du opgiver noget eller ej, så er det fuldstændigt op til dig.

Mens du ser på det, så kig på dit store månedlige budget også. Hvordan er dine typiske regninger hver måned? Måske er der en eller to du kunne skære ned på, få billigere et andet sted eller fjerne helt.

Du går efter at ramme 2000 kroner om måneden, som du kan sende til opsparingen i stedet for regninger, hvilket måske lyder som en stor bid. Men det kunne bare kræve et par justeringer, afhængig af hvor du starter fra. Hvis 2000 kroner lyder at meget for dig, og du bare ikke har et sted du kan skære ned (eller selv hvis du bare vil have flere måder at få dine 66 kroner om dagen hurtigere.) Det er på tide at snakke om den anden side af tingene: At tjene flere penge.

aktier
Øg din formue med CopyTrading
Kopier en professionel investor

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handelsplatform
Få din opsparing til at vokse ved at få investeret dine penge automatisk
Få passiv Indkomst

At tjene penge er en fantastisk måde at nå alle dine økonomiske mål hurtigere.

Jeg ved at du sikkert har travlt og måske endda er udmattet. De gode nyheder er… at du stadig kan tjene nogle ekstra penge. Især siden at dit umiddelbare mål, er at skaffe så lidt som 66 kroner om dagen, til et totalt beløb på 6000 kroner. Basis måderne at tjene flere penge er:

  1. At få en lønforhøjelse eller et bedre job (især ideelt på den lange bane!)
  2. At blive betalt for overtid på dit nuværende job.
  3. At have et deltids job eller et midlertidigt job.
  4. At lave en side beskæftigelse såsom at babysitte, gå med andres hunde osv.)
  5. Sælge ting du allerede ejer.

Husk at ikke leder efter den mest ideelle situation. Du leder efter noget – eller en kombination af nogle ting – Som får dig til at nå dit mål med 6000 kroner på 90 dage. Brug ikke penge, for at få dette til at ske.

Hvis du er med i en facebook gruppe i dit nabolag, så lad folk vide at du leder efter mærkelige jobs og fortæl dem hvilke færdigheder du har eller ting som du kan hjælpe med. Bank på døre hvis du er nødsaget til det. Folk har brug for hjælp, som at fjerne ukrudt, slå græsset, gøre rent, skifte pærer, hvad det nu end er der er behov for hjælp til.

Hvis du har brug for arbejde, så kan du arbejde hjemmefra. Du kunne skrive blog indlæg for folk, baby sider eller dyresider hjemmefra. Du kan også besvare spørgskemaer hos Opionsland.dk som du kan lave hjemmefra, hvis du ikke har planer en aften, hvor du bliver betalt for at komme med din mening.

Husk på dette mens din opsparing vokser

Som du begynder at opleve fremskridt og overfører penge til din opsparing, så er det vigtigt at huske på, at din nødsopsparing kun er til nødssituationer. Og du bestemmer selv hvad en nødssituation er. Faktisk så er tiden til at bestemme hvad det er, faktisk nu. Inden der er en nødssituation.

Tag et par minutter (med din bedre halvdel hvis i har fælles økonomi) og lav en liste med ting som kunne siges at være en nødssituation. Skriv det ned og gem det et sted hvor det er let at finde igen. Dette vil gøre at din nødsopsparing er tilgængelig for ting som du selv har besluttede som rigtige nødssituationer, i stedet for at bruge dem på kedsommelighed som når du eksempelvis bestiller en pizza eller andre fristelser.

Du har arbejdet hårdt på at få opsparingen finansieret, så du vil gerne beholde den.

Som en bonus, så kan denne liste hjælpe dig med at identificerer, de ting som du måske føler, er en nødsituation (fordi du ikke har nogle penge ved hånden) lige nu, men ender med at være mere planlagt mens du opbygger din nødsopsparing.(ting som planlagte bil reparationer og vedligeholdelse, hvis du ejer en bil.) Når det sker, så kan du fjerne det fra din nødssituations liste, fordi de er i dit budget i stedet for.

Lav en opsparing. Trin 5. Nå mindst at få 6000kroner på din opsparings konto.

Ved at tro at du kan, og vælge det rigtige sted at placere, åbne din opsparings konto og derefter begynde at spare op, enten ved at skære ned på din faste omkostninger, eller ved at tjene mere, så er du på rette kurs.

Når du har ramt de 6000 kroner, så husk at fejre det. Dans rundt i rummet, lav noget som du kan lide at spise til aftensmad, eller bare fortæl dig selv at det er godt arbejde. Det lyder måske skørt, men det er vigtigt at give dig selv kredit for at tage kontrol over din økonomiske fremtid.

Hvis det tager længere end 90 dage, eller du har tilbagegang undervejs, så husk på, at du STADIG er foran hvor du var da du startede. Al fremgang er stadig en god ting.

Og når du er færdig? Så bliv ikke træt af det, hvis du er nød til at bruge din opsparing. Det er jo derfor du har den! Lykkeønsk dig selv, fordi du har lavet opsparingen til at starte med i stedet. Derefter brug de samme trin, som du startede med, til at opbygge den igen.

God opsparing.

aktier
Øg din formue med CopyTrading
Kopier en professionel investor

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handelsplatform
Få din opsparing til at vokse ved at få investeret dine penge automatisk
Få passiv Indkomst

Relateret artikler:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

Undgå overforbrug – 5 måder at undgå overforbrug på

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

5/5 - (18 votes)